SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski MS'li İsmail Kurt Vefat Etti

0
Güncellendi - 2017-02-28 02:02:13
Eski MS'li İsmail Kurt Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un ilk yıllarında formasını giyen eski milli futbolculardan İsmail Kurt, İstanbul'da  vefat etti.

Türk futbolunun önemli isimlerinden merhum Metin Kurt'un da ağabeyi olan İsmail Kurt 84 yaşındaydı. İsmail Kurt'un cenazesi 28 Şubat Salı günü İstanbul Karacaahmet Şakirin Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

İSMAİL KURT KİMDİR?

İsmail Kurt (d. 1 Ocak 1934, Kırklareli), Türk eski millî futbolcu, teknik direktör. Galatasaray ve Fenerbahçe'de uzun yıllar forma giymiştir. Futbola Fenerbahçe altyapısında başladı ve daha sonra Fatih Karagümrük'de profesyonel oldu. Burada sergilediği futbolla dikkat çekti ve neticesinde 1956-57 sezonunda Galatasaray'a transfer oldu. Galatasaray'da oynadığı dönemlerde millî takımda da oynamaya başladı. 5 sezon formasını giydiği Galatasaray'da futboluyla hemen kendini ispat etmiş olsa da yönetimle yaşadığı sorunlarla gündeme geldi.

Daha sonra transfer olduğu Fenerbahçe'de altı sezon forma giydikten sonra 1966-67 sezonunda Vefa'ya transfer oldu ve burada da bir sezon oynadı. Oynadığı kulüplerle yaşadığı sorun bu kulüpte de devam etti, kulüple anlaşmazlığa düşmesi sonucu tekrar kadro dışı kaldı, 1967-68 sezonunda oyuncu ve antrenör olarak Malatyaspor'a kiralandı. Malatyaspor'dan önce bonservisiyle beraber istendi.Daha sonra Malatyaspor'da da anlaşmazlığa düştü ve bir sezon sonra buradan da ayrıldı. Sezon bitimi aktif futbola veda etti.

17 kez milli formayı giyen İsmail Kurt, aktif futbol hayatının son sezonunda futbolcu ve antrenör olarak Malatyaspor'da görev aldıktan sonra antrenörlük yapmaya karar verdi. Fenerbahçe'de altyapı ve yardımcı antrenör olarak görev aldı. Sonraki yıllarda antrenör ve Teknik Direktör olarak Karabükspor, Çorumspor, Kırklarelispor, Davutpaşa ve Fenerbahçe alt yapısında çalıştı. (Vikipedi)

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Selahattin Sarıoğlu (7 yıl önce)
    Allah rahmet etsin. Antrenör fotbolcuydu. Bir devre falan oynardı.
    0
    0
    Yanıtla
  • BEKİR SITKI (7 yıl önce)
    allah rahmet etsin.yakınlarının başı sağolsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (7 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla