SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Kaymakam Muğla'ya Vali

A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan ve 20 ilin valisini değiştiren kararnamede Muğla Valiliği'ne atanan İçişleri Bakanlığı Başmüfettişi Dr. Ahmet Altıparmak'ın (fotoğrafta), 1992-1994 yılları arasında Arguvan'da kaymakam olarak görev yaptığı bildirildi. Öte yandan, Adıyaman Üniversitesi senatosu da Adıyaman Valisi Halil Işık'ın merkeze alınmasına tepki gösterdi.

DR. ALTIPARMAK'IN ÖZGEÇMİŞİ..
Lütfü Yiğenoğlu'nun yerine Muğla Valiliğine atanan Dr. Ahmet Altıparmak Kırşehir’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini aynı şehirde tamamladı. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. 1987 yılında Bursa Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı. Bir yıl yabancı dil eğitimi ve mesleki eğitim için İngiltere’nin Brighton ve Southampton şehirlerinde bulundu. Sırasıyla Konya Seydişehir, Derebucak ve Cihanbeyli ilçelerinde vekaleten, Kastamonu Bozkurt, Denizli Baklan, Malatya Arguvan ve Şanlı Urfa Suruç ilçelerinde asaleten kaymakamlık görevlerinde bulundu. 1997 yılında İller İdaresi Genel Müdürlüğü’ne Şube Müdürü olarak atandı. 1999 yılında aynı Genel Müdürlükte Daire Başkanlığına atandı. 2001 yılında Bakanlıktan izin alarak 6 ay süreyle Birleşmiş Milletler (UNICEF) de Danışman (sözleşmeli) olarak görev yaptı. Kasım 2002 tarihinde atandığı Bakanlık Özel Kalem Müdürlüğü görevi, Kasım 2004 tarihinde İller İdaresi Genel Müdürlüğüne atanmasıyla sona erdi.

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ SENATOSU'NDAN TEPKİ..
Öte yandan, rektörlüğünü İnönü Üniversitesi eski öğretim üyelerinden Prof.Dr. Mustafa Gündüz'ün yaptığı Adıyaman Üniversitesi senatosu da Vali Halil Işık'ın son kararnameyle merkeze alınmasına tepki gösterdi.

Adıyaman Üniversitesi Senotusu, merkeze alınan Vali Halil Işık’la ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Adıyaman Üniversitesi’nin ‘Bilim Doktoru’ unvanı verdiği Vali Işık'ın, kentte 2000 yılından bu yana bitmez enerjisiyle çalıştığı ve her alanda gelişimi sağladığı belirtildi. Vali Işık’ın kentin ufkunu açtığı ve umudunu arttırdığı kaydedilen açıklamada şöyle denildi:

“Nitekim, Adıyaman son 8 yıl içerisinde sosyoekonomik gelişmişlik göstergeleri bakımından Türkiye’nin ortalama büyüme hızını katlayarak 81 İl içerisinde 75'inci sıradan 46'ncı sıraya yükselmiştir. Birçok alanda örnek ve model İl konumuna gelen Adıyaman, özellikle emniyet ve asayiş konularında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en güvenli İli olarak gösterilmektedir. Vali Halil Işık düşünce, davranış ve uygulamalarıyla Devletimizin nezaketini, zerafetini, ciddiyetini, tevazusunu ve şefkatini en iyi şekilde temsil etmiş ve Adıyaman halkının Cumhuriyetimize ve Devletimize sadakatini sürdürmesine yeni yollar açmıştır.”

Son kararnamede Adıyaman Valiliğine, Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Sodan atanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız