SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Düşmanlardan Büyük İmza

A- A+ PAYLAŞ

ABD ile Rusya, nükleer silahların kontrolüne ilişkin yeni bir tarihi anlaşmaya vardı.

Soğuk Savaş döneminin düşmanları ABD ve Rusya nükleer silahsızlanma yolunda önemi bir adım atmaya hazırlanıyor.

Washington ve Moskova, nükleer silahların yüzde 25 oranında azaltılmasını öngören anlaşmayı 8 Nisan'da Prag'da imzalayacak.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in bugün yaptıkları telefon görüşmesinde antlaşmaya ilişkin pürüzleri giderdikleri belirtildi.

Açıklamaya göre, iki taraf da konuşlandırılmış savaş başlıklarını, önceki anlaşmalardan yüzde 30 oranında indirime giderek 1550'ye düşürecek; fırlatıcıların sayısı 800, konuşlandırılmış kıtalar arası ve denizaltından atılan füzeler ve bombardıman uçakları sayısını 700 ile sınırlandıracak.

Prag'da imzalanacak anlaşmanın yürürlüğe girmesi için iki ülkenin parlamentoları tarafından onaylanması gerekiyor.

ABD ile Rusya, süresi 5 Aralıkta dolan, 1991 yılında imzalanan START (I) anlaşmasının yerine yeni bir anlaşmaya varmak için yaklaşık bir yıldır görüşmeler yürütüyordu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız