SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Hal'in Yeri de Onların Oldu

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:46:26
Eski Hal'in Yeri de Onların Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nin Cemal Akın'ın belediye başkanı olduğu 2008 yılında Hollanda kökenli Acteeum Group (ACT) adlı firmaya 52.5 milyon TL bedelle sattığı, eski Hal Binası arsasını, bu firmanın Malatya Park Alışveriş Merkezi’nin de sahibi olan Malatya Girişim Grubu’na sattığı öğrenildi.

ACT’nin, üzerinde bulunan eski hal binası, cami ve belediye sosyal tesisleri ile birlikte satın aldığı, Sivas Caddesi ile Çevreyolu’na cepheli 34 bin metrekarelik arsaya alışveriş merkezi yaptıracağı belirtilmişti. Satın alan firmanın üzerindeki Hal Binası Camii’nin yıktırması nedeniyle de uzun süre AKP aleyhinde polemik konusu yapılan satış, daha sonra Malatya Belediyesi’nin alıcı firmaya olan bazı taahhütlerini yerine getirmediği gerekçesiyle anlaşmazlık konusu olmuş, firma Malatya Belediyesi aleyhine tazminat davası açmış ve belediyeden 573 bin lira tazminat kazanmıştı.

ACT firması yetkilileri, Malatya Belediyesi’nin MalatyaPark AVM’ye olan özel “korumacı ve destekleyici” yaklaşımını, "Malatya Girişim Grubu, aldığı Sümerbank arazisine önce fabrika ruhsatı aldı. Sonra o ruhsatla alışveriş merkezi inşa etti. Fabrika ruhsatını belediye kanalıyla alışveriş merkezi ruhsatına çevirdiler. Malatya iki alışveriş merkezini kaldıracak mı? Tabii yine de biz yatırımımızdan vazgeçmiş değiliz" sözleriyle eleştirmişlerdi.

Aradan geçen süre içerisinde, ACT firmasının alışveriş merkezi yapma düşüncesinden vazgeçtiği, başka alternatifleri değerlendirmekte olduğu öğrenilirken, bu alana Malatya Girişim Grubu’nun talip olduğu söylentileri dolaşmaya başlamıştı.

İki grup arasındaki görüşmelerin geçtiğimiz hafta içerisinde sonuçlandığı, ACT’nin eski Hal Binası arsasını Malatya Girişim Grubu’na sattığı öğrenildi. ACT’nin bu satıştan zarar ettiği öne sürülürken, Malatya Girişim Grubu’nun bu arsayı hangi fiyatla satın aldığı konusunda bir bilgi edinilemedi. Ancak, ACT firmasının bu satıştan zarar ettiği, 52.5 milyon TL'ye aldığı yeri MGG'ye  14 milyon ABD doları (yaklaşık 28 milyon TL) sattığı iddia ediliyor.

HABER: Selahattin Gökatalay, Yeni Malatya Gazetesi  ÖZEL- malatyahaber.com

FOTO: Google earth

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız