SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Futbolcular Bir Araya Geldi

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:17:26
Eski Futbolcular Bir Araya Geldi
A- A+ PAYLAŞ
 
Yeni Malatya Spor kulübü tarafından yapılan organizasyonda, geçmiş dönemlerde Malatyaspor'da forma giyen futbolcular bir araya getirildi. 
 
Pınarbaşı'ndaki Nurettin Soykan Tesisleri'nde yapılan organizasyonda, Malatyasporlu eski futbolcular Naci Şavata, Mustafa Taşar, Recep Solmaz, Erkan Kama, Sefa Tatlıcı, Murat Akkaya, İsmail Tekin, Feyyaz Bursalı, Yusuf Tekin, Aziz Yiğit, İhsan Akdağ, Yusuf Mor, Zafer Güler ve Feridun Yıldız katıldı. 
 
Sarı Siyahlı takımın kulüp başkanı Ertan Mumcu, yönetim kurulu üyeleri ve teknik direktör  Gürses Kılıç'ın da bulunduğu etkinlikte, Yeni Malatyaspor için yapılabilecek çalışmalar görüşüldü. 
 
"SİZ DAHA İYİ BİLİYORSUNUZ"
 
Kulüp Başkanı Ertan Mumcu yaptığı konuşmada, "Ruhen ve bedenen Malatya futboluna gönül vermiş, aktif olarak Malatya futbolunda yer almış siz değerli arkadaşlarımız ve değerli büyüklerimizle futbolda son gelinen noktayı, bundan sonra yapılması gerekenlerle ilgili istişarede bulunmak amacıyla bir araya geldik. Geldiğimiz süreçte Malatya'da gerçekten futbolun arka planını ve içinde bulunduğumuz şartları zaman zaman basın yoluyla ve kongrede sizlerle paylaştık. Kitleleri ilgilendiren bir spor branşından bahsediyoruz. Şehirlere kimliğini veren bir spordan bahsediyoruz. Dünyada ve Türkiye'de birçok şehir oynadığı futbol ve futbol takımıyla anılıyor. Bu anlamda futbolun önemini, bir şehir açısından ne anlam ifade ettiğinin idraki içerisindeyiz. Ancak başarı yakalama anlamında da ortak paydaşlara ne kadar görev düştüğünü de geçmişte bu işin içinde olan insanlar olarak siz, bizden çok daha iyi biliyorsunuz" ifadelerini kullandı. 
 
Sarı siyahlı takımın Malatya'yı profesyonel ligde temsil eden tek takım olduğuna vurgu yapan Mumcu; " "Yeni Malatyaspor, Malatya'yı şuadan profesyonel ligde temsil eden tek takım. Tabi sezon başında çok iyi niyetli bir açılış yapıldı. Sayın Mehmet Emin Katipoğlu ve yönetimdeki arkadaşlarımız çok samimi ve iyi niyetli gayretleriyle süreci başlattılar ancak tabi şartlar ya da bir takım sıkıntılardan dolayı hiçbirimizin arzu etmediği, bütün samimiyete, bütün iyi niyete, bütün katkıya rağmen umulan bir seviyede olmadığı için Yeni Malatyaspor'da yeni bir süreç başladı. Elbette burada futbol olayını sadece bir yönetim kuruluna, bir yönetim kurulu başkanına bağlamak bana çok doğru gelmiyor. Bu anlamda futbolun taraflarını bir araya getirerek, neler yapılabilir hususundaki istişare kapılarımızı açık tutacağımızı ilan etmiştik. Bugün siz değerli büyüklerimizle buradayız. Bu araya geliş sürecini sembolik olarak değerlendirmiyoruz. Bunu zamanımız el verdiği sürece sık sık yapmak arzusundayız. Bu samimiyetimize karşılık, samimi fikirler ve samimi katkılar bekliyoruz." diye konuştu. 
 
"ÖZLENEN BİR TABLOYDU"
 
Malatya İl Genel Meclisi Başkanlığı görevinde bulunan Naci Şavata ise konuşmasında, "Yeni Malatyaspor nasıl Malatya olur? Yorumları yapıyorduk. Bunun adımını görüyoruz. Malatya futboluna emeği geçmiş, duayen olarak kabul ettiğimiz insanlar bir araya getirildi ve fikir alış verişi yapılıyor. Bu özlenen bir tabloydu. Tabi futbolda ne yaparsanız yapın, sahada puanların gelmesi lazım. Onun içinde geçmiş dönemdeki tecrübe ve bilgilerimizi aktaracağız. İyi bir başlangıç oldu" dedi.
 
"MEMNUN OLDUK"
 
Kulüp yönetiminin yaptığı uygulamanın takdire şayan olduğunu söyleyen İsmail Tekin ise, "Bu özlenen bir şeydi. Ve bizim seneler önceki arkadaşlarımızla bu vesileyle bir araya gelmemiz daha da anlamlı oldu. Memnun olduk" diye konuştu. 
 
"BAZI EKSİKLİKLER VAR"
 
Sarı Kırmızılı takımın eski yönetici ve futbolcularından olan  Feyyaz Bursalı ise, "Yeni Malatyaspor'u Süper Lig'de görmek istiyoruz. Ama olmuyor. Demek ki bazı eksikliler var. Bunu Malatya'nın aşması lazım. Yeni yönetimin iyi yolda olduğu görünüyor. İnşallah böyle gider" ifadelerini kullandı.
 
"ÇOK ÜZÜCÜ"
 
Mustafa Taşar da yaptığı konuşmada, "Zor günlerde bir araya geliyoruz. İşin gerçeği bu konuda çok fazla memnun değilim. Ama en azından eskiden emek vermiş insanların çok kısa süreler içerisinde değer bulmaları bana göre çok üzücü. Yani daha iyi zamanlarda da bu insanların bir araya gelme şansları ve ortamları olmalı diye düşünüyorum. Ama hep krizlerde ve kötü ortamlarda bir araya geliyoruz. Bu benim özellikle düşündüğüm ve üzüldüğüm bir konu. Umarım bir şeyler çıkar. Tabi bir şeylerin çıkmasından çok bu işin devamlılığı büyük önem taşıyor" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız