SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski DP'li 'Evet' Gezisinde

A- A+ PAYLAŞ

Demokrat Parti (DP) Eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, demokrasi tarafında saf tutup, demokrasi dilenciliği yaptıklarını, 12 Eylül'deki referandumun Türkiye için ilk kez bir umut ışığı olduğunu savundu.

Malatya'da bir takım ziyaretlerde bulunan Soylu, Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı yaptı. Soylu, ileri demokrasi için evet oyu vereceklerini ifade ederek, "Türkiye kurallarını yeniden yazmalıdır. 1961 ve 1982'de yazılan kurallar, Türkiye'ye uygun kurallar değildir. Ve Türkiye'yi daraltan kurallardır. Amasız demokrasiyi Türkiye yakalamalıdır. Bunun içinde en büyük fırsat 12 Eylül'de yapılacak olan referandumdur. Evet, vermek ileri demokrasinin ve Türkiye'de zenginliğin teminatıdır. Hayır, ise herkes beni bağışlasın lütfen, rahmetli Turgut Özal'ın ruhuna ve misyonuna ızdırap verir. Türkiye'nin birikmiş sorunlarının bu Anayasal anlayışla çözülemediğini hepimiz biliyoruz. Bizim misyonumuzda hayır'a yönlendirmeye çalışanlar vardır. Onlar da 12 Eylül'den sonra aslında kimin hizmetinde olduklarını anlayacaklardır. İnanıyorum ki, bugün bu misyonu yönetmeye ve yönlendirmeye çalışanlar eğer bilselerdi ki hizmetinde oldukları insanların aslında kendi iktidarlarını defalarca ellerinden aldığını inanınız ki onlarla beraber olmazlardı. Yani böyle olduğunu bilselerdi ve anlayabilselerdi, böyle bir şey yapmazlardı. Onun için çok üzülüyorum" görüşünü ileri sürdü.

Basın toplantısının ardından DP Malatya Eski İl Başkanı Erdal Altunkaya, DP Eski Genel Başkanı Süleyman Soylu'ya üzerinde "Evet" yazılı bir kayısı tepsisi ikram etti. Öte yandan DP Eski Genel Başkanı Süleyman Soylu'ya, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman'da kayısı verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız