SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Ev ve Sitelerde Dönüşüm

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:55:46
Eski Ev ve Sitelerde Dönüşüm
A- A+ PAYLAŞ

Eskiyen ve ekonomik ömrünü tamamlamış apartman ve siteler yeni kanundan yararlanabilecek.

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamına; ekonomik ömrünü tamamlamış apartman veya siteler, depremde yıkılma riski taşıyan binalar ve ağır hasar görme riski taşıyan yapılar da giriyor. 

Kanundan önce, eskiyen apartman veya sitelerin yıkılıp yeniden yapılması için tüm bağımsız bölüm maliklerinin oy birliğiyle karar alması gerekip, bir daire veya dükkan sahibi karşı çıktığında yeniden yapma olanaksız hale gelirken, yeni kentsel dönüşüm kanununa göre eskiyen yapılarda arsa payları sahipleri üçte iki çoğunlukla ''yeniden yaptırma, müteahhit seçimi, yeni dairelerin büyüklüğü'' gibi kararları verebilecek. Böylece 1-2 daire veya dükkan sahibi, ekonomik ömrünü tamamlamış apartman veya sitede yeniden yapımı engelleyemeyecek. 

3'te 2 çoğunluk artık yeterli

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nun, ekonomik ömrünü tamamlamış apartman veya sitelerin yeniden yapılması için büyük bir fırsat sunduğunu kaydetti. 

Öngören, ''6306 sayılı Kanun'un, depremde yıkılacak veya ağır hasar görecek riskli yapıların yanı sıra eskiyen-ekonomik ömrünü tamamlamış apartman ve siteleri de kapsam içine alması kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Böylece eskiyen bina veya siteler, arsa paylarının üçte iki çoğunluğuyla yeniden yapılma ve kentsel dönüşüme katılma olanağı buldu'' ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız