SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eski Yasasının Yeri Dolmadı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:02:12
A- A+ PAYLAŞ

 5084 sayılı teşvik yasasından sonra getirilen teşvik yasasının eski teşvik yasasının yerini dolduramadığı bildirildi.

Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) Başkanı İbrahim Güngör, 5084 sayılı teşvik yasası yürürlükte iken Malatya’nın bu yasadan azami ölçüde istifa ettiğini söyleyerek, “Bizim temennimiz 5084 sayılı teşvik yasasının devam etmesi yönündeydi. Ancak, bu yasa kaldırılıp yeni getirilen teşvik yasası, eski teşvik yasasının yerini dolduramadı” ifadelerini kullandı.

Yatırımcıların doğu bölgesindeki ile yatırım yapması için cazip yatırım imkanları sunulması gerektiğini söyleyen Güngör, “İş adamı Malatya’ya pamuk getirecek, iplik üretecek, İstanbul’a götürecek. Nakliye dolayısıyla maliyet üzerine biniyor. Bu nedenle, yatırımcı Malatya gibi doğu illerini değil, batı illerini, limanlara yakın illeri tercih ediyorlar” şeklinde konuştu.

Güngör, “5084 sayılı yasa yürürlükte iken, il dışından yatırım yapanlar arttı. Hazırlık yapanlar vardı. Ancak, 5084 sayılı teşvik yasası yürürlükte kaldırıldıktan sonra getirilen kanun, bu yasanın yerini dolduramadı. Şu anda anormal bir durum yok ancak, yatırımlar umduğumuz seviyede değil” açıklamasını yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız