SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Dekan Vefat Etti, Üniversite Duymazdan Geldi!

0
Güncellendi - 2020-06-25 03:12:33
Eski Dekan Vefat Etti, Üniversite Duymazdan Geldi!
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi’nde müzik eğitimi alanında uzun yıllar ders veren, daha sonra Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin kurucu dekanlığını yapan Prof. Dr. Kadir Karkın’ın vefat ettiği öğrenildi.

Vefat haberini sosyal medyada paylaşan Prof. Dr. Kadir Karkın’ın yakın arkadaşı, ünlü keman sanatçısı Cihat Aşkın, Prof. Dr. Karkın’ın hayatını kaybettiğini yazdı.

Cihat Aşkın, Prof. Dr. Kadir Karkın’ın vefatı nedeniyle yaptığı sosyal medya paylaşımında, “Kadir Karkın’ın vefat haberini aldım. Çok üzüldüm. Kendisi benim iyi bir dostumdu. Değerli bir hocamızdı. Kadir Karkın’ın isminin müzik camiasının içinde olan herkes bilir. Kendisi müzik eğitimimize çok uzun yıllar hizmet vermiş değreli bir şahsiyet olarak Anadolu’da müziği yeşertmiş, eğitim fakülteleri ve çeşitli müzik kurumlarında kurucu rol ile görev almış, müzik sevgisini ve eğitimini toprağa dikmiş bir sanatçıdır” dedi.

Emekli olmadan önce, Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni kuran ve bu fakültenin kurucu dekanlığını yapan Prof. Dr. Kadir Karkın', Mersin'in Erdemli ilçesinde  yaşıyordu. 76 yaşında hayatını kaybeden Prof. Dr. Karkın evli ve iki çocuk babasıydı.

Prof. Dr. Kadir Karkın kimdir?

1944 yılında doğan Prof. Dr. Kadir Karkın Düziçi Öğretmen Okulu’nu bitirdi. 1960 yılında Çapa Öğretmen okulu Müzik Seminerleri’nde Ekrem Zeki ün, Halil bedii Yönetken ve Tahir Sevenay’ın öğrencisi olarak müzik eğitimini ilerletti.

1970 yılında İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü’nü bitiren Kadir Karkın, eğitimcilik hayatına, köy okullarında başladı. 1973 yılında Sinop Kız Öğretmen Okulu’na atanan Karkın, bu okuldaki 5 yıllık eğitim hizmetinden sonra İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Müzik Bölümü’ne atandı ve bir süre sonra bu okulda müzik bölümü başkanlığına getirildi.

Sanatta yeterlilik sınavını 1986’da, yardımcı doçentlik sınavını ise 1987 yılında veren Kadir Karkın, 1988 yılında müzik alanındaki özgün akademik çalışmaları ile doçentlik unvanını aldı.

İnönü Üniversitesi’nde 1989 yılında Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü’nün kuruculuğunu üstlenen Kadir Karkın, 1994 yılında Bolu – Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde profesör unvanını aldı. Bu üniversitede Müzik Öğretmenliği bölümünü kuran Prof. Dr. Kadir Karkın, 2005 yılında İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi kurucu dekanlığını üstlendi.

Emekli olmadan önce, Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni de kuran Prof. Dr. Kadir Karkın, çok sayıda ulusal ve uluslararası konseri yönetti.

İnönü Üniversitesi’nde 2014 yılında, Prof. Dr. Kadir Karkın’ın üniversiteye verdiği katkı ve emeklerin yanı sıra sanat hayatını onore etmek amacıyla, “Kadir karkın’ın 50. Sanat Yılı” başlıklı bir etkinlik düzenlemiş, sanatçının dostları da Malatya’ya davet edilmişti.

 İnönü Üniversitesi’nden Bir Başsağlığı Mesajı Bile Yok!

Prof. Dr. Kadir Karkın’ın vefatı, akademi ve müzik eğitimi camiasında büyük üzüntü yaratır ve çok sayıda kurum ve kişi başsağlığı mesajı yayınlarken, Karkın’ın öğretim üyesi, kurucu dekan, araştırmacı ve sanatçı olarak uzun yıllar ve büyük emek verdiği İnönü Üniversitesi Yönetimi’nin ise başsağlığı mesajı yayınlamadığı görüldü.

İnönü Üniversitesi Yönetimi’nin yanı sıra, Prof. Dr. Kadir Karkın’ın kurucu dekanlığını yaptığı İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi kurumsal sayfasında da Karkın’ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yer almadı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • DEĞER gulden (3 yıl önce)
    kadir hocamın mekanı cennet olsun .
    0
    0
    Yanıtla
  • sedat (3 yıl önce)
    Rektör Kızılay^'ın bir başsağlığı dahi göndermemesi anlaşılır gibi değil bütün değerlerimizin erozyona uğradığının önemli bir göstergesidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    Almanya ikinci dünya savaşında sonra ilk yaptığı şey nedir biliyor musunuz? fabrikalardan evlerden önce sanat merkezlerini (opera ,tiyatro vb..) binaları tekrar inşaa etmekti..bizde sanata iyi getirisi olan iş olarak bakılıyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (3 yıl önce)
    Sanata veya baska meslek gruplarında emek vermis boyle birçok değerli insanimiz var.ama bizler turkiyede adamcılık ve çıkarlarımız uğruna bir çok yetenek boylece sessiz sedasız gelip geciyor.haset ve dünya malı ağır basinca daha çok insan unutulup gidecektir.türk,lük ve müslümanlık bunun neresinde.bir insanın yetişmesinde kimin emeği geçtiyse bütün gelmiş ve geçmiş hocalarimizdan allah razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Bir aylık süresi kalmış İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay, yıllarca İnönü Üniversitesi'nin bir mensubu olarak Malatya'ya hizmet eden Kadir Hoca için bir başsağlığı mesajını bile çok görmüş olmalı ki mesaj yayınlamamış. Sosyal medyasına baktım şimdi. geçen günlerde vefat eden LC Waikik'nin sahibi Vahap Küçük için ağıt yakmış. Mesele demek ki zenginlik.İşte Türkiye'nin üniversite gerçeği, 50 yılının en az 10 yılını İnönü Ünivesritesi'ne veren akademisyenin ardından tek kelime yazmıyorlar ama iş adamı ve AKP'li siyasiler olunca hazır olda bekliyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı yurtsever (3 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Ayıp kardeşim ayıp. Böyle fitne uyarıcı mesajlar yazmak ayıptır. Ahmet hocamız Allah kendisinden razı olsun üniversitedeki her hastaya ve taziyeye hassasiyet gösteren son derece değerli bir insandır. Üniversitemiz mensupları bunu çok iyi bilmektedir. Siz hariçten gazel okumayınız lütfen. Ayrıca sayın rektörümüz isterlerse, bir dönem daha rektörlük yapacaktır. Bu da böyle bilinsin. Rektörümüz gösteriş meraklısı değildir, her olanı biteni basına koca harflerle vermez ama biz Malatyalılar kendisinin ne kadar değerli bir hekim ve rektör olduğunun farkındayız. Sonuna kadar sayın hocamızın arkasındayız. Yeter ki kendisi istesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı Yurtsever Hazretleri, kaç Malatyalı adına bu ahkamı kesiyorsun sen?. Hangi hakla, hangi statü ile, hangi hukuki konum ile Malatyalıları temsil ettiğini söyleyip ucube şeyler yazıyorsun. Aç bak Ahmet Kızılay efendinin sosyal medyasına, para sahipleri için ağıt yakıyor vefat ettiklerinde, ama Kadir Karkın gibi 10 yıldan fazla İnönü Üniversitesi'ne hizmet etmiş, fakültenin kurucu dekanlığını yapmış bir şahsiyete tek satır yazmıyor. Gözünüz var görmüyrosunuz, kulağıız var duymuyorsunuz. Çünkü, muhtemelen Rektör efendinin sofrasında oturuyorsunuz... Hem siz kimsiniz sahiden Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait bir Kararı, Ahmet Kızılay efendinize aitmiş gibi gösterme cüretinde bulunuyorsunuz. Neymiş efendim, Ahmet Kızılay isterse bir kez daha rektör olacakmış. Ahmet Kızılay yeniden rektör olabilri, ama bu, onun isteğiyle değil, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kararı ile olacaktır. Yoksa Ahmet Kızlay kendine ait bir bağımsız Cumhuriyet ilan etti de bizm mi haberimiz yok? Hem madem Sayın Cumhurbaşkanı istemese bile Ahmet Kızılay'ı rektör yapabilecek gücün var, neden çakma rumuzların ardına saklanıyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman Gazi (3 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Katılıyorum,sanatsiz kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.Halimiz içler acısı,maddi guc neredeyse en itibar edilen şey haline gelmiş.Yazik.
    0
    0
    Yanıtla
  • New malatya (3 yıl önce)
    Değerli hocama Allah'tan rahmet yakınlarına ve onu tanıyan herkese başsağlığı diliyorum. İyi bir müzik eğitimcisi idi. Bir çok müzik bölümünün kurucusu olmasının yanında sanata ve sanatın gelişmesine çok önem vermiş birisiydi mekanı cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla