SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Başsavcıya Hapis Cezası

A- A+ PAYLAŞ

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Konya Başsavcılığı görevinin ardından İzmir Başsavcılığı görevine atanan ve hakkında dava açıldıktan sonra emekliye ayrılan Zafer Sipahi’yi ‘cinsel saldırı’ suçunu işlediği gerekçesiyle mahkum etti. Sipahi, Eylül 1992 ile Ocak 2001 tarihleri arasında 8.5 yıl süreyle Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde bulunmuş, Malatya'dan Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanmıştı.

Savcı Sipahi, İzmir Başsavcı vekili olarak görev yaptığı dönemde emrinde görev yapan 27 yaşındaki zabıt katibesinin vücut dokunulmazlığını ihlal etmek ve hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suçunu işlediği iddiasıyla açılan davada 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından mahkum edilen Savcı hakkında daha önce de mahkemede görev yapan bayan bir psikologu taciz ettiği iddiasıyla dava açıldığı, ancak şikayetçinin davadan vazgeçmesi üzerine davanın düştüğü de öğrenildi.

İzmir Adliyesi’nde zabıt katibesi olarak görev yapan bayan, başsavcıvekilinin cinsel tacizine uğradığını önce yazı işleri müdürüne daha sonra da bayan bir hakime anlattı. Bunun üzerine durum İzmir Başsavcısı’na iletildi. Başsavcı, tutanak düzenleyerek Başsavcıvekili Sipahi hakkında dava açılmasını sağladı. Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nde yapılan yargılama sonrası eski Başsavcıvekili Sipahi hapis cezasına mahkum oldu.

Malatya'dan Konya'ya atanan, Konya'dan da İzmir'e eski DGM Başsavcılığı statüsü olan Cumhuriyet Başsavcı vekilliği görevine atanan Sipahi'nin, 2006 yılı kararnamesiyle tenzili rütbe edilerek Erzurum C.Savcılığına atandığı, ancak emekliye ayrıldığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız