SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Sokakta Yeni Görüntü

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Valiliği tarafından Gündüzbey kasabasındaki eski tip evlerin restore edilmesi kapsamında 44 evin yeniden düzenlenmeye başlandığı bildirildi. 
 
Malatya Valiliği'nden yapılan açıklamada, birçok farklı uygarlığın merkezi ve binlerce yıllık kültürel mirasın sahibi olan Malatya'nın tarihi ve kültürel dokusunun korunmasına özel önem verildiği belirtilerek, "Bu bağlamda tarihi değer taşıyan mekanların özgün yapısını değiştirmeden yeniden düzenlemek suretiyle mekan-insan münasebetini güçlendirme çalışmalarını sürdürmektedir. Bu dikkate değer çalışmalardan birisi de Gündüzbey Caferoğlu Sokakta bulunan 44 evin yeniden düzenlenmesi ve tasarımlanmasıdır. Yeşilyurt İlçesi Gündüzbey Beldesi tabii güzelliklerinin yanında kültürel ve mimari zenginliği ile de öne çıkan bir yerleşim yeridir. Bu proje ile kültürel ve mimari zenginliğimiz koruma altına alınarak bu mekanların modern çağın ezici binalarına teslim edilmesi önlenmiş olacaktır" denildi. 
 
Malatya Valiliği'nin açıklamasında şu bilgiler yer aldı, "İl merkezine 12 kilometre uzaklıktaki Gündüzbey Beldesi Caferoğlu Sokak'ta bulunan 44 ev, yaklaşık 500 metre uzunluğunda bitişik nizam şeklinde inşa edilmiştir. Evlerin geneli iki katlı cumbalı kerpiç sivil mimari örneklerinden oluşmaktadır. Caferoğlu Sokak, Gündüzbey Beldesinin merkez güzergahından doğu-batı yönünde Beylerderesi'ne doğru uzanan bir sokaktır. Sokağın genişliği bazı noktalarda beş altı metreye kadar daralmaktadır. Sokakta bulunan evlerden önemli bir kısmının restorasyonu tamamlanarak sahiplerine teslim edilmiştir. Proje ile sokak otantik bir görünüm kazanmış olup, çalışmalar yerli yabancı her kesimin takdirini toplamıştır." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız