SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Başkan, Yeni Hoca.!

A- A+ PAYLAŞ

Konya- Beyşehir'de çekilmiş olan yandaki arşiv fotoğraftaki iki kişinin ortak yönü Malatyaspor.. Biri Malatyaspor uğruna "icralık" olmuş bir eski başkan, diğeri ise Malatyaspor'un çiçeği burnunda teknik direktörü..

Soldaki kişi, Malatya'nın eski Vali Yardımcılarından ve bir dönem "Vali emriyle" Malatyaspor Kulübü Başkanlığı da yapmış olan, 1957 Ankara doğumlu Cengiz Cantürk. Sağdaki, Malatyaspor teknik direktörlüğüne getirilen Hamza Hamzaoğlu. Bu ikilinin yolu, 2 yıl önce Konya- Beyşehir'de kesişmiş. Halen Kocaeli/Derince kaymakamı olan Cantürk, o dönemde Beyşehir Kaymakamı, Hamzaoğlu ise Konyaspor antrenörü.

Detaylara gelince..

CENGİZ CANTÜRK..
1996-97 sezonu aynı zamanda Belediye Başkanı olan Münir Erkal görevi bırakınca Malatyaspor Kayyum Heyetine kalmış, yapılan girişimlere karşın yönetimi üstlenen olmayınca dönemin Valisi Atilla Osmançelebioğlu devreye girmişti. Valinin girişimiyle, yapılan kongrede kulüp başkanlığına Vali Yardımcısı Cengiz Cantürk getirilmişti.

Cantürk’ün ekibinde Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Ali Evren, İşadamı Kemal Deniz, Naci Şavata, Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Seydi Yücekaya, Amigo Yusuf Mor, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Fahrettin Eserdi gibi isimler yer alıyordu.

Lige merhum Turan Ağalday’ın teknik yönetiminde başlayan Malatyaspor Coşkun Demirbakan ile devam etti. Son birkaç maçta göreve, Malatyasporlu eski futbolculardan Oktay Çevik getirildi. Malatyaspor, son maçta İskenderunspor’u sahasında 3-2 yenip ligde kalabildi.

O dönem futbolcu transferlerinde çeklere atılan imzalar sonradan Başkan Cengiz Cantürk’ün başına büyük işler açmış, maaşına haciz gelmişti. Bu durum Cantürk’de büyük rahatsızlık yaratmış hatta sağlığının bozulmasına neden olmuştu.

Hikmet Tanrıverdi’nin başkanlığı döneminde İl Özel İdare Salonunda düzenlenen bir törenle Malatyaspor’a hizmetleri geçmiş eski yönetici ve personele plaket verilirken söz alan Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç “Sayın Cengiz Cantürk’e de bir plaket vermeliyiz. Çünkü kendisi Malatyalı olmamasına karşın başkanlığı üstlenmiş, haciz şokuyla karşılaşmış, halk deyimiyle ‘dabaz kaldırma’ dediğimiz rahatsızlığı yaşamıştır” demişti.

Malatyaspor yönetimi Kılıç’ın bu önerisini dikkate almış ve daha sonra Malatyaspor Konya’ya bir maça gittiğinde kendisine plaket verilmişti.

HAMZA HAMZAOĞLU..
Malatyaspor Teknik Direktörlüğüne getirilen Hamza Hamzaoğlu, sarı-kırmızılı takımda 4. kez teknik direktörlük deneyimi yaşayacak. Hamzaoğlu’nun teknik direktörlüğe adım atması olarak nitelendirebilecek ilk karşılaşma bir Malatyaspor maçıydı.

1 Ocak 1970 tarihinde Yunanistan Gümülcine’de bir Türk köyünde doğan Hamzaoğlu, henüz 7 yaşında iken, ailesiyle birlikte Meriç Nehrini kayıkla geçerek Türkiye’ye sığınmış, ilerleyen yıllarda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçmişti.

İzmirspor altyapısında futbola başlayan, bu kulüpte profesyonel olup yıldızlaşan Hamzaoğlu Galatasaray’a transfer oldu; ardından İstanbulspor, Siirtspor, Yimpaş Yozgatspor, Konyaspor, Alanyaspor ve Beylerbeyi takımlarının formasını giydi. 1 kez A, 5 kez 21 yaş altı, 4 kez olimpik olmak üzere toplam 10 kez milli formayı giydi.

Hamzaoğlu, İzmirspor, Galatasaray (2 dönem), Konyaspor ve Siirtspor ile şampiyonluklar yaşadı.

2004-2005 sezonu Konyaspor’da idari menajerliğe getirildi. Teknik Direktör Sakıp Özberk’in ayrılması üzerine takımı Malatyaspor maçına Hamzaoğlu çıkardı. İnönü Stadında oynanan maçı Malatyaspor, Atilla Birlik (3) ve Milan Osterc’in (2) golleriyle 5-0 kazandı. O dönem Malatyaspor teknik direktörlüğünü şu an Ankaraspor’u çalıştıran Aykut Kocaman yapıyordu.

Hamzaoğlu, Konyaspor’un yanı sıra Çaykur Rizespor ve Ankaraspor takımlarında teknik adam olarak görev yaptı.

DERLEME: Görüş Gazetesi (Özel)
ARŞİV FOTO: İHA-Beyşehir

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız