SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Futbolcunun Tanıtım Çabası

A- A+ PAYLAŞ

Almanya’nın en büyük fuarları arasında yer alan Maimarkt Mannheim’da, 10 gün boyunca Almanlara Malatya kayısısının tanıtımını gerçekleştiren, futbolculuk döneminden sonra ticaret hayatına atılan, eski Malatyasporlu Stoper Ali olarak tanınan Ali Uçbağlar'ın sahibi olduğu şirket, Malatya kayısısının tanıtımını yaparak memleketine olan hizmetini yurtdışında da sürdürmeye devam ediyor.

Günde 25 kilo kayısıyı bedava dağıttıklarını açıklayan Tugay Trockenfrüchte GmbH sahibi Ali Uçbağlar, dünyada en lezzetli ve eşi bulunmaz vitamin deposu olan Malatya kayısısını, Almanların beğenisine sunduklarını kaydederek, bu tür fuarlara katılarak tüm Avrupa'da Malatya kayısısını tanıttıklarını ifade etti.

Bugüne kadar Avrupa’da Malatya Kayısısının tanıtımını tek başına üstlendiğini ve bu konuda hiçbir kurum ve kuruluştan destek alamadığını da belirten Uçbağlar, Malatya’nın yetiştirdiği bu doğanın en faydalı meyvesini Avrupa’da tanıtmak ve pazar payını artırmak için gece gündüz çalıştığını dile getirdi.

Her yıl katıldığı fuarlarda büyük bir ilgi ile karşılaştığını da kaydeden Ali Uçbağlar, Malatya’nın eşi ve benzeri olmayan kayısısının tanıtımının zorluğuna dikkat çekti. Bu konuda yetkililerden kendisine destek olmalarını beklediğini de ifade eden eski Malatyasporlu Stoper Ali olarak tanınan işadamı, kendi çaba ve gayretlerinin bu konuda yetersiz kaldığını sözlerine ekledi.

HABER-FOTO: Kamil YILMAZ- Türkiye Gazetesi Almanya Mannheim Bölge Haber Sorumlusu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız