SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Hal Yerine Yurt

0
Güncellendi - 2015-12-29 20:32:05
Eski Hal Yerine Yurt
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin 2008 yılında Hollanda kökenli bir firmaya sattığı, 2013'te ise firmanın MalatyaPark AVM'nin sahibi olan Malatya Gîrişim Grubu'na sattığı Sivas Caddesi ile Çevreyolu'na cepheli eski Hal Binası arsasının bir bölümünde inşaat yapılmaya başlandı. Malatya Girişim Grubu'nun, toplam 34 bin metrekare olan arsanın bir bölümüne iki blok olarak öğrenci yurdu inşa edeceği öğrenildi.

Malatya Girişim Grubu, Hollanda kökenli firmanın AVM inşa etmek üzere aldığı, ancak Malatya Belediyesi'nin satış taahhütlerini yerine getirmediği gerekçesiyle belediyeyle mahkemelik olduğu, ardından da neredeyse yarı fiyatına satmak zorunda aldığı alanda inşa etmekte olduğu yurtlarla ilgili kamuoyuna herhangi bir bilgi verilmedi.

ESKİ HAL BİNASI ARSASININ GEÇMİŞİ..

Malatya Belediyesi’nin, Cemal Akın'ın belediye başkanlığı görevini yürüttüğü 2008 yılında Hollanda kökenli Acteeum Group (ACT) adlı firmaya 52.5 milyon TL bedelle sattığı, eski Hal Binası arsasını, bu firma 2013 yılında Malatya Park Alışveriş Merkezi’nin de sahibi olan Malatya Girişim Grubu’na satmıştı.

ACT’nin, üzerinde bulunan eski hal binası, cami ve belediye sosyal tesisleri ile birlikte satın aldığı, Sivas Caddesi ile Çevreyolu’na cepheli 34 bin metrekarelik arsaya alışveriş merkezi yaptıracağı belirtilmişti. Satın alan firmanın üzerindeki Hal Binası Camii’nin yıktırması nedeniyle de uzun süre AKP aleyhinde polemik konusu yapılan satış, daha sonra Malatya Belediyesi’nin alıcı firmaya olan bazı taahhütlerini yerine getirmediği gerekçesiyle anlaşmazlık konusu olmuş, firma Malatya Belediyesi aleyhine tazminat davası açmış ve belediyeden 573 bin lira tazminat kazanmıştı.

ACT firması yetkilileri, Malatya Belediyesi’nin MalatyaPark AVM’ye olan özel “korumacı ve destekleyici” yaklaşımını, "Malatya Girişim Grubu, aldığı Sümerbank arazisine önce fabrika ruhsatı aldı. Sonra o ruhsatla alışveriş merkezi inşa etti. Fabrika ruhsatını belediye kanalıyla alışveriş merkezi ruhsatına çevirdiler. Malatya iki alışveriş merkezini kaldıracak mı? Tabii yine de biz yatırımımızdan vazgeçmiş değiliz" sözleriyle eleştirmişlerdi.

Aradan geçen süre içerisinde, ACT firmasının alışveriş merkezi yapma düşüncesinden vazgeçtiği, başka alternatifleri değerlendirmekte olduğu öğrenilirken, bu alana Malatya Girişim Grubu’nun talip olduğu söylentileri dolaşmaya başlamıştı.

2013'teki satışta ACT’nin önemli miktarda zarar ettiği öne sürülürken, Malatya Girişim Grubu’nun bu arsayı hangi fiyatla satın aldığı konusunda bir edinilememiş, ancak, ACT firmasının 52.5 milyon TL'ye aldığı yeri MGG'ye  14 milyon ABD doları (yaklaşık 28 milyon TL) sattığı iddia edilmiş, taraflar bu rakamı yalanlamamışlardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız