SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Eski Malatya' Yapılacak

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği Koruma Uygulama ve Denetleme Birimi (KUDEB) tarafından cazibe merkezi oluşturma amacıyla yapılan ve İl Özel İdaresi ile Fırat Kalkınma Ajansının mali katkılarıyla gerçekleşecek olan “Geleneksel ve Kültürel Sanatlar Fuar ve Sergi Alanı Düzenlenmesi” projesinin tanıtımı Valilik toplantı odasında yapıldı.

Vali Saran yaptığı konuşmada “Kültürel anlamda pek çok birikimlerimizi ve değerlerimizi şehircilikte yaşanan hızlı gelişmeler sonucu yitiriyoruz. Bu gelişmelerin önünde kamu yöneticileri olarak bu yok oluşa dur diyememişiz. Valilik olarak yaklaşık 1 yıldır sürdürdüğümüz Battalgazi, Yeşilyurt ve Balaban’da sokak sağlıklaştırılması çalışmalarına, Arapgir, Gündüzbey’i de katarak devam ettiriyoruz. Merkez de ise en büyük eksiğimiz eski Malatya’yı evleri ve sokaklarıyla mimarisiyle sosyal dokusuyla bir bütün halinde sergileyebilecek sokağımız yok. Bu amaçla Kongre ve Kültür Merkezi yanındaki boş alanda tamamıyla Malatya taş-kerpiç- ahşap malzemelerden oluşan mimarisine sahip ve sosyal dokusunu yansıtacak 4 sokak ve 17 evden oluşan bir sanat sokağı oluşturma projemizi hayata geçiriyoruz. Sokaklarda bulunan 17 evde; müzik, resim ve fotoğraf atölyeleri, kitap okuma ve kütüphane salonu, aşevi, çocuk kulübü, kafeterya, etnaografik eserlerin sergileneceği ve İsmet İnönü, Turgut Özal, Niyazi Mısri, Kemal Sunal gibi sanat, siyaset ve fikir dünyasında önemli yer tutan hemşerilerimize ait anı evleri yer alacak. Böylece fonksiyonel olarak kullanımını sağlanmış olacak” dedi.

Bir basın mensubu “Projeye göre sokak ortasında harık (ark- küçük su yolu) geçiyor ama geleneksel Malatya sokaklarında harıklar ortada değil kenarlarda bulunurdu ve her evde bulunan bahçelerde bu harıktan akan sularla sulanırdı. Bu proje özgün Malatya sokaklarını andırmıyor. Proje, görsellik anlamında güzel ama bizlere nostaljik duygular yaşatmıyor.” diyerek projenin Malatya sokaklarını yansıtmadığını vurguladı. Vali Saran bu eleştiriye “Peki siz nasıl olmasını istersiniz?” diye karşı bir soru sorunca aynı basın mensubu “ Bu aşamadan sonra bizim farklı görüş bildirmemiş pişmiş aşa su katmak olur.” deyince Vali Saran “Elbette ki bu sizin görüşünüz, böyle düşünebilirsiniz.” yanıtını verdi.. Tanıtım toplantısı soru ve yanıtlardan sonra sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız