SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Eski Yeni Farkı Kalkmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, eski ve yeni emekliler arasındaki maaş farkının kaldırılmasını beklediklerini söyledi.

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Malatya Şubesi'nin genel kurul toplantısına katılan Ergün, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ergün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in görevden alınıp yerine Ömer Dinçer'in atanmasıyla ilgili olarak, "Takdir Sayın Başbakanımızındır. Atanan yeni bakanımıza canı gönülden başarı diliyoruz. Biz emeklilerin sorunlarını eski bakana nasıl anlattıysak, yeni bakanımıza da memnuniyetle, bilinçli bir şekilde anlatacağız. Çözüm konusunda kendisinden emekliler adına büyük hizmetler bekliyoruz" dedi.

Eski ve yeni emekliler arasındaki maaş farkının kaldırılmasını istediklerini söyleyen Ergün, "Yıllardır süren eski emekli, yeni emekli arasındaki İntibak Yasası'nın mutlaka çıkması lazım. Eski emekli ile yeni emekli arasındaki farkın kaldırılması gerekiyor. Ayrıca geçmişten geç ödemeden doğan bir TÜFE alacaklarımız var. Bunların mutlaka ödenmesi noktasında yardım bekliyoruz. Emeklilerin büyük kısmı maalesef açlık sınırı içinde inim inim inlemektedir. Faruk beyin bir çalışması vardı. İnanıyorum ki, yeni bakanımız da gereken hassasiyeti gösterecektir. Bunu çözecek olan iktidardır" diye konuştu.

Ergün, emeklinin emekliye yakışır bir hayat yaşaması için gereken düzenlemelerin yapılmasını istediklerini sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız