SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Tüfekler Toprak Sahada

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da spora gönül veren isimler, her Cumartesi günü toprak sahada buluşuyor.

Sümer Lisesi'ne ait toprak sahada hafta sonları buluşarak futbol karşılaşması yapan eski sporcular, bir yandan toprak sahanın önemini vurgulamaya çalışıyor diğer yandan ise spor yapıyor. Aralarında müdürlerden eski futbolculara, öğretmenlerden milli güreşçilere kadar birçok ismin bulunduğu maçlar ise büyük bir keyif içerisinde geçiyor. 15 yıldır sürdürülen ve "Toprak Sahada Futbol" adı verilen buluşmayla ilgili olarak bir açıklamada bulunan Teknik Direktör Mehmet Duman, toprak sahaların insanlar için çok faydalı olduğunu kaydetti. Duman, insanların spor yapmalarının sağlıkları açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Bizler bu toprak sahalarda futbola başladık. Toprak sahalara, insanlar için son derece faydalıdır. İnsan uyurken dahi kalbi atmaya devam ediyor. Dolayısıyla insan doğuşu gereği spor yapmak mecburiyetindedir" dedi.

Spor alanlarının çoğalmasını istediklerini de kaydeden Duman, "Yanlış anlama olmasın ama şunu söylemek istiyorum; Malatya'da spor kültürü maalesef yok. Ama ümitliyiz, mutlaka düzelecek. Bu sahalarımız çoğalacak. Herkes için mülki amirlerimizden spor alanlarının çoğalmasını istiyoruz" diye konuştu.

Asayiş Şube Müdürü Ahmet Pehlivan ise, "Malatya'ya geldiğim günden beri bu ekiple maç yapıyorum. Burada Malatya'da sporla ilgilenmiş ve spora gönül vermiş insanlar var. Daha önceden Şekerspor stadında yapılıyordu ancak orası TOKİ'ye devredilince Sümer Lisesi'ne ait sahada maç yapıyorlar. Bu zor zeminde arkadaşlarımız bir araya gelerek, maçlarını yapıyorlar. Malatya'da daha güzel sahalar ve alanlar olsa daha iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü burada bulunan insanlar spora gönül vermiş. Sporu severek yapıyorlar. Zaten soğuk havada bu maçı yapmaları da bunun bir göstergesidir. Her meslekten isim var. Yaşları bir hayli ilerlemiş insanlarda var. Dilerim ki, bu insanlara daha güzel yerler temin ederler" şeklinde konuştu.

Eski Özyıldızspor Takım Kaptanı ve futbolcu Hüseyin İlaslan da gençlere örnek olmak istediklerini ifade ederek, "Biz toprak sahalarda yetiştiğimiz için toprak sahalarda daha rahat ediyoruz. Bunun yanında gençlere de örnek olmak istiyoruz. Toprak sahalar daha sağlıklı ve biz bu nedenle toprak sahaları tercih ediyoruz. Eskiden futbol oynamış arkadaşlarımızla birlikte düzenli olarak spor yapıyoruz" dedi.

Metin Emiroğlu Lisesi Müdürü Fevzi Kınık, "Malatya'ya birçok hizmetleri olan Sayın Valimiz, spor tesisleri anlamında da Malatya'ya çeşitli kazanımlar sağlayacaktır. Özellikle okulların ve okuldan mezun olmuş insanlarında spor yapacağı alanların oluşturulması konusunda gayretlerini bekliyoruz. Spor, hayat boyu yapılması gereken bir faaliyet. Biz 1998 yılında Şeker Stadı'nda toprak sahada futbol oynamaya başladık. 15. yılımıza girdik. İmkanlar dahilinde bunlar yapılabilir. Malatya'da şu anda sıkıntılar var. Ama yetkililerin bu konuda daha duyarlı olacaklarına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Eski futbolcu Hüseyin Ekmekçi ise, spor yapılacak alanların artmasını istediklerini vurgulayarak, "Değerli arkadaşlarımız ile bir araya gelerek, futbol oynuyoruz. Suni yapılan yerlerde değil de, elektrik akımının atılacağı yerlerde spor yapmak daha iyi. Bu nedenle toprak sahaları tercih ediyoruz. Toprak saha ve çim sahaların çoğalmasını istiyoruz. Yerleşim birimleri fazlalaştıkça spor alanları azalmaya başladı. Spor alanlarının artmasını bekliyoruz" dedi.

Eski Milli Güreşçi Bereket Kanatlı da, "15 senedir arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz. İnsanın bir sosyal aktiviteye ihtiyacı vardır. Sahalarımız azalıyor, bunun sancısını çekiyoruz. Toprak sahamız azalıyor. Biz toprak sahaların çok faydasını gördük. Bunun için yetkililerin bu tür yerleri korumalarını istiyoruz. İnanıyoruz bir takım şeyler yapıyorlar. Biz de üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız