SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eski Türkiye Artık Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:47:18
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 'İleri Teknoloji ve Girişimciliğin Altın Kuralları' konferansı yapıldı. 

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi, Genç MÜSİAD Malatya Şubesi ve İnönü Üniversitesi Üniversite-Sanayi İş Birliği Topluluğu tarafından ortaklaşa düzenlenen 'İleri Teknoloji ve Girişimciliğin Altın Kuralları' konferansına; AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin ve Cemal Akın, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, Genç MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Enis Aydoğan, dernek üyeleri ile üniversite öğrencileri katıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Genç MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Enis Aydoğan, "Tüm dünya coğrafyasına duyarlı bir ülke olabilmek için gerek devlet kurumlarımız, gerekse de sivil toplum kuruluşlarımızla siyasi sınırları aşarak, zihin duvarlarımızı kırarak tüm dünyaya uzanırken; bir yandan da gönül duvarlarını aşarak her işimizde hakkın rızasını aramalıyız. Biz Genç MÜSİAD olarak bunun bilincindeyiz" dedi.

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin ise, Türkiye'nin değiştiğini ifade ederek, "Eski Türkiye artık yok. Bundan 15-20 yıl önce Türkiye 1 yıllık, 2 yıllık, 3 yıllık planlar yapabiliyordu. Türkiye değişti. Artık Türkiye'nin hedefleri var. Türkiye'nin hayalleri ve başarmak istediği, dünya arenasında gelmek istediği bir yeri var" şeklinde konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, MÜSİAD'in içerisinde yetiştiğini ve MÜSİAD'ın Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağladığını ifade etti.

MÜSİAD'ı bir okul olarak gördüklerini ifade eden Çakır, "MÜSİAD, ülkenin geleceği için endişe duyan, insanların gelecekleri için endişe duyan büyük ve güçlü bir sivil toplum örgütü. Sadece sanayicinin, yatırımcının, ekonominin geleceğini tartışan bir yapıda değil, ülkenin her alanındaki sorununa duyarlı bir yapıya sahip" diye konuştu.

Milletvekili Cemal Akın da, AK Parti'nin başarısının temelinde Anadolu insanının ekonomideki başarısının yattığını belirterek, "MÜSİAD'ın güçlenerek bugünlere gelmesini gösteren Cenabı Allah'a şükürler ediyoruz. Genç MÜSİAD'lı kardeşlerimiz yetişiyor. Anadolu insanları artık ekonomiye de hükmetmeye başladılar" dedi.

Milletvekili Mustafa Şahin ise, MÜSİAD'ı yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik ederek, "Eski Türkiye ile yeni Türkiye'nin mimarları arasındaki mücadelenin şuanda gelmiş olduğumuz nokta açısından çok önem arz ettiğini düşünmekteyim. 12 yıldır bu ülkede yapılan çalışmalara baktığımız zaman eski Türkiye'nin sahipleri ile yeni Türkiye'nin mimarlarının ciddi bir şekilde mücadelesinde yer alan değerli MÜSİAD'ımızın duruşuyla, çalışmalarıyla, iş adamları ve sanayicilerimizin ufkunu açmasıyla ilgili yaptığı çalışmalar takdire şayan olmuştur" şeklinde konuştu.

Milletvekili Öznur Çalık da, Genç MÜSİAD ile bir arada olmayı önemsediklerini belirterek, "MÜSİAD; vizyonu, misyonu ve kimliğiyle meslek örgütleri içerisinde Türkiye'ye örnek olmuştur. Bugün Genç MÜSİAD ile buluşmak bizim için çok önemli ve büyük bir gurur. Birileri ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençleri, iştigal ettikleri konuları görünce 'maşallah' derken; birileri de ellerinde molotof kokteylleriyle, taşlarla, sopalarla ortalığı talan ediyor. Bir nesil de sıratı müstakimden ayrılmadan, imkanları dahilinde elinden geldiğince Türkiye'ye katkıda bulunmak üzere çaba sarf ediyor" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Altınay Robot Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay ile Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, 'İleri Teknoloji ve Girişimciliğin Altın Kuralları' konulu konferansı verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız