SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Devlet Hastanesi Çevreye Korku Saçıyor

0
Güncellendi - 2016-10-03 03:02:04
Eski Devlet Hastanesi Çevreye Korku Saçıyor
A- A+ PAYLAŞ

Bir binası semt polikliniği olarak kullanılan eski Devlet Hastanesi kampüsündeki bahçe ve boş binalar, özellikle geceleri başıboşların, uyuşturucu kullanıcılarının, fuhuş yapan ve yaptıranların, hırsızın, uğursuzun mekanı haline geldi.

Malatya'ya 70 yıla yakın hizmet veren ve Şeker Fabrikası alanında yeni Devlet Hastanesi'nin inşasıyla, ilk binası dışındaki arsa ve binaları, anlaşma karşılığı boşaltılarak TOKİ'ye devredilen eski Devlet Hastanesi, boşaltıldığı 2013 yılından beri çevrede oturan vatandaşların baş sorunu haline geldi.

Bir tarafı 2. Ordu Karargahı olan eski hastanenin bu durumuna karşı yetkili makamların ilgisizliğine, güvenlik açısından yeterince denetlenmemesine tepki gösteren vatandaşlar, "Özellikle geceleri bu hastane çevresinden geçmeye insanlar korkuyor. Kapıları pencereleri de sökülmüş olan ve ne idüğü belirsizlerin mekanına dönüşen bu binalarla ilgili bir an önce çözüm bulunmalı. Bahçeleri içki şişeleriyle dolu. Geceleri fuhuş için gelenler, kavga edenler, küfürleşenler yüzünden balkonlarımıza çıkamıyoruz." diyerek, şikayetlerini dile getirdiler.

malatyayorum44.com

eskidevlet1

eskidevlet2

eskidevlet3

eskidevlet4

eskidevlet5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Abuzer (7 yıl önce)
    milli eğitim yapın halk eğitim yapın mahalle muhtarlığı yapın. boş bırakmayın Allah aşkına
    0
    0
    Yanıtla
  • zafer (7 yıl önce)
    Haber için teşekkürler. İkinci ordu kışlasının birçok binası bulunmaktadır. Çöşnük tarafına yakın olan kısımda helikopter pisti ve boş alan bulunmaktadır. Sadece buraya yapılacak konut projesi geri kalan araziye yapılacak tüm binaların masrafını çıkarabilir. Eski devlet hastanesi kullanılabilir binaları ister milli eğitim ister halk eğitim ister mahalle konağı muhtarlık ve park olsun böyle değerlendirilebilir. Karargahta battalgazi devlet hastanesi olur. Koca hastane çalışmıyor. Eski ilçe merkezinde 3000-4000 kişiye polikilinik çalışıyor hergün oraya uzman doktorlar gidiyor. Bu nasıl bir denge. Olmadı yimpaş binasını alın da artık battalgaziye bir hastane açınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • CEMAL (7 yıl önce)
    ORASI TAMAMEN YIKILSIN YAN TARAFTAKİ 2. ORDUDA ALTAY KIŞLASINA TAŞINSIN O ALANIN TAMAMINA YEŞİL ALAN YAPILSIN. ÇOK HARİKA BİR PROJE OLMUŞ OLUR
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat (7 yıl önce)
    Bir an önce boş bırakılan yerler yıkılıp yerine Battalgazi'ye yakışır bir hastane yapılmalıdır yetkililer duyurulur
    0
    0
    Yanıtla
  • KİMYACI (7 yıl önce)
    SAYIN MALATYA HABER YÖNETİCİLERİ ÖNCELİKLE TOPLUM YARARINI GÜDEN BU ÖNEMLİ HABERDEN DOLAYI SİZLERİ TEBRİK EDERİM.GEÇENLERDEKİ BİR OKUL HABERİNDEN SONRA OLAYA VALİ BEYİN GİRMESİ İLE BİTMEYEN OKULUN NASIL AÇILDIĞINI GÖRDÜK,TOPLUMSAL OLAYLARA YÖN VERECEK ASLINDA HALK TIR.MALATYA SPORLA İLGİLİ BİR HABERE ONLARCA YORUM YAPAN SAYIN MALATYA KAMU OYUNUN, BANA GÖRE ÖNEMLİ BİR HABERE YORUMLARI İLE YÖN VERMESİ VE OLAYI TAKİP ETMESİ LAZIM DEĞİL Mİ?BU METRUK YAPILARIN GÜNDEMİMİZE GİRMESİ İÇİN BİR İNSANIN ÖLMESİ Mİ LAZIM ACABA. HERKESE MUTLU, HUZURLU GÜNLER.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Bu şehir sahipsiz mi? Nerede yöneticileri? Bu sorunları çözmeyecekler se niçin varlar? Neden seçilmişler?
    0
    0
    Yanıtla