SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski DTP'liler İstifadan Vazgeçti

A- A+ PAYLAŞ

Kapatılan DTP'nin 19 milletvekili istifa etmekten vazgeçti. Siyasi yasaklı eski DTP lideri Ahmet Türk'ün açıklama yapması bekleniyor. Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Demir Çelik, kapatılan DTP’nin milletvekillerini, partisine davet ettiklerini bildirdi.

Kapatılan DTP'nin 19 milletvekilinin istifalarını gün içinde sunmaları bekleniyordu, ancak vekillerin bu karardan vazgeçme eğiliminde olduğu görüldü.

İstifaların TBMM Genel Kurulu'nda oylanması, bu oylamada da salt çoğunluğun istifalara "evet" demesi gerekiyor.MHP istifalara "evet" oyu kullanacağını açıklamıştı, CHP'nin tavrı henüz belli değil.

Belirleyici olan ise AK Parti'nin tavrı olacak. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Parti'nin bu konuda henüz karar vermediğini belirtmişti.

Eski DTP'liler istifalarını verdikten sonra TBMM Başkanlık Divanı 7 gün içinde tespit yapacak. İstifaların Genel Kurul gündemine alınıp alınmayacağına ise Meclis Başkanlığı karar verecek

DEMİRTAŞ: "PARTİ MECLİSİ BİZE ’BEKLEYİN’ DEDİ
Eski DTP’li Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Selahattin Demirtaş, milletvekilliğinden istifalarıyla ilgili olarak, "Parti Meclisi bize ’bekleyin’ dedi. Yoksa şu saatlerde Mecliste olup istifa dilekçelerini verecektik" dedi.

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Selahattin Demirtaş, BDP PM toplantısına verilen arada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sorular üzerine Demirtaş, kapatılan DTP’nin iki başkanvekilinin, bugün milletvekillerinin istifa dilekçelerini Meclise teslim etmekle görevlendirildiğini hatırlatarak, "Ama Parti Meclisi bize ’bekleyin’ dedi. Yoksa şu saatlerde Mecliste olup istifa dilekçelerini verecektik" dedi.

Demirtaş, "Bunu, Meclis zemininde siyaset yapma mesajı olarak alabilir miyiz?" sorusunu, "Şüphesiz bu tartışılıyor. Zaten gelen demokratik baskılar, talepler, istekler var. Sanırım o yüzden bizi bekletiyorlar. Konu tartışma sonunda netleşir" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız