SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Rektör Vefat Etti..

A- A+ PAYLAŞ

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünün kurucu başkanı ve eski YÖK üyelerinden, İnönü Üniversitesi eski rektörlerinden Prof. Dr. Nihat Nirun, Ankara’daki evinde vefat etti. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, Nirun'un vefatı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

82 YAŞINDAYDI..
Ankara’da yarın toprağa verilecek Nirun için ilk olarak yarın saat 10.00’da H.Ü Edebiyat Fakültesi B Kapısı önünde tören düzenlenecek. Nirun’un cenazesi Kocatepe Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı’nda defnedilecek.

1 Ocak 1925’te İzmir’de doğan Nirun, 15 yıl Ankara Üniversitesi, 25 yıl da Hacettepe Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yaptı. 4 yıl süreyle YÖK üyeliği yapan Nirun’un 25’in üzerinde yazılmış eseri bulunuyor. Nirun, HÜ Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanlığından emekli olmuştu. Nirun, 1982- 1983 yılları arasında İnönü Üniversitesi rektörlüğü görevinde de bulunmuştu. Prof.Dr. Nirun, İnönü Üniversitesi'nde Sosyoloji bölümünün de kurucusuydu.

HİLMİOĞLU'NUN MESAJI..
Bu arada, Prof.Dr. Nirun'un vefatı nedeniyle, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hilmioğlu bir mesaj yayınladı ve "01.08.1982-31.12.1983 tarihleri arasında Üniversitemizin Rektörlüğünü yapan sayın Prof. Dr. Nihat NİRUN vefat etmiştir. Merhuma Üniversitemiz ve şahsım adına Tanrıdan rahmet, değerli ailesine, İnönü Üniversitesi mensupları ve tüm yükseköğretim camiasına başsağlığı dileriz."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız