SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Dostlar, Eskimeyen Dostluklar

A- A+ PAYLAŞ

Şimdiki adı Malatya Lisesi olan Turan Emeksiz Lisesi’ni 1977’de bitirenlerin kurduğu “Turan Emeksiz Lisesi 77 Mezunları Derneği” tarafından, mezunların 4. buluşması Malatya’da gerçekleştirildi.

BEYDAĞI’NDAKİ GALA GECESİ..
Malatya ve dışında yaşayan mezunlar ile ailelerinin de katıldığı 3 gün süreli buluşma programının ilk gecesi, Beydağı’ndaki Çamlıdağ Restaurant bahçesinde yapıldı.

Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece yapılan “karşılaşma- buluşma” müzik ve eğlence programıyla renklendi. Restaurantın müzisyenlerinin ve ses sanatçılarının renk kattığı gecede konuşan dernek başkanı Yusuf Sümer Yalçın, 1977 yılı mezunlarını bir araya getirme, hasret giderme düşüncesinin 2008 yılında bir grup mezunun gündemine geldiğini, Malatya’daki mezunların gruplar halinde bir araya gelmeye başladıklarını, il dışından da katılımın olduğu ilk geniş çaplı buluşmanın 2008 Haziran ayında Altın Kayısı Oteli’nde yapıldığını bildirdi.

Daha sonra, Ankara’daki mezunların organizasyonu ve TCDD Genel Müdür Yardımcısı olan mezunlardan Şinasi Kazancıoğlu’nun katkısıyla, Bolu- Abant’ta ikinci buluşmanın yapıldığını belirten Yalçın, üçüncü geniş çaplı buluşmayı 2009 Haziran ayında İstanbul’da gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Mezunlardan İstanbul Vali Yardımcısı Ali Kazgan ve Emniyet Başmüfettişi Hasan Adak başta olmak üzere İstanbul’da yaşayan mezunların büyük destek verdikleri bu buluşmada, “çok değerli ve güzel anlar yaşadıklarını”, birbirini yıllardır göremeyen birçok mezunun uzun zaman sonra yeniden bir araya geldiklerini kaydetti.

Dördüncü buluşmayı, 9-11 Temmuz 2010 tarihleri arasında Malatya’da yapmayı kararlaştırdıklarını, bunu derneğin resmi internet sitesinde ve telefon mesajlarıyla mezunlara duyurduklarını belirten Yalçın, bu buluşmaya 150’nin üzerinde mezunun katıldığını, birçok mezunun ise çeşitli mazeretleri nedeniyle gelemediklerini, ancak programın sonraki bölümlerine katılacaklarını bildirdiklerini söyledi.

Turan Emeksiz Lisesi’nden 1976- 1977 eğitim ve öğretim yılında toplam 850 civarında mezun verildiğini, dernek olarak iki yılda bu mezunlardan 450’siyle irtibat kurduklarını ve haberleştiklerini belirten Yalçın, önümüzdeki buluşmanın Ankara’da yapılması konusunda bir görüş oluştuğunu bildirdi. TCDD Genel Müdür Yardımcısı Kazancıoğlu da, Ankara’daki geceye ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

Konuk olarak Turan Emeksiz Lisesi’nin Din ve Ahlak Bilgisi dersleri öğretmeni "Zelzele Bayram" lakaplı Bayram Özcan ve Ankara Malatyalılar Derneği Başkanı Yakup Demir’in yanı sıra Yeni Malatya Spor Başkanı Mehmet Emin Katipoğlu’nun da katıldıkları gecede sunuculuğu, mezunlardan emekli pilot binbaşı, TAİ test pilotu Atilla Özdemir yaptı.

Geceye katılamayan bazı mezunlar, mesaj çekerek yüreklerinin Malatya'da olduğunu söylerken, ABD- New York'ta yaşayan Alaattin Sağlam geceye en uzaktan gelip katılan isimdi.

Mezunlardan, önceki yıl ani bir rahatsızlık sonucu Ankara'da vefat eden Birgül Alikaşifoğlu Özdemir'in yine mezunlardan olan eşi Atilla Özdemir; geceye iki çocuğunun yanı sıra annesi, kayınvalidesi ve kayınpederi ile katıldı.

İstanbul’dan geceye katılan mezunlardan Nubar Daşı’nın sesi ve uduyla renk kattığı, konukları zaman zaman duygulandırdığı, zaman zaman coşturduğu gecede, yine mezunlardan Malatya Müzisyen Eğitimciler Derneği (MESD)’nin başkanı Mehmet Balkış’ın da çabasıyla oluşturulan “Mezunlar Korosu”, başta “Eski Dostlar” olmak üzere kendi gençlik dönemlerinin popüler şarkılarını koro olarak seslendirdi.

Malatya türkü ve şarkılarının özel bir duyguyla okunduğu gecede, Nubar Daşı'nın, Malatyalı eski yerel sanatçılardan İlhan Kızılay'dan seslendirdiği uzun hava uzun süre alkışlandı.

Oyun havaları ve dans müziğine birçok mezun eşlik ederken, derneğe gelir sağlamak amacıyla amblemli şapka, anahtarlık, ayna gibi aksesuarlar satıldı, hediye çekilişi düzenlendi. Ankara’dan katılan mezunlardan işadamı İsmet Karahan, çekilişin en büyük hediyesi olan cep telefonunu kazandı ve derneğe bağışladı. Çekilişte hediye olarak dağıtılan tişörtler de, Memo’s markasının yaratıcısı mezunlardan Mustafa Arıkan tarafından bağışlanmıştı. Gecenin esprisi, en çok bileti alan İsmet Karahan'ın en çok hediye kazanan, hediye tişörtleri çekiliş için bağışlayan Mustafa Arıkan'ın da bu tişörtlerden birini çekilişten kazanması oldu.

Geceye çocuklarıyla katılan mezunlardan Yüksel Dernek Sandıkçı- Cercis Sandıkçı çifti, sahneyi bir an bile boş bırakmayarak, en çok eğlenenler olarak dikkat çektiler.

Havai fişeklerle de renk katılan gece, konumu itibarıyla tüm Malatya'yı seyreden bir mekanda olunca, havai fişek gösterisi kentten de izlenebildi.

Çok keyifli geçen gece, 00.30 sıralarında son buldu.

SÜRGܒDE AĞIRLAMA..
Buluşmanın 10 Temmuz günkü bölümünde, okul ziyareti programda olmasına rağmen, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın yapılacağı mekanlardan biri olması nedeniyle, bu ziyaret programdan çıkarıldı.

Doğanşehir Sürgü Takaz’da “Değirmen Tesisleri”ni işleten mezunlardan Ahmet Asiltürk, mezunları kendi tesisine ve bahçesine davet etti. Cumartesi günü de mezunlardan yaklaşık 70’i Sürgü- Takaz’a gittiler. Burada alabalık ikram edilen mezunlar, Nubar Daşı ve Mehmet Balkış’ın yanı sıra dernek başkanı Yusuf Sümer Yalçın’ın, udla çalıp söyledikleri şarkılara eşlik ettiler. Mezunlar, Asiltürk’ün kiraz bahçesine de giderek, dalından doyunca kiraz yediler. Mezunlar, Sürgü programı nedeniyle dönem arkadaşları Ahmet Asiltürk'e teşekkür ederek Sürgü'den ayrıldılar ve ikinci gün programını da böylece tamamladılar.

Mezunlar buluşmasının son gün programı; 11 Temmuz Pazar günü Arapgir- Kemaliye- Ağın gezisiyle son buldu.

FOTOĞRAFLAR: Mustafa ARIKAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız