SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Başkan Kaybetti

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:34:01
Eski Başkan Kaybetti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası’nın genel kurulunda mevcut başkan Faruk Yılmaz (soldaki) ve Mustafa Murat (sağdaki) başkanlıklarındaki iki liste seçimlere girdi ve Murat listesi 22 oy farkla seçimi kazandı. 

Malatya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası’nın 2014 yılı genel kurulu Yıldız Düğün Salonu’nda yapıldı. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’in divan başkanlığını yaptığı genel kurula; Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ile birlikte çok sayıda esnaf odası başkanı ve oda üyeleri katıldı. Genel kurulda mevcut başkan Faruk Yılmaz ile Mustafa Murat aday oldu.

Genel kurulda konuşan MESOB Başkanı Şevket Keskin, genel kurulun açılışına oda üyelerinin katılımın ve ilginin az olmasına tepki göstererek, “Genel kuruldan çıkıldıktan sonra köşelerde eleştirecekler ‘Oda başkanları ne yaptılar? Öbürleri ne yaptı, bunlar ne yaptı?’ Siz ne yaptınız? 4 yılda bir seçme ve seçilme hakkı olan tüm esnafların üyesi olduğu odanın genel kuruluna katılması gerekiyor. Esnafsak derdimize derman olalım ki çaresini bulalım. Genel kurulda 2 aday var, Allah kime nasip ederse hayırlı olsun. Genel kuruldan 1 yıl sonra ‘Sen bana ne yaptın’ diye ifadeler söylenecek. Genel kurula gelmiyorlar ki yönetimlerin ne yaptığını, ne yapacaklarını duysun. Esnafımız genel kurullarına katılarak sorunlarını dile getirmeli, yönetimlere sorunlarını aktarmalı. Esnaflarımız odalarına sahip çıktığı zaman odalar ve yönetimleri daha güçlü olur” diye konuştu.

Genel kurulda konuşan adaylar bir birlerine başarılar dileyerek, genel kurulun hayırlı olmasını diledi. MESOB Başkanı Keskin, her iki adaya da teşekkür ederek, “Her iki adayımıza da başarılar diliyorum. Oyu olmayan, bu mesleğin içinde olmayan, kendini bilmezler bu işe karışmasın. Ben birlik başkanı olarak hiç karışmadım. Hiç kimse karışmasın. Sağda, solda oturup da perdelerin arkasında bakmakla olmuyor. Bırakın esnaf kendi adayını, kendi yönetimini kendisi seçsin. Esnaf odalarının seçimleri en demokratik seçimlerdir. Üye olmayana asla ve asla oy kullandırılmaz. Tüm seçim süreci ve oy kullanma süreci bakanlık temsilcilerinin gözetiminde seçim kurulu tarafından yapılıyor. Esnaf kendi seçimini kendisi yapar. Evlere eşlerini de götürüp, Kur’an, kitap üzerine yemin ettirilmesin. Bir oy için bunlar yapılmaz, yazıktır, günahtır” dedi.

Pazar ruhsatı sorununda çözüleceğini belirten Keskin, “Yanlış yaptığı zaman hükümet değil, kim olursa olsun eleştiririm. Sonuna kadar esnafın hakkını savunurum. Esnaf benim başımın tacı. Esnaf Malatya’nın kalbidir. Esnaf için yapamayacağım hiçbir şey yoktur. Üç kağıtçılara da müsaade etmeyeceğim, müsaade ettirmeyeceğim” şeklinde konuştu.

MURAT SEÇİLDİ..

Malatya Bakkallar ve Bayiler Odası’nın yapılan genel kurulu sonucunda mevcut başkan Faruk Yılmaz  365 oy alırken, Mustafa Murat ise 387 oy aldı, 2 oy ise geçersiz sayıldı. Odanın yaklaşık bin 400 üyesi bulunuyordu.

Malatya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanlığı’na getirilen Mustafa Murat’ın yönetim kurulunda şu isimler yer aldı:

Turan Cıcık, Levent Ergül, Doğan İnanmaz, Mehmet Karakuş, Aziz Hamamcı, Mustafa Tulu, Hüseyin Çiçek ve Mahmut Özbek. Denetim Kuruluna ise Ünal Gökbulut, Ecevit Taner ve Nejdet Özyalın getirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız