SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Malatya'ya Yeni Surlar!

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:55:16
Eski Malatya'ya Yeni Surlar!
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Eski Malatya’da bulunan tarihi surların restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Gürkan, burada habercilere açıklamalarda bulundu. Başkan Gürkan, tarihi surların Malatya için önemine dikkat çekerek, “Surların yok olmaya yüz tuttuğunu görünce burayla ilgili gerek kamulaştırılma noktasında, gerek restorasyon projeleri noktasında belediyemiz lokomotif görevi yaptı. Kültür Bakanlığımızda, Koruma Kurullarımızla ve Anıtlar Kuruluyla gerekli görüşmeler yapılarak buraların özellikle bu 600 metrelik kısmının kamulaştırılma işlemi bitirildi. Bunların ihalesi yapılarak Sıptırız  kapı dediğimiz yerden başlanarak sağ ve sol aksından şu anda çalışmalar devam ediyor. Önemli olan insanlığın ortak değeri olan bu tarihi ve kültürel mirasımızın, kadim medeniyetimizin üzerinde yükseltilmesi ve milletimizin de alicenaplığının ve kadirşinaslığının ve medeniyetin üzerinde oturmanın, o mirasın sorumluluğunda olduğunu da kamuoyuna ve topluma bir gösterge olarak bu tarihi mirasın ayağa kaldırılması noktasında çalışmalarımız başladı. Şu anda da ihalesi yapılan bu surların bir taraftan sağ akstan, bir taraftan sol akstan ilerlemeye devam ediyor. Önümüzdeki günlerde yeni hibe projelerle bu surların devam etmesi noktasındaki çalışmalarımız yeni kamulaştırmalarla birlikte 2 bin 800 metrelik kısmında yapılması noktasında temelini atmış bulunuyoruz” dedi.

Battalgazi ilçesinin kültür ve turizmin merkezi olacağını belirten Başkan Gürkan, “Geçmiş dönemde 300 yılda yapılan bu surlar, bu dönemde inşallah 15-20 yıl içinde bitirilir diye düşünüyorum. O zaman burası Medeniyetler Merkezi olan Battalgazi, aynı zamanda Kültür ve Turizmin de merkezi olur” diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız