SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Bayrak, Yeni Malatyaspor

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:49:33
Eski Bayrak, Yeni Malatyaspor
A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un ardından Yeni Malatyaspor'un yaşadığı serüven filmlere konu olacak cinsten. 

10 yıl boyunca dibe vurmuş olan Malatya futbolunun kurtuluşu olarak görülen Yeni Malatyaspor, eline geçen fırsatları cömertçe geri çeviredursun, kalan 5 haftalık süreci herkesin bol aksiyonlu bir film gibi izlemesine neden oldu.

-Malatya futbolunun dibe vuruşuna kimse engel olamadı-

Malatyaspor'un çöküşü, gerileyişi, amatöre kadar düşüşü bir efsanenin nasıl bittiğini gözler önüne seriyordu. 1966 yılında kurulan ve 44. yılında büyük başarılarla adından söz ettirmeye hazırlanan  Doğu'nun Kaplanları, hiç kimsenin aklına bile gelmeyecek bir acemice yönetimle bugün ki amatör kümede küme düşmemeye oynayacak duruma geldi. 

1983-1984 sezonunda namaglup 2. Lig'de şampiyon olan 1. Lige çıkan, 2004 yılında da İsviçre'nin Basel takımı ile UEFA Kupası (Avrupa Ligi) maçında karşılaşan Malatyaspor'un kaderinin 'amatör' olacağını kim bilebilirdi.

-Doğu'nun yıldızıydı, amatördeki Malatyaspor oldu-

Her şey güzel giderken, kimse kötüyü düşünmek istemez. Ancak mutlu günler bittiğinde de kimsenin aklına güzel günler gelmez sadece yaşanan kötü olaylar anlatılır. Bugün olduğu gibi.

Zira kimse Malatyaspor'u ya da Malatyaspor'un düştüğü durumu konuşmuyor. Konuşmak akıllarına bile gelmiyor. Çünkü hiç birimizin işine gelmiyor. Ellerindeki Malatyaspor bayraklarıyla Yeni Malatyaspor'u destekleyenlerin bile yad etmediği bir takım oldu. Öyle ki tribünlerin tıka basa dolduğu, 4 büyüklerin çekindiği o takım, yani Malatyaspor, amatördeki Malatyaspor oldu.

-Göztepe amatörden PTT 1. Lige yükseldi-

Göztepespor'un amatöre gidiş hikayesini derin biz üzüntüyle izledik. Türk futbolunun mihenk taşlarından olan İzmir'in sarı kırmızı efsanesi kümeye düşmüştü. 

1950 yılında Türkiye Şampiyonu olan Göztepespor'un düşüşü 2003 yılında amatör kümeyle sonlandı. Düşüşünü durduramayan sarı kırmızılılar, tarihinde ilk defa amatör kümeye düştü. Ama bu küme düşüş aslında yeni bir başlangıcın habercisiydi. 

Amatör kümede binlerce taraftar karşısında maçlarını oynayan Göztepespor, önce 3. Lig, ardından 2. Lige yükseldi. Bu sezon kırmızı grupta yer alan tarihi kulüp, PTT 1. Lig'in yolunu tuttu. 

-Yeni Malatyaspor için kolay bir süreç olmadı-

Bir takım şampiyon olur. Camiasıyla, taraftarıyla, medyasıyla, yönetimiyle, teknik heyetiyle, futbolcusuyla, masörüyle, malzemecisiyle, şehrin dinamikleriyle şampiyon olur. Elbette ki Malatya'da şampiyonluk yaşadı. 

2009-2010 yılında Nihat Balan ve öğrencileri, Play-Off'ta başarılı olmuş ve bugün ki Yeni Malatyaspor'u 2. Lige çıkarmayı başarmıştı. Bundan tam 5 yıl önce Yeni Malatyaspor'un temelleri atılmış ve takımın hedefi önce PTT 1. Lig daha sonrada Süper Lig olarak belirlenmişti. Ama olmadı.

Geride kalan sezonlarda, Play-Off kapılarından dönen Yeni Malatyaspor'un yaşadıkları, yaşayacakları ve elde edeceği başarıları tabi ki kolay olmayacaktı.

Yeni Malatyaspor kolay bir süreçten geçmedi. Zaten kolay olacağını da kimse söylemedi. Yıllardır hayaller yarım kaldı. Bir türlü olmadı. Ama bugün her şey Yeni Malatyaspor için toz pembe. Şampiyonluk şarkıları söyleniyor daha lig bitmeden. Herkesin hayali daha büyük. Geçmişin izleri, resimleri tozlu raflardan çıkarılmaya başladı. Eski Malatyaspor'un bayrakları ve atkıları Yeni Malatyaspor'un şampiyonluğu için dalgalanıyor. Yeni Malatyaspor, Göztepe'nin yaptığını Malatyaspor için yapmaya hazırlanıyor.

-En çok onlar hak ediyor-

Yeni Malatyaspor'un şampiyonluk için 90 dakikası kaldı. Keçiörengücü ile sahasında karşılaşacak olan sarı kırmızılılar, bu karşılaşmada alacağı 1 puanla şampiyonluk ipini göğüsleyecek. 

Yıllardır Play-Off'tan dönen bu takım için artık sürecin sonuna gelindi. Son 90 dakika Yeni Malatyaspor'u özlenen günlere, bir üst lige taşıyacak. 

Takıma yıllardır maddi ve manevi destek veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile aldığı cezalara rağmen takımını bir gün bile yalnız bırakmayan ve büyük bir özveri gösteren Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, şampiyonluğu sonuna kadar hak eden isimler olarak ön plana çıkıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız