SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Vali Vefat Etti

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:30:29
Eski Vali Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya eski Valilerinden Naim Cömertoğlu, İstanbul'da vefat etti. 

Aslen Malatya-Arapgir ilçesinden olan ve uzun süredir hasta olduğu öğrenilen 84 yaşındaki emekli Vali Naim Cömertoğlu'nun, İstanbul Üsküdar'daki evinde 30 Nisan Salı akşamı vefat ettiği, cenazesinin 2 Mayıs Perşembe günü İstanbul Üsküdar'daki Şakirin Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Üsküdar'da toprağa verileceği bildirildi.

CÖMERTOĞLU KİMDİR?

Mevlüt Cömertoğlu ile Cemile Hanımın oğludur. 1929'da Malatya'da doğdu. 1945'te Elazığ Lisesini bitirdi. Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezuniyetini müteakip Temmuz 1950'de tayin edildiği Elazığ Maiyet Memurluğundaki 15 ay görevden sonra Ekim 1953'te Yedek Teğmen olarak askerliğini yaptı. Yeniden getirildiği Elazığ Maiyet Memurluğunda staj süresini doldurduktan ve kaymakamlık kursunu da bitirdikten sonra Mayıs 1954'te Kemaliye, Haziran 1955'te Sivrice, Haziran 1958'de Karacasu, Haziran 1959'da Kırıkhan, Ocak 1960'da Akdağmadeni Kaymakamlıklarına atandı. Ekim 1960'da Mülkiye Müfettişliğine getirildi. Sırası ile K. Maraş, İçel, Eskişehir Valilikleri görevinde bulundu. Şubat 1984'te Alaettin Hüsnü Öskiper'in yerine Malatya Valiliği görevine atandı. Malatya'da 13 Şubat 1984 ve 11 Aralık 1986 tarihleri arasında Valilik görevinde bulunan Cömertoğlu, Malatya'dan merkez Valiliği görevine alınmış ve yerine Kutlu Aktaş atanmıştı. Naim Cömertoğlu, 2 çocuk babasıydı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız