SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hilmioğlu'ndan Turgut Özal Üniversitesi Değerlendirmesi

0
Güncellendi - 2018-04-18 17:05:29
Hilmioğlu'ndan Turgut Özal Üniversitesi Değerlendirmesi
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nde 2000- 2008 yılları arasında iki dönem rektörlük görevinde bulunan, bu görevi sona erdikten sonra FETÖ/PDY terör örgütünün Ergenekon kumpasıyla 5 yıl cezaevinde tutulan, tahliye edildikten sonra bir vakıf üniversitesi hastanesinde hekimlik görevini sürdüren Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İnönü Üniversitesi'nin bölünmesiyle Malatya'da Turgut Özal Üniversitesi kurulacağı yolundaki açıklamalarını değerlendirdi.

Rektörlük görevi sırasında, Erdoğan'a yönelik sert eleştirileriyle bilinen eski rektör Prof.Dr. Hilmioğlu'nun, Cumhurbaşkanının Turgut Özal Üniversitesi'nin kurulacağını açıkladığı konuşmasındaki, "İsmini vermeyeceğim oradaki üniversitenin öğrenci sayısı fazla, onu ikiye böleceğiz ve Turgut Özal Üniversitesi'ni kuracağız." şeklindeki açıklamasıyla ilgili değerlendirmesini soran odatv.com muhabiri Caner Taşpınar'a yaptığı açıklamada, bu sözlerle ilgili herhangi bir polemiğe girmemesi dikkat çekti.

Hilmioğlu, Malatya'da İnönü Üniversitesi'nin bölünmesi ve büyük kısmının Turgut Özal Üniversitesi olacağına ilişkin açıklamalara karşın, yeni üniversitelerin niteliği ile ilgili değerlendirmeler yaptı.

Caner Taşpınar'ın Hilmioğlu'nun görüşlerini ve değerlendirmelerini yansıttığı haberi özetle şöyle:

"...Odatv, Erdoğan’ın açıklamasının ardından FETÖ’nün Ergenekon kumpasıyla yıllarca hapis yatırılan İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’na mikrofon uzattı.

“SOKAKTAN TUTTUĞUNUZ İNSANI AKADEMİSYEN YAPARSANIZ…”

Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, “Oraya üniversite açılıp açılmamasının ötesinde değerlendirmek lazım. Benim İnönü Üniversitesi’nin rektörlüğünü yaptığım dönemde Türkiye’de neredeyse 53 tane devlet üniversitesi vardı. Aşağı yukarı 7 tane de vakıf üniversitesi vardı. Üniversite sayısı o dönemle kıyaslandığında neredeyse üç katı oldu, yani her yere üniversite açıldı” dedi.

“Ben tabi, üniversite sayısının artmasından bir akademisyen olarak memnuniyet duyarım” diyen Fatih Hilmioğlu şöyle devam etti:

“Ne kadar çok üniversite olursa o kadar iyi ama üniversiteleri açarken en önemli şey, birincisi, üniversiteler sadece birer öğretim kurumu değil aynı zamanda eğitim kurumudur. Oradaki sanatsal faaliyetleri, sosyal faaliyetleri, sportif faaliyetleriyle birlikte çağdaş anlamda eğitim kurumlarıdır. Bu da dolayısıyla bir üniversiteyi açarken her şeyden önce bu alt yapıya sahip olması gerekir, tabi kütüphanesiyle, laboratuarlarıyla her şeyden önce bu alt yapılara sahip olması lazım. Aynı zamanda yeterli akademisyene sahip olması lazım. Yani, sokaktan tuttuğunuz insanı akademisyen yaparsanız, o zaman problem çıkar. Bakın benim rektörlük yaptığım dönemde Türkiye’deki bilimsel yayın sayısıyla şimdiki yayın sayısını kıyasladığınızda, öğretim üyesi başına düşen yayın sayısını, dünya genelinde çok çok gerilere düştüğümüzü görürsünüz.”

“KAĞIT ÜZERİNDE İŞSİZLİĞİ AZALTMIŞ OLUYORSUNUZ”

Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, “Dolayısıyla siz bu şekilde yeterli fiziki alt yapı oluşturmadan, yeterli akademisyen, bilim insanı oluşturmadan üniversite açarsanız, o üniversiteleri yüksek lise haline getirirsiniz” açıklamasında bulundu. “Sonunda oralardan mezun olan insanlar da bir şekilde hem o toplumda devlete hem de topluma yük olurlar” diye ekleyen Hilmioğlu şöyle devam etti:

“Çünkü mühendis, yeteri kadar mühendisliği yoksa, doktor yeteri kadar hekimliği deneyimi, eğitimi almamışsa, o zaman siz sadece insanlara dört yıl, beş yıl bir zaman geçirtmiş oluyorsunuz. Ama kağıt üzerinde belki işsizliği azaltmış oluyorsunuz. Sonunda bu insanların hepsi birer diploma sahibi oldukları için yetki sahibi de olacaklar. Yetki sahibi olan ama eğitim açısından çok ciddi olarak cahil insanlar yetiştirdiğiniz zaman çok büyük sıkıntı olur.”

“YÜKSEK LİSE MEZUNU İNSANLAR GİBİ OLUR”

Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, “Dolayısıyla Malatya’ya iki de kurarsınız, üç de kurarsınız ben onunla alakalı değilim” diye belirtti.

“Sonunda üniversite kuruyorsanız, o üniversitenin çok temel alt yapılarını oluşturmanız gerekir” diyen Hilmioğlu uyarılarını şöyle sürdürdü: “Bunları oluşturmadan, yeterli ve nitelikli akademik kadro oluşturmadan açacağınız üniversiteler, yüksek lise haline gelir, oradan mezun olan insanlar da yüksek lise mezunu insanlar gibi olur. Ama elinde de bir üniversite diploması vardır. Bunları ben çok tehlikeli buluyorum.”

“SİYASİ VE POPÜLİST AMAÇLARLA ÜNİVERSİTE AÇTIĞINIZ TAKTİRDE…”

Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, yetersiz bir eğitim sonucunda alınan ve o insanları da yetki sahibi yapan üniversitelerin yetiştirdiği kişilerin toplum ve devlet içinde çok ciddi yük olacağına dikkat çekti.

Fatih Hilmioğlu, açıklamasını şöyle tamamladı: “Yoksa benim orada, burada üniversite açılmasıyla ilgili derdim yok, üniversite açılsın ama işin gerçeği budur. Sadece siyasi ve popülist amaçlarla üniversite açtığınız taktirde, o size başka türlü yol, su, elektrik olarak döner.”

odatv.com'daki haberin tamamını aşağıdaki linkten ulaşarak okuyabilirsiniz:

https://odatv.com/sokaktan-tuttugunuz-insani-akademisyen-yaparsaniz-17041808.html

odatv.com- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Murat (6 yıl önce)
    zaten kurt-turk sorunu, ülkede artan milliyetçilik, ekonomik kriz...dolarin 4 liranın ustunde olması, benzinin 6 liranın üstüne cikmasi hep o başörtülü bacilarimizin mağduriyetinden oldu... Kardesim aklinizi basınıza toplayin..bir bez parçası mi benim musluman olup olmadigimi millete gösterecek ?? bu arada basını örten ama giydiği elbiseler ile tum vücut hatları kabak gibi ortada olan başörtülü bacilarimiz da var.....hatta suan başörtülü bacilarimizin cogu boyle...onlari ne yapacaz ?? birakin bu tartismaları... Hilmioglu karaciger naklini malatya da baslatan rektördür...kampusu kampüs yapan yine hilmiogludur...inonu üniversitesinde kadro vermediği birçok hoca feto'den dolayı ihraç edildi..adam solcu kadro vermedi ona her lafı diyorsunuz, sn cumhurbaşkanı ihraç ediyor ayni adamlari universiteden, onu alkisliyorsunuz....bu mu sizin sağcı muslumanliginiz ?
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (6 yıl önce)
    O günleri gören biri olarak AÖF sınavlarında bile tüm başörtülü kızlarımızı nizamiyeden başını açıp sınavlara gönderiyorlardı. Allah o günleri tekrar yaşatmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Değil başörtüsü 5 günlük sakalla okula giremiyorduk. Arama yapan askerler millete her türlü artistliği, hakareti yapıyorlardı. Yani Yaşamasam başka biri anlatsa inanmam. İşi gücü bitmiş herhalde ki şimdi çıkmış boş konuşuyor. Zamanında üniversiteye doldurduğun “akademisyenleri” de çok iyi biliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Senin döneminde nizamiye kapısında baş örtüsü takan bir bayanı guvenlikcilerin baş ortusunü çıkarmak bahanesiyle yere düşürüp ve kiz direndi diyede tekmelemislerdi.iktisadi idari bilimler fakültesinde işletme bölümünde bir ülkü ocakları başkanı vardı senin guvenlikcilerini bir güzel dövmüş dü güvenlik cilerin gücü yetmeyincede askerden polistende destek almışlardı sizin hakkinizda o başkan geliyordu hergün guvenlikcilerin o başkana gözünü dikmisti ama gözleri gesmiyordu bu dönemde sen rektordun sen bu degilmisin... o ülkücü baskanda senin yakın korumanın amca çocuğuydu sen yakin korumani kullanip baskana zulüm ediyordunuz başkan da sizin gibi zihniyetli insanları iyi benzetiyordu ben sizin döneminizde sol görüşlü bir memurdum bunlara şahit oldum ama hiçbir solcu senin bu yaptıklarını onaylamadi
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (6 yıl önce)
    Bi bitmedi baş örtüsü mağduriyetiniz. Bu ülkede bir siz mağdursunuz başka kimse mağdur değil sanki. . .
    0
    0
    Yanıtla
  • O zulmü unutmak mümkün mü nizamiye de indirilip başları açık yarim saat yurur öyle derse girerlerdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çiftçi herkesin içinde bir üzüntü kiriklik var.anlaşılan sende bu acı yok ama başka bir kuyruk acısı var ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)Harun isimli kullanıcı yorumuna
    Zoruna gidiyor zaar, başörtüsünün bukadar yaygınlaşması
    0
    0
    Yanıtla
  • arda (6 yıl önce)
    Abi şimdi bu adam Malatya ilimizi terk edip gitmiş biri şunu anlamıyorum.Neden Fatih Hilmioğlu denilen zata soruyorsunuz başka rektörlük yapan adamda var mevcut rektörümüz ona sorun.Neden yani.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (6 yıl önce)
    Hilmioglu kimdir yahu okuduğum zaman rektördu.yasaklı ideoloji kendi görüşü dışındakiler haricinde saygısız. Onlarca yetişmiş profosör malatya dan kaçıp yada zorla gitmesine sebep biri. Gereksiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • pütürgeli (6 yıl önce)
    Senin İnönü de bıraktığın tek hatıra üniversite bahçesinde başörtülü öğrenci avına çıkan güvenlikçilerin. Biz senin döneminde okuduk. Ne olduğunu da iyi biliriz. Şimdi ne yüzle konuşuyorsun anlamadım.
    0
    0
    Yanıtla
  • zafer (6 yıl önce)
    hocamıza selamlar türban hariç çok başarılı takdire layık bir rektördü onun zamanında sabah 8 de görevinin başına gelmemek hasta bakmamak hasta ayırmak cesaret meselesidir personele ismi yeterdi görevini düzgün yaparsan taktir etmesini bilirdi türban olaylarına girmeyecekti
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (6 yıl önce)
    ergenekonda fetö kumpası mağduru hocamız o zamanda haklıydı şimdi de haklı.haklı olan da er geç kazanacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Senin başörtülü kızlara ne yaptığın unutulmadı hilmioğlu üniversite kampüsünde içkili partiler unutulmadı çimlerin üzerinde içip sızan öğrencilerin mesulu sensin kalkmış bi de yorum yapıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • hüseyin (6 yıl önce)
    üniversiteyi üniversite haline getiren Hilmioğludur, bunu herkes biliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Hilmiogluna zamanında deselerdi ki senin koltuğuna ilerde Ahmet Kizilay oturacak. Kahrindan ölür veya o gün koltuğu birakirdi. Bi Hilmioglunun vizyonuna bak bi de şimdikilere. Güler misin Ağlar misin
    0
    0
    Yanıtla
  • necati kaya (6 yıl önce)
    kardeşim kazanan Malatya olacak.Turgut özal üniversitesı Malatyamız için bir kazanctır.bırkaın şunu bunu geçin kardeşim önemli olan Malatyaya 2.üniversite kazanması.Çöküş falanda yok son rektör malatya evladıdır.elıden gelenı yapıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • 2. üniversite kurulmuyor; İnönü 2'ye bölünüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • KML (6 yıl önce)
    Ben hilmioglu döneminde okudum. Üniversite fiziki anlamda büyümüştü fakat kendisini başörtüsü düşmanı ve çağdaşlık adı altında kampüse yigmis olduğu bira kamyonlariyla hatırlıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • SinanA (6 yıl önce)KML isimli kullanıcı yorumuna
    Bira kamyonlarından benim niye haberim olmadı. Bana niye haber vermediniz:))
    0
    0
    Yanıtla
  • Sait (6 yıl önce)
    Siyasi görüşünü sevmeye bilirsiniz ancak İnönü üniversitesini üniversite yapan hilmioğlu dur araştırma hastanesini en üst seviye ye çıkaran yine hilmioğlu dur cemil çelik ve son rektör ile üniversite çöküş dönemine geçmiştir ilerleyen hiçbirşey yokk
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen kısa ve net
    0
    0
    Yanıtla