SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eski Hastaneyi En Kısa Sürede Yıkacağız"

0
Güncellendi - 2016-12-10 02:56:58
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, metruk halde bulunan Malatya Eski Devlet Hastanesi binasında incelemede bulundu. Başkan Gürkan, Eski Devlet Hastanesi binasının kısa sürede yıkılacağını söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Yaşar Karataş ve Abdulvahap Şerefhanlı  ile birlikte atıl durumdaki Malatya Eski Devlet Hastanesi binasında incelemede bulundu. İnceleme sonrası açıklamada bulunan Başkan Gürkan, metruk haldeki eski devlet hastanesi binasının kısa zamanda yıkılacağını belirterek, yerine Battalgazi ilçesine hizmet verecek çağdaş ve modern bir hastanenin yapılacağını söyledi. Başkan Gürkan, “Burası Devlet Hastanemizin eski binası. Şu anda metruk bir halde. Kendi haline terk edilmiş. Kendi haline terk edilmekle kalmamış, içinde hakikaten genel ahlaka mugayir tutum davranışlar, hal ve hareketler ve bu çevredeki insanlarımızın, hemşerilerimizin rahatsızlığına yol açacak şekilde tutum ve davranışlar sergileniyor. Bu anlamda burada ki metruk binayı zabıta arkadaşlarımız ve güvenlik kuvvetlerimizle geldik dolaştık. Burayla ilgili şikayetleri alıp değerlendirdik. İnşallah en kısa zamanda bu binaların yıkılması noktasında belediyemiz gerekli çalışmaları hemen başlatacaklar ve akabinde de buraya Devlet Hastanesi yapılması noktasında Sağlık Bakanlığımızın çalışmaları inşallah kısa bir zamanda sonuç verecek. Buraya eskiden olduğu gibi daha modern, daha çağdaş, vatandaşlarımızın sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak bir tesis, hastane yapılacak. Onun için bugün arkadaşlarımızla birlikte zabıta ve polis teşkilatımızdaki görevlilerle birlikte binanın içini gezdik. Burada hakikaten iç açıcı olmayan tutum, davranış ve görüntüler var. Malatya’ya yakışmayan bu görüntülerin bir an evvel, hem metruk yapı itibariyle, hem de içerisindeki işlevsel durumla ilgili ortadan kaldırılması noktasında sayın valimizle bu konuda ortak bir çalışmamız var. En kısa sürede buranın yıkılarak daha düzgün bir şekle getirilip, yeni bir hastane yapılması için gereken alanın sağlanması noktasında ekiplerimiz çalışmalarını yürüteceklerdir” ifadelerini kullandı.

Bülten

hastane

hastane1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Yerelli (7 yıl önce)
    Bu haber ve iki RESİM; Devlet-Millet malının ne hale geldiğini gösteriyor. Bu israfı yapacak kadar zenginmiyiz!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (7 yıl önce)
    burayı toki ye devretmediler mi?resmi olarak kimin bunu söyleyen yok .büyükşehir belediye geçen hafta buranın bir kısmına Atatürk ortaokulunu yapacağını açıkladı,önceden beri hastahane olacğı söyleniyordu,bir şey söyleyim mi?kim ne olacağını bilmiyor,siyasetcilerimiz milletin gazını alıyor.önümüzdeki seçimler için iyi bir malzeme,vagon fabrikasını Malatyalı çok iyi bilir neler yapmadılar ki ,uçak, tren ,otomobil bir gemi tersanesi diyen olmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sezer (7 yıl önce)
    Hekim sikintisi nerde çıktı ? Bir poliklnikte 10 tane uzman hekim var ..Sen uyuyorsun kardeş...Artık Türkiye'de Dr enflasyonuda başladı ...
    0
    0
    Yanıtla
  • MLT YsN (7 yıl önce)
    Allahım şu işe bak bi belediye başkanı basbakan gibi 7 zabıta 2 polis sanki dersin zabitalar özel harekat polisler özel koruma ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (7 yıl önce)
    Malatya Büyükşehir Başkanı Selahattin Gürkan olsaydı şimdiye metro calışmaları da başlamıştı o merkezdeki okulları da yıktırıp yeşil alan yapmişti... Malatya'nin geldigi nokta sudur: iki tane bu ulkenin tarihinde iz bırakmış cumhurbaşkanı yetiştirmiş onemli bir ketten, hanım ve erkeklerinin ayrı otobüslere binmesi icin trilyonlar harcayan, sehri yönetenlerin, bazı belediye başkanlarının aslen Malatya'li bile olmadığı bir kente donuşmuş vaziyette. Allah'tan sorunlar oldu da birde sehrin en yogun olduğu bölgeye birde cami yapamadılar..Onu yapacak işadamına bir daha sesleniyorum, oraya cami yapacagınıza , bari hastaneyi siz yapın eski devlet hastanesi yerine...Oyle Sakıp Sabancı'ya özenip, onun Adana da yaptıgı gibi bir cami yapıp onu taklit edeceğinize, kendiniz size özel eserler kazandırın Malatya'ya...
    0
    0
    Yanıtla
  • remzi (7 yıl önce)
    yıkın bir yer bırakmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 yıl önce)
    Yenı devlet hastanesı mı yav he he? Elazığ saglık kampüsünü kapmış gıdıyor.. helal olsun adamlara... zaten Malatya ve Elazığ arkasındaki tek fark ne bılıyomusunuz! Elazığ da vagon fabrıkası bos olsa devlet yapacam dıyıp erzıncana yenı fabrıka yapsa Elazığ'dan o partı bırdaha oy alamaz... kım olursa olsun! Malatya da ıse olanı da alıp götürseler Başbakan ıkı gün sonra mıtıng yapsa 100 bın kışı ayakta alkışlar emın olun! Iste farkımız bu! Sımdı anladınız mı herşey Nıye Elazığ da.. Malatya ıcı bos oraya bağlı!
    0
    0
    Yanıtla
  • Haydar sessizce (7 yıl önce)
    Binayı yaparsınız peki ya hekimi nerden bulacaksınız ? Mevcut hastanede bile hekim kadrosu sıkıntılıyken 2. Hastaneye gerek yok
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasevdalısı (7 yıl önce)
    MAŞALLAH 3 YIL SORNA İYİ AYIKTINIZ 100 DEFA YAZDIK SEÇİM MAZEMESİ OLDU YENİ HASTANE YAPILACAK DİYE 200 YATAKI OLACAK DENDİ BİZ MAHALE SAKİNLERİ OLARAK 200 YATAKLİ AZ DEDİK ŞEHİRİN NUFUSU GÜN GÜN BÜYÜYOR İLERİYE DÖNÜK BÜYÜK BİR HASTANE OLSUN DEDİK BU BİR DEFA YAPILIYOR AMA GEL GELELİM 200 YATKLI BİLE ELİMİZE GEÇMEDİ AMA MALSEF NE YAPILDI NE YIKILDI AKIBETİİ VAGON UNARIM FABRİKASINA DÖNDÜ GELEN BAKIYOR ELDE VAR SIFIR ADETA BU SEMT DE OTURULANLAR CEZALANDIRILIYOR TA GECE TAKSİ TUTARAK İSTASYONA ACİLE GİDYORUZ YER BALİCİ TİNERCİ MEKANI OLDU TEŞEKÜRLER
    0
    0
    Yanıtla
  • Pir osman (7 yıl önce)
    Geç bilene kalındı geç
    0
    0
    Yanıtla