SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Başkana Silahlı Saldırı

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:44:22
Eski Başkana Silahlı Saldırı
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ eski Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve eşinin içinde bulundukları araca silahlı saldırı düzenlendi. 

Edinilen bilgiye göre, Elazığ eski Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu'na, 23 FS 202 plakalı aracıyla Gazi Caddesi'nde seyir halindeyken E.U. isimli kişi tarafından 5 el ateş edildi. Otomobile 5 mermi isabet ederken Süleyman Selmanoğlu ve eşi Filiz Selamanoğlu şans eseri yaralanmadı. 

Şüpheli E.U. olay yerinden kaçarken Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından olayda kullandığı 7.65 çapındaki ruhsatsız silahla birlikte yakalandı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Emekli öğretmen olan Süleyman Selmanoğlu AK Parti'den iki dönem Elazığ Belediye Başkanlığı görevini yapmıştı. 

VALİ "TERÖR BAĞLANTISI YOK"

Silahlı saldırıya uğrayan Elazığ eski Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ve Vali Murat Zorluoğlu açıklama yaptı.

Elazığ eski Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu aracıyla Gazi Caddesi’nde seyir halindeyken silahlı saldırıya uğramıştı. Yara almadan kurtulan Selmanoğlu olayla ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelerek ifade verdi. Zorluoğlu da olayla ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelerek bilgi aldı.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, “Pazar öğleden sonra 14.30 sıralarında eski belediye başkanımız Süleyman Selmanoğlu yanında eşiyle birlikte kendi aracıyla Gazi Caddesi üzerinde seyir halindeyken silahlı saldırıya uğramıştır. Çok şükür Sayın Selmanoğlu ve eşi bu saldırıdan yara almadan kurtulmuşlardır. Saldırı silahlı bir saldırgan tarafından tabancayla araca ateş edilmek suretiyle gerçekleşmiştir. Saldırı neticesinde araca 6 mermi girişi olduğu tespit edilmiştir” dedi.

Olayın hemen akabinde emniyet güçlerinin yaptığı başarılı çalışma neticesinde saldırganın silahı ile birlikte yakalandığını söyleyen Zorluoğlu, “Yine saldırıda yer aldığı düşünülen bir araç ve içerisinde yer aldığı düşünülen iki kişi daha şüpheli olarak yakalanıp gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili olarak emniyet birimlerimiz tarafından çok yönlü soruşturma devam etmektedir ve savcılığımız da soruşturmayı yürütmektedir. Eski belediye başkanımız Süleyman Selmanoğlu ve eşine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Saldırının herhangi bir terör bağlantısı yoktur” diye konuştu.

"BİZİM KİMSEYE DÜŞMANLIĞIMIZ OLMADI"

İfadesini verdikten sonra Asayiş Şube Müdürlüğü'nden ayrılan Süleyman Selmanoğlu’nu kapı önünde yakınları karşıladı. Burada olayla ilgili açıklama yapan Selmanoğlu, "Belediye hizmetleriyle olan işler. Maalesef geçmişte biliyorsunuz bunlar büfeler yapıyordu. Bu büfeleri yıkma olayı. Sonradan emniyetten anladığımıza göre bize silah sıkanın daha önce öğretmenevi önündeki sandalyelerle ilgili mücadele ettiğimiz ve karayollarının önünde bir büfe vardı bu büfeyi yıkmıştık. Bu büfe yıkımıyla ilgili arkadaş bize kin tutmuş. Bizim kimseye düşmanlığımız olmadı. Herkesi sevdik. Herkesi saydık. Ama maalesef insanlar belediye başkanlığı görev içerisinde yapmış olduğumuz görevle ilgili demek ki bize kin tutmuş” şeklinde konuştu 

Yaşadığı olayı anlatan Selmanoğlu, “Herhalde 5, 6 tane kurşun sıkmış. Arabanın içerisinde Harput’tan yemekten dönüyorduk. Biz halkın içerisindeyiz. Benim hiçbir koruma talebim de olmadı. Biz her zaman her yerde camide, taziye evinde, yolda, caddede geziyoruz. Ben belediye başkanlığı görevi içerisinde kimseye kötülük düşünmedim. Herkesi seviyoruz, sayıyoruz. Görevle ilgili kanunen incittiğimiz arkadaş olabilir. İllegal büfe kuruyorlar. İşte biz mücadelede ediyoruz. Onu yıkıyoruz. Emniyetimiz bize çok yardım ediyordu. Nitekim bu arkadaşımızın büfesini de o günkü şartlarda gece yıkmıştık. Ama demek ki 3 senedir kin tutuyormuş. Ben tam göremedim. O kadar enteresan bir olay ki. Allah kimsenin başına vermesin. Şimdi bir silah sesi geliyor. Ben de ışıkta duruyorum. Hanımla görüşüyorum. Bir baktım silah sesleri bize. Ondan sonra bir döndüm baktım kaçıyorlar” ifadelerini kullandı.

Olayda silahı kullanan ve ona yardım ettiği iddia edilen 3 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız