SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Valiye Suçlama

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:54:23
Eski Valiye Suçlama
A- A+ PAYLAŞ

Malatya eski Valisi Ulvi Saran’ın döneminde yapılan bazı iş ve işlemler İl Genel Meclisinde tartışma konusu oldu

AKP’Lİ ÜYELER ESKİ VALİYİ USULSÜZLÜKLE SUÇLADI

İl Genel Meclisi’nin AKP’li üyeleri, Özelleştirme İdaresi’ne ait TEKEL depolarının bakanlıktan izinsiz tekstil atölyelerine çevrilmesi nedeniyle yaşanan sıkıntıların yanı sıra, Mayıs 2011 tarihinde Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı ile protokol imzalanarak kurulum çalışmalarına başlanan ancak Eski Vali Saran’ın İnönü Üniversitesi’ne tavrı nedeniyle başlamadan biten Tarım Tekno Kent’e ilişkin bu sonucun Eski Vali Ulvi Saran’ın usulsüz uygulamasından kaynaklandığını ileri sürdüler. 

SUSTULAR SUSTULAR, VALİ GİTTİKTEN SONRA KONUŞTULAR

İl Genel Meclisi Haziran ayı çalışmalarını Başkan Naci Şavata başkanlığında sürdürüyor.

Meclis dünkü toplantısında, Özelleştirme İdaresi tarafından İl Özel İdaresi’ne tahsis edilen Uçbağlar Mahallesi’ndeki TEKEL depolarının, Malatya’daki yeni girişimcilerin iş geliştirmesine katkı sağlamak amacıyla İl Özel İdaresi, Malatya Belediyesi ve Ticaret Sanayi Odası’nın ortaklığında kurulan İŞGEM’e devredilmesi konusunu görüşerek kabul etti. 

Vali Ulvi Saran döneminde başlatılan bazı projelere yönelik eleştiriler kamuoyuna yansımasına rağmen sesini çıkarmayan AKP’li meclis üyeleri, dün yapılan toplantıda, resmi makamların bu projelerin bazılarında ortaya çıkan hukuksal sorunların düzeltilmesine ilişkin talepleri gündeme gelince eski Valiyi suçladılar. 

AKP GRUP BAŞKAN VEKİLİ DOĞAN ‘HUKUKUN ÖNÜNDE BİR VALİYDİ’

Uçbağlar Mahallesi’nde bulunan ve o dönemde henüz mülkiyeti Hazineye ait olan eski TEKEL depolarının Vali Ulvi Saran tarafından bakanlıktan izin bile alınmadan ihaleyle onarımının yapılıp tekstil atölyelerine dönüştürülmesiyle ortaya çıkan hukuksal sorunun düzeltilmesi yönündeki Valiliğin talebinin görüşülmesi sırasında söz alan İl Genel Meclisi’nin AKP Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan, bütün bunlardan Ulvi Saran’ın sorumlu olduğunu söyledi. Vali Saran için  ‘Hukukun önünde giden bir valiydi’ diyen Mehmet Ali Doğan, ‘Burası o denemde Özelleştirme İdaresi’ne ait bir yerdi. İl Özel İdaresi’ne devredilmemişti. Özel İdare’ye ait olmadığı halde bazı tasarruflar kullanıldı. Oranın tamiratı ihaleye verildi. Eski valimiz biraz hukukun önünde yürüyordu. Bürokrasiye takılmadan bazı şeyleri yapmak isteyen bir valimiz vardı. Buranın tahsisi bize geçmediği halde ihaleye verildi. İşin hukuki boyutuna gelince biz bunu haletlik. Bakanlıktan izin de alındı ve meclis kararı da alındıktan sonra hiçbir sıkıntı kalmıyor” ifadelerini kullandı.

İGM Başkanı Naci Şavata ise ‘Ulvi Bey zamanında bu karar alındı ama hiçbir resmi prosedür uygulanmadı. Bakanlıktan bile izin almadan vali bey kendi kararı ile bu işi uyguladı. Kanunsuz bir şeyler yapılmış. Ancak bu dönem bu uygunsuzluğun giderilmesi için meclis kararı gerekiyor” dedi. 

Bilindiği gibi, ilk Valilik görevi olarak Malatya'ya atanan Ulvi Saran'ın, kentte yaptığı iş ve işlemlerin yasalara uygunluğu hep tartışma konusu olmuştu. Saran, Malatya'dan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı görevine atanarak ayrılmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız