SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Emniyet Müdürü Kahya Gözaltında

0
Güncellendi - 2016-07-30 03:59:20
Eski Emniyet Müdürü Kahya Gözaltında
A- A+ PAYLAŞ

FETÖ/ PDY kapsamında sürdürülen operasyonlarda, 2006- 2011 yılları arasında Malatya Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan, Bursa eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın da gözaltına alındığı öğrenildi.

Bursa merkezli Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, Bursa eski Valisi Şahabettin Harput ile eski İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın da aralarında bulunduğu 78 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Ali Osman Kahya emniyete getirilirken böyle görüntülendi. Emniyetteki ilk sorgusu tamamlanan Kahya nezarete konuldu.

Kahya, Mayıs 2006'da Şırnak'tan Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne atanmış ve Kasım 2011'de Bursa Emniyet Müdürlüğü görevine atanınca Malatya'dan ayrılmıştı.

Kahya, paralel yapının içerisinde cemaatten yeni ayrılmış üst seviyede bir yöneticinin verdiği bilgilere dayanarak oluşturulan istihbarat raporunun içerisinde yer almış, rapordaki bilgilerin teyit edilmesiyle birlikte paralel yapı mensubu 69 polis şefiyle birlikte Ocak 2014'te Bursa Emniyet Müdürlüğü görevinden alınmıştı.

Bursa, iha- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

kahyaB

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • turan yorulmaz (7 yıl önce)
    Nereden nereye kendisine selam duranların kollarında şu duruma düşmeye değermiydi bunlar nasıl kandırılmışlar böyle.
    0
    0
    Yanıtla