SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Yöneticiler İçin Tedbir

A- A+ PAYLAŞ

Malatya 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Malatyaspor’un 10 ayrı döneminde görev yapan kulüp yöneticileri aleyhinde kulübü zarara uğrattıkları iddiasıyla açılan davada, eski yöneticiler üzerine kayıtlı taşınır- taşınmaz varlıklara ihtiyati tedbir konulması kararı verdi. Eski başkanlar Hikmet Tanrıverdi, Haşim Karadağ, Şevket Küçükaslan, İlhan Kavuk, Hanifi Selimoğlu ve Mehmet Aydın da, hakkında dava açılan yöneticiler arasında yeralıyor.

Malatyaspor Kulübü’nün Avukat Abdulvahap Göçer aracılığı ile Malatya 2. Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde açtığı davada, mahkeme 24 Şubat 2011 tarihli duruşmada verdiği ara karar ile, kulüp avukatının dilekçesindeki tedbir talebini kabul ederek, her yönetim dönemi için ayrı ayrı talep edilen meblağlar ile sınırlı olmak üzere 9 Ocak 2005 ile 8 Ağustos 2009 tarihleri arasında görev yapan 102 Malatyaspor yöneticisinin üzerine kayıtlı taşınmazlar ve trafik sicile kayıtlı araçları için ihtiyati tedbir kararı aldı.

‘Şimdilik’ kaydı ile açılan 100 bin TL’lik tazminat davası duruşmasında, dava dilekçesinde sadece davalıların üzerine kayıtlı taşınmazlar ve trafik sicilinde kayıtlı araçları için tedbir talebinde bulunulmasına karşın, mahkeme, ara kararında, bu talebi ‘Taşınır-taşınmaz’ şeklinde genişleterek karar verdi.

DAVA DİLEKÇESİNİN İÇERİĞİ
Malatyaspor Kulübü’nün tazminat davasını içeren dilekçesindeki iddialar ve taleplerin İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı denetçileri Mehmet Altınöz ve Alper Özyürek tarafından 2010 yılında Malatyaspor Kulübü hesaplarının incelenmesi sonrasında hazırlanan rapora dayandığı ifade ediliyor.

Dava dilekçesinde, sözkonusu raporun kapsadığı tarihler arasındaki 10 ayrı dönemde 102 Malatyaspor yöneticisinin Malatyaspor Kulübü’nü toplam olarak 13 milyon 767 bin 501 TL zarara uğrattığı ileri sürüldü. Ancak, bu rakam ve kademeli faizinin davalılardan tahsil ve tazmini için ödenmesi gereken miktarda harç yatırılamadığı için şimdilik sözkonusu dönemlerin yöneticileri hakkında 100 bin TL’lik tazminat davası açılabildiğı belirtildi.

Dilekçede, 9 Ocak 2005 – 24 Haziran 2006 tarihleri arasında görev yapan Hikmet Tanrıverdi başkanlığındaki yönetimin hukuki sorumluluğunun toplamda 7 milyon 266 bin 532 TL olduğu, mevcut tazminat davası kapsamında bu meblağın 90 bin TL’sinin şimdilik, harç miktarının tamamı yatırıldığında ise kalan 7 milyon 176 bin 532 TL’nin tahsil ve tazmini talep edildi.

Hukuki sorumluluğu toplamda 2.663 bin 432 TL olduğu belirtilen ve raporda 2. dönem olarak nitelendirilen Haşim Karadağ başkanlığındaki yönetim kurulu üyelerinden mevcut dava kapsamında 5000 TL tahsil ve tazmini, kalan 2 milyon 658 bin 432 TL’nin ise harç miktarının tamamı yatırıldığında tahsil edilmesi istenen dilekçede, 3, 4 ve 5. dönemler olarak nitelendirilen yine Haşim Karadağ başkanlığındaki yönetim kurulu üyelerinden 2 milyon 250 bin 177 TL olan toplam hukuki sorumluluğa karşılık, harç miktarının tamamı ikmal edilinceye kadar 5000 TL tahsil edilmesi talep edildi.

Tazminat davası dilekçesinde, İçişleri Bakanlığı raporunda 6. ve 7. dönem olarak nitelenen İlhan Kavuk başkanlığındaki Malatyaspor yönetim kurulu üyelerinin toplam sorumluluğunun 822 bin 77 TL olduğu belirtilerek, bu yöneticilerden harç miktarının tamamı yatırılıncaya kadar mevcut dava kapsamında 400 TL’nin tahsili talep edildi.

Dilekçede, 8 ve 9. dönem olarak adlandırılan ve yine Haşim Karadağ’ın başkanlığını yaptığı yönetim kurulu üyelerinin toplam hukuki sorumluluğunun 672 bin 622 TL olduğu, bu meblağın tahsil ve tazmin edilebilmesi için açılacak dava için gereken harç miktarının ikmaline kadar mevcut dava kapsamında 300 TL’nin tahsili istendi.

Dilekçede Haşim Karadağ başkanlığındaki 2,3,4,5 ve 8,9 dönemlerin hukuki sorumluluğunun toplamda 5 milyon 586 bin 231 TL olduğu belirtiliyor.

Dava dilekçesinde, 10 dönem olarak nitelendirilen Hanefi Selimoğlu yönetiminin hukuki sorumluluğunun toplam 19 bin 881 TL olduğu belirtilerek, mevcut dava kapsamında 100 TL’nin tahsili talep edildi.

Hanefi Selimoğlu yönetimi sonrası (09.8.2009’dan sonraki ilk yönetim) yönetimin toplamda hukuki sorumluluğunun 102. 776 TL olduğu ifade edilen dilekçede, harcın tamamının yatırılması ile açılacak dava öncesinde, mevcut dava kapsamında 100 TL’nin tazmini istendi.

Dava dilekçesinde özetle; 2005-2009 yılları arasında görev yapan yöneticilerin Malatyaspor Kulübü’nü toplamda çeşitli iş ve işlemlerle 13 milyon 767 bin 501 TL zarara uğrattığı ileri sürülerek, bu zararın kademeli faiziyle birlikte tahsil ve tazmini isteniyor. Ancak, davanın açıldığı tarihte Malatyaspor Kulübü’nün toplam meblağ için yatırması gereken harcı karşılayacak maddi olanağı olmadığı için şimdilik toplam 13 Milyon 767 bin 501 TL’den düşülmek üzere 10 ayrı dönem yöneticisine 100 bin TL’lik tazminat davası açılmış oldu.

Davanın görülmeye başlandığı Malatya 2. Asliye Hukuk Mahkemesi verdiği ara karar ile, kulüp avukatının dilekçesindeki tedbir talebini kabul ederek, her yönetim dönemi için ayrı ayrı talep edilen meblağlar ile sınırlı olmak üzere 9 Ocak 2005 ile 8 Ağustos 2009 tarihleri arasında görev yapan 102 Malatyaspor yöneticisinin üzerine kayıtlı taşınmazlar ve trafik sicile kayıtlı araçları için ihtiyati tedbir kararı aldı.

Mahkeme karar tensip zaptında, aleyhlerinde tazmşnat davası açılan 102 Malatyaspor eski yöneticisine kararın tebliğinden itibaren 10 günlük itiraz süresi tanıdı.

Bu arada, dava dilekçesinde 10 ayrı dönem için 105 eski yönetici davalı olarak anılırken, bu listede 3 ismin (Ramazan Özdemir, Fahrettin Kayhan, Bilal Bülent Uçar) 2’şer defa yazıldığı, dönemlerin ayrı ayrı belirtildiği listelerdeki bazı isimlerin ise davalı listesinde yer almadığı görüldü. Dilekçenin sonuç bölümümde, dönem yöneticilerinin müşterek / zincirleme hukuki sorumlu oldukları vurgulanarak sözkonusu yöneticilerden şimdilik 100 bin TL’nin her bir dönemin yöneticilerinden kademeli yasal faizleriyle alınarak Malatyaspor Kulübü’ne verilmesi istendi.

HABER: Niyazi DOĞAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız