SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Vali İçin Suç Duyurusu

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:34:32
Eski Vali İçin Suç Duyurusu
A- A+ PAYLAŞ

Emniyet eski Genel Müdürü, Malatya eski Valilerinden Rafet Küçüktiryaki hakkında; TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’na gönderilen belgeler arasında yer alan  ve Küçüktiryaki'nin imzasının yer aldığı iddia edilen mektupta ‘Alevilere kan kusturduğu’ ifadeleri üzerine Özel Yetkili Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne suç duyurusunda bulunuldu.

Malatya Barosu’na kayıtlı Avukat Ali Hamamcı tarafından Savcılığa yapılan 'İnsanlığa Karşı Suç, Kasten Adam Öldürme, İşkence Yapmak, Mala Zarar Verme, Suç İşlemek İçin Yasadışı Örgüt Kurmak' suçlamasının yer aldığı suç duyusunda  “ 12.11.2012 tarihli basın yayın kuruluşlarında 1976 yılında Malatya İlinde Valilik yapmış olan Şüpheliye ait olduğu söylenen ,şüphelinin imzasını taşıyan bir mektup yayımlandı. Bu mektup Türkiye’nin en üst kurumu olan Cumhurbaşkanlığı arşivinde çıkmıştır..Bu sebeple bu mektup ciddiye alınmalı ve şüpheli hakkında soruşturma açılmalıdır.Bu soruşturma ile Ülkemizin karanlık bir dönemi aydınlatılacaktır.” denildi.

Suç duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

“Şüpheliye ait olan bu mektup okunduğunda insan dehşete düşüyor.Şüpheli açık bir şekilde Malatya da yaşayan 40 Alevi’ye kan kusturduğunu söylemektedir.Bunu yaparken tek başına hareket etmediğini,bunun için gerekli örgütlenmeyi yaptığım söylemektedir.Tüm Malatya ve Ülke bilmektedir ki bu tarihten sonra Malatya da kanlı olaylar olmuş bir çok kişi öldürülmüştür. Bu olaylar Malatya Eski Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nun öldürülmesi ile doruğa çıkmış ve Malatya’da açık bir Alevi kıyımı yaşanmıştır. 1980 öncesi yaşanan Malatya Olayları 1980 askeri darbesine gerekçe olarak da kullanılmıştır. Bu mektup okunduğunda bu olayların şüpheli ve emrindeki kişiler tarafından organize  edildiği anlaşılmaktadır.Bu olayların organize edilmesinin nihai hedefi bir iç savaş çıkarmak ve Alevileri topyekun öldürerek yok etmektir. Şüpheli bu kirli emeline ulaşmak için yukarıda söylediğim gibi Malatya da meydan gelmiş siyasi cinayetleri işletmiş olabilir. Bu olayların açığa çıkarılması için savcılığınıza bu suç duyurusunda bulunuyorum.Bu dilekçemdeki iddiaları detaylandırmak için bir araştırma yapıp savcılığınıza o dilekçemi de sunacağım.

Esasında böyle ifşa olmuş bir mektuptan sonra Görevli Cumhuriyet Savcılığının resen harekete geçmesi gerekir.Dilekçede işlendiği söylenen suçlar zamanaşımına uğramayan,daima soruşturulabilecek suçlardandır. Şüpheli işlediğini itiraf ettiği bu suçlardan dolayı derhal tutuklanmalıdır. Malatya da yaşayan bir yurttaş olarak bu suç duyurusunda bulunuyorum.Bu olayın ciddiyetle soruşturulması halinde tarihimizin karanlık bir dönemi aydınlatılmış olacak,kamu vicdanı rahatlayacaktır. Yukarıda açıkladığım sebeplerle şüpheli hakkında kamu davası açılmasını,şüphelinin kaçmasını,delilleri karatma ihtimali düşünülerek derhal tutuklanmasına karar verilmesini saygılarımla talep ederim.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız