SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Başkanlarla Danışma Toplantısı

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın, daha önce Belediye Başkanlığı yapmış olan ve halen Malatya’da ikamet eden Seyhan Semercioğlu (fotoğrafta sol baştaki) ve Naci Şavata (sağ baştaki) ile bir araya gelerek, durum değerlendirmesi yaptı.

"ESKİ BAŞKANLARLA İSTİŞARE EDECEĞİZ.."
20 Şubat Pazartesi günü Şelale Lokantasında düzenlenen kahvaltılı sohbet toplantısı sırasında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Akın, Malatya’yı yakından tanıyan, Malatya’ya emeği geçen, hizmet veren ve bu konuda tecrübe kazanmış olan daha önceki Belediye Başkanları ile istişarede bulunmayı planladığını belirterek, ilk toplantıyı gerçekleştirdiklerini ve bu toplantıların devam edeceğini söyledi.

Konuşmasında tecrübesi olanların tecrübesinden yararlanmayı Malatya için bir kazanım olarak gördüğünü belirten Başkan Akın, “Yurt dışı gezileri sırasında edindiğim bilgilere göre Tayland ve Uzakdoğu ülkelerinin bazılarında, daha önceki Başbakanlar, kanun gereği mevcut Başbakan’a müşavirlik yapıyorlar. Bu fevkalade güzel bir olay. Bunu öğrendikten sonra, gerçekten tecrübesi olan arkadaşlarımızın tecrübelerinden yararlanmayı Malatya için bir kazanım olarak gördük. Çünkü tecrübe kolay elde edilmiyor. Bundan dolayı da Malatyamız’da yaşayan ve benden evvel Belediye Başkanlığı yapmış olan arkadaşlarımızla periyodik olarak bir araya gelmeyi ve Malatya’nın problemlerini birlikte değerlendirmeyi yapma gayreti içerisinde olduk ve olacağız” dedi.

Belediye Başkanı Akın yaptığı açıklama sırasında, bu toplantının ilk toplantı olduğunu ve bundan sonra da zaman içerisinde periyodik olarak bir araya geleceklerini ifade etti. Başkan Akın, “Seyhan Beyle, Naci Beyle, İbrahim Bey ile (İbrahim Bey’de bugün toplantıya katılacaktı ancak rahatsızlığı nedeniyle iştirak edemedi) Programları uygun olduğu zaman Münir Bey ve Yaşar Bey ile bir araya gelerek Malatya’nın problemlerinin tartışılmasının Malatya için faydalı olacağı kanaatindeyim. Bu ilki. İnşallah bundan sonra bu çalışmalarımız birlikte devam edecek” dedi.

"BAŞKANA ARZ EDECEĞİZ.."
Toplantı sırasında görüşlerini dile getiren Malatya Eski Belediye Başkanı Naci Şavata, Belediye Başkanı Cemal Akın’ın teveccüh göstererek yardımcı olmalarını istemesinin, kendisini gayet memnun ettiğini belirterek, “Bizler Malatya’nın geçmiş problemlerini bugünlere taşırken karşılaştığımız zorlukları biliyoruz ve bunları Sayın Başkanımıza da arz edeceğiz inşallah.

Malatya büyüyen bir şehir. Daha da büyümesi Başkanımıza daha büyük görevler, yükler getiriyor. İnşallah bizler de kendisine bilgi ve tecrübelerimizle yardımcı olacağız” dedi.

"KENDİSİNE YARDIMCI OLMAYA HAZIRIZ.."
Toplantı sırasında bir konuşma yapan Malatya Eski Belediye Başkanı Seyhan Semercioğlu ise, daha önce Belediye Başkanlığı yapmış olması nedeniyle, Belediye hizmetlerine vakıf olduğunu belirterek, Belediye Başkanı Cemal Akın’ın ne zaman hizmetler konusunda bir talebi olursa kendisine yardımcı olmaya hazır olduğunu ifade etti.

Semercioğlu konuşmasında, “Malatya büyüyen ve gelişen bir şehirdir. Doğu’nun en istikrarlı şehirlerinden birisidir.Malatya’da hizmetlerin yapılması, hizmetlerin zamanında yerine getirilmesi için birlik ve beraberliğin her zaman sonsuz bir şekilde devam etmesi gerekmektedir. Ben bu düşünce içerisinde olduğumu beyan etmek istiyorum. Bundan sonraki çalışmalarında da sayın Başkanımıza sonsuz hizmetlerin yerine getirilmesinde başarılar diliyorum ve böyle bir toplantıyı tertipledikleri için de kendilerine tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

KATILAN ESKİ BAŞKANLAR..
Akın'ın davetine katılanlardan; Avukat Seyhan Semercioğlu 1984'te ANAP'tan Belediye Başkanlığına seçilmiş ve 1989 yılına kadar görev yapmıştı. Semercioğlu, ayrıca, merhum Hamit Fendoğlu'nun belediye başkanlığına seçildiği 1977'de Adalet Partisi adına Belediye Meclis Üyesi olmuştu.

Naci Şavata ise, 1977'de yapılan ve merhum Hamit Fendoğlu'nun AP, MSP ve MHP'nin desteğiyle bağımsız belediye başkanlığına seçildiği yerel seçimlerde MSP'den Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Vekili olmuş, Fendoğlu 17 Nisan 1978'de bombalı bir suikast sonucu 3 yakınıyla birlikte katledilince, İçişleri Bakanlığı tarafından o dönem seçim için uygun ortam olmaması ve uygun ortamda yeni bir seçim yapılıncaya kadar "mansup- atanmış" belediye başkanı olarak görevlendirilmiş, 1 yılı aşkın süre görev yapmıştı. Şavata'nın başkanlığı, 1979'da Hamit Fendoğlu'nun kardeşi İbrahim Fendoğlu'nun, yine 3 partinin desteğiyle bağımsız belediye başkanı seçilinceye kadar devam etmişti. İbrahim Fendoğlu ise, 12 Eylül 1980 darbesinden sonra, görevden alınmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız