SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Çalışanlardan Eylem

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Altın Kayısı Oteli eski çalışanları otel önünde eylem yaptı.

Altın Kayısı Oteli eski çalışanları adına bir konuşma yapan Sadık Takmaz, emeklerinin karşılığını istediklerini ve haklarını alana kadar demokratik yollardan mücadelelere devam edeceklerini söyledi.

Takmaz, 47 işçinin 3 aylık maaşlarını alamamaları nedeniyle işlerinden ayrıldıklarını ve hukuki yollarla icra takibine başladıklarını ifade ederek, "O gün bizlerin haksız olduğunu söyleyen işveren, aradan 3 ay geçmesine rağmen halen alacaklarımızı ödememiştir. Bizler sürekli olarak oyalandık. İşyerini teslim ederken bizlere maaşlarımızı belli bir takvim içinde ödeyeceklerini söylediler. Ancak, günler geçmesine rağmen böyle bir anlaşma olmayınca bizler icra takibi başlattık. İşveren, tamamen keyfi olarak ve bizleri mağdur etmek amacıyla, alacağımızın süresini uzatmak gayesiyle icra takiplerine itiraz etmiştir. İcra takibine itiraz edilmesi tamamen gülünçtür. İşveren, itirazında maaşlarımızı ödemediğini kabul etmekte, ancak bunun nedeninin bizlerin maaş almak istemediğimizi iddia etmektedir. Bizler alın teri ile geçinen insanlarız. Bugün işsiz kaldık ve kriz koşullarında geçim sıkıntımız daha da ağırlaşmıştır. Halen Malatya İş Mahkemesi'ne açtığımız dava devam etmektedir. Şunu buradan ilan ediyoruz ki, hakkımızı helal etmiyoruz. Demokratik yollardan hakkımızı aramaya devam edeceğiz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız