SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Hastane İçin 'Şartlı' Evet

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:53:01
Eski Hastane İçin 'Şartlı' Evet
A- A+ PAYLAŞ

Başbakanlık toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Battalgazi Belediyesi’nin eski Malatya Devlet Hastanesi yerinin belediyeye devrine yönelik talebini, ‘bölgede eşdeğer taşınmaz verilmesi ya da bedelinin ödenmesi’ şartlarından birinin yerine getirilmesi halinde karşılayabileceğini bildirdi. 

TOKİ’nin, yeni Malatya Devlet Hastanesi’ni yapılması karşılığında kuruma devredilen eski Malatya Devlet Hastanesi yerinin Battalgazi Belediyesi’ne devri konusunda ‘Yeşil ışık’ yakması şeklinde değerlendirilen gelişmeye göre, TOKİ Başkan Yardımcısı Sami Er, Battalgazi Belediyesi’ne bir yazı gönderdi ve konuya ilişkin talebin hangi koşullarda hayata geçebileceğine dair bilgi verdi. 

Söz konusu yazıya göre, TOKİ, eski Malatya Devlet Hastanesi alanının belediyeye devri için iki koşul öne sürdü. Yazıda, alanın devrinin, ya ekspertiz bedelinin ödenmesi ya da aynı bölgede, belediyeye ait,  eş değer bir taşınmazın TOKİ’ye devredilmesi halinde takas yoluyla gerçekleşebileceği vurgulandı. 

Bir dönem Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği de yapan TOKİ Başkan Yardımcısı Sami Er imzasıyla Battalgazi Belediyesi’ne gönderilen yazıda şöyle denildi: “Belediyenize devri talep edilen Tapunun Saray Mahallesi 45 ada 41 ve 44 nolu parseller idaremize ekspertiz bedeli üzerinden devredildiğinden, söz konusu taşınmazların belediyenize devri, bedeli mukabilinde veya bölgede belediyeniz mülkiyetinde eş değer taşınmazlarla trampa edilmesi şeklinde yapılabilecektir”. 

Gürkan, hazine arazisini önerdi

Bu arada, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, TOKİ’ye hastanenin yerinin karşılığında mülkiyeti maliye hazinesine ait Bahçebaşı Mahallesi (Remark Oteli bitişiği) 176 ada 2 parselde kayıtlı taşınmaz ile takas edilmesini önerdi.  Hastane yerinin devrinin ya bedeli mukabilinde, ya da hastane arazisine eşdeğer ve belediyeye ait bir taşınmazla takas edilebileceğini bildiren TOKİ’nin, Battalgazi Belediyesi’nin önerisini kabul edip etmeyeceği henüz netlik kazanmış değil. 

HABER: Yaşar KARAASLAN, Malatya Söz Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • METEHAN BOYRAZ (3 ay önce)
    Selahattin gürkan artık MALATYA büyükşehir belediye başkanı
    0
    0
    Yanıtla