SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski ZAMAN'cı Kendi Bildiği Tarihi Anlattı

0
Güncellendi - 2017-02-11 23:17:54
Eski ZAMAN'cı Kendi Bildiği Tarihi Anlattı
A- A+ PAYLAŞ

Zaman Gazetesi yazarlarından olan Mustafa Armağan’ın konuşmacı olduğu “Abdülhamid’in Kurtlarla Dansı” konulu konferans gerçekleştirildi.

ZAMAN GAZETESİ YAZARIYDI..

Zaman Gazetesi’nin eski yazarlarından olan Edebiyat Fakültesi mezunu  Mustafa Armağan, Atatürk, İnönü, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi, Kurtuluş Savaşı konusundaki aykırı fikirleri ve iddialarıyla biliniyor.

17- 25 Aralık 2013 sürecinden sonra da 2.5 yıl süreyle, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ağır saldırı ve suçlamaların yapıldığı, Erdoğan aleyhtarı kampanyanın merkezi olan Zaman Gazetesi’nde yazmaya devam eden Mustafa Armağan, Mart 2016’da, 1995’ten itibaren aralıksız yazdığı ve 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra FETÖ/PDY gerekçesiyle KHK ile  kapatılan bu gazeteden ayrılarak Yeni Şafak Gazetesi’ne geçmişti.

Armağan, daha önce de, 17-25 Aralık’tan sonra Recep Tayyip Erdoğan’a şiddetle muhalefet eden Zaman Gazetesi’nin yazarıyken AKP’li Başkanın görev yaptığı Yeşilyurt Belediyesi tarafından konuşmacı olarak bir programa getirilmişti.

KONFERANS..

Mustafa Armağan'ın verdiği konferansa ilişkin olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin Basın Bülteni şöyle:

"Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından “Abdülhamid’in Kurtlarla Dansı” konulu bir konferans düzenlendi. Araştırmacı-Yazar Mustafa Armağan’ın verdiği konferans yoğun ilgi gördü.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şefik Şengün, Genel Sekreter Ercan Turan, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Abdulkadir Baharçiçek, Belediye Meclis Üyeleri, daire başkanları, şube müdürleri, kurum kuruluş temsilcileri ile kalabalık vatandaş topluluğu katıldı. Konferans programının açış konuşmasını yapar Genel Sekreter Ercan Turan, Mehmet Akif Ersoy’un “Hiç ibret alınsaydı tekerrür eder miydi tarih” dediğini kaydederek, “100 yıl öncesiyle 100 yıl sonrasında; benzerlikler görüyorsunuz. Sultan Abdülhamid, bizim için gerçekten önemli bir figür, bir şahsiyettir, Ulu Hakan’dır. Yaptığı çalışmalarla, vizyonuyla 100 yıl sonrasına ışık tutabiliyor” diye konuştu.

Araştırmacı-Yazar Mustafa Armağan, konferansında, milletinin kalbine tahtını kuranların hiçbir zaman unutulmadığını belirterek, “Sultan Abdülhamid’in 99. ölüm yıldönümündeyiz. Dolayısıyla 100 sene sonra bile insanlar Sultan Abülhamid’ten bir şeyler öğrenmek için çırpınıyorsa o insanın hakikaten millet büyüğü olduğu tescil edilmiş demektir” dedi.

Tarih, Türkiye’de bir yara

Tarih meselesinin Türkiye’de bir yara olduğunu vurgulayan Armağan, şunları belirtti:

“Konuşmalar yapmaya gittiğimde okullarda gençlerden sık sık şu ifadeyi duyuyorum: Hocam, ben okulda bana okutulan tarihe inanmıyorum. Tarih öğretmeni de aynı salonda ve tarih öğretmeni başını sallıyor, yani bunu onayladığını söylüyor. Kafamız ikiye bölünmüş durumda; bir taraftan diyoruz ki bu böyle değil ama öbür tarafta da bunu bir şekilde okumak zorundayız. Bu bir ayıptır. Bu ayıbı Milli Eğitim Bakanlığımızdan hassaten gidermesini, temizlemesini; TV’lerde de bunu dile getirdim; bu millete layık olduğu tarihi layık olduğu şekilde okutmasını istiyoruz. Bu bizim en tabii hakkımız. Hele hele 15 Temmuz gibi bir Milli İrade Zaferi gerçekleştikten sonra buna her zamankinden daha fazla hakkımız olduğunu düşünüyoruz. Ve diyoruz ki bu milletin gerçek tarihini bu millete okutun.”

Sultan Abdülaziz’i ekonomi darbesi sonucu devirdiler

Sultan Abdülhamid’ten önce 1875 yılında Sultan Abdülaziz’in başına getirilenleri anlatan Armağan, şunları kaydetti:

“Tanzimat’tan itibaren büyük bir mücadele var. Tanzimat, Osmanlıyı Batılılaştırma ve Osmanlı kimliğini Batılılar için en zararsız hale getirmek ve Osmanlıyı Batı içerisinde eritmek üzere programlanmış bir çabaydı. Buna bir takım tepkiler olduysa da Tanzimatın uygulamaları Abdülhamid’in babası Abdülmecid devrinde de buna devam etti. 1839’dan itibaren bu ülke su alan bir gemi. Bu sular işte birikecek birikecek Abdülaziz devrine kadar gelecek. Abdülaziz sonunda o deli gömleğini yırtmak için bir çaba içine girecek, yırtmaya çalışacak; Mason localarını kapatacak; belli bir takım erken İttihatçılar, işte Namık Kemal’ler, Mithat Paşa’lara karşı mücadele içine girecek ve dümeni tekrar Osmanlı Padişahı kendisi kullanmaya kalkacak. Bakın her zaman dümeni kendisi kullanmaya kalkan, emperyalizmin gözünde düşürülmeye aday bir yöneticidir. Kim ki dümene geçip, ‘hayır, bu ülkeyi ben kendim idare edeceğim, sizin isteğiniz doğrultusunda idare etmeyeceğim, bu ülkenin başına bu ülkenin yerli bir kaptanını geçireceğim’ dediğiniz anda tehlikeli ülke sınıfına dahil oluyorsunuz. İşte o tehlikelerden bir tanesini Sultan Abdülaziz yaptı, bunların üzerine gitti fakat 1875 yılında ekonomik bir operasyon sonucu Osmanlı Ekonomisi çökertildi.

Bugünlerde ne yaşıyoruz? Ekonomik operasyonlar hala devam ediyor; 1875-2017; 140 küsür sene. Böylece Osmanlı Hazinesi iflas etti ve Osmanlı Devtleti dedi ki; ben artık dış borçları ödeyemiyorum, bitti. Gelin ne yapıyorsanız yapın; yeniden yapılandırın, ben borç ödeyemez hale gelmiş bir ülkeyim, hazine iflasını ilan etti. Böyle olunca alacaklılar tepemize üşüştü ve buna karşı mücadele verilirken işte bir sabah Sultan Abdülaziz’in kapısına dayandı darbeciler ve dediler ki seni tahttan indiriyoruz. Tabi yapılacak bir şey yok, etrafı askerlerle çevrilmiş ancak Dolmabahçe Sarayından Topkapı Sarayına götürdüler.

Yerine yeğeni 5.Murad’ı geçirdiler. 5.Murad,’ın daha Şehzade iken Mason yapıldığı belgelidir. Daha Şehzade iken üzerine çalışmışlar ve onu bir Mason locasına götürüp tekris merasimi yaptırmışlar ve zaman içerisinde 18.dereceye kadar da Masonlukta yükselmiştir. İşte uğruna darbe yapılan Osmanlı Şehzadesi 5. Murad maalesef kandırılarak Mason yapılmış bir Osmanlı Hanedanı üyesiydi. Ve Osmanlı Devletini bir Mason Padişah yönetecekti. Tanzimatın geldiği nokta bu. Abdulaziz’in direnişi ve yapılan darbe ile Abdülaziz’i indirdiler. Ve hapsettikleri Topkapı’dan birkaç sonra götürdükleri Feriye Sarayı’nda intihar etti dediler. İftiranın haddi hesabı yoktu bunlarda. Abdülaziz Han’ki 1867 senesinde Avrupa’ya seyahat yaptığında yanında zemzem suyu götürmüş ve abdestini daima zemzem suyu ile almış olan bir Padişah’tır. Bırakın 5 vakit namazını, bu kadar da muttaki bir insandı.

Menderes’e de aynısını yaptılar

Çarpıcı bilgiler aktaran Armağan, Abdulaziz için yapılanları Menderes için de yapıldığını kaydederek, şöyle devam etti:

“Farkında değilsiniz belki çoğunuz. Menderes’i idamdan 1 gece önce zehirli iğne yaparak ağzından köpükler getirilerek, bir avuç hapı birden atmış, intihar etmiş süsü vermek istediler. ‘Bakın işte bu kadar sevdiğiniz, peşinden gözyaşı döktüğünüz Başbakan, intiharı gerçekleştirmek gibi bir Müslümanın asla yapmaması gereken bir hareketi yaptı, işte görün sizin bu kadar bel bağladığınız Başbakan budur’ diye millete bunu göstermek istediler. Ama son anda bir askerin onun durumunu erken fark etmesiyle apar topar bir doktor geldi ve doktor midesini yıkayınca intihar süsü verdikleri bu oyun bozuldu. O sırada bazı yerlerden Menderes’in affı için baskı yapılıyordu. Olaki affederler, olaki idamdan kurtulur diye bir gece önce intihar süsüyle öldürmeye kalktılar. Bir avuç hap yedi deniliyor. Nasıl kullanacak kardeşlerim? Her gün tepeden tırnağa çırılçıplak soyuluyor, üstü didik dikik aranıyor, koğuşta tutuluyor, koğuş da tekrar elden geçiriliyor, kontrol ediliyor ondan sonra tekrar giydirilip içeriye konuluyor. Bu bir avuç hapı nerede tutacak bu adam? Yok dilinin altında tutmuş yok bilmem ne? Bakın yalanlar böyle söylenir. Abdülaziz Han intihar etti deniliyor. Bir ayrıntı burada dikkatimizden kaçmıyor. Kan gölünün içerisinde yatarken; göğsünün üzerinden yere doğru düşmüş bir Kur’an-ı Kerim vardı. Kur’an okuyan bir adam kalkıp da birazcık da intihar edeyim diye birşey düşünebilir mi? İşte bu yalanı senelerce bu millete anlattılar, okuttular ve bu milletin inanmasını beklediler.”

Özal, yalanların anlatıldığını bizzat müşahade etti

Merhum 8.Cumhurbaşkanımız ve hemşerimiz Turgut Özal’la ilgili bilgiler de aktaran Armağan, şöyle konuştu:

“Turgut Özal, yine Malatya’mızın bir Battalgazi’sidir bana göre; Türkiye’nin ufuklarını açmış olan büyük bir Cihangir’dir; Türkiye’de kimsenin düşünmeye dahi cesaret edemediği şeyleri takır takır kırıp bu Milletin önünü açmış bir insandır., Allah rahmet eylesin. İşte Özal diyor ki; çocuktum, dedem bizim evde kalıyordu; okuldan geldim, dedem bana dedi ki bugün ne okudun? Sultan Abdülhamid’i okuduk. Birden diyor dikkat kesildi, neyi okudunuz Sultan Abdülhamid’den? Bütün öğrendiğim her şeyi anlattım diyor. İşte şöyle zalim bir padişahmış, böyle müstebidmiş, despotmuş, ülkeyi batırmış, soymuş soğana çevirmiş, her şeyi diyor bize böyle öğretiyorlar. Dedem diyor ordan kükredi, yalan dedi. Bunların hepsi yalan. Ben dedeme biraz çıkışarak  "dede sen mi iyi bileceksin kitap yazanlar mı... Hadi ordan" dedim; fakat dedem "onlar yalan Abdulhamid öyle bir padişah değil" dedi dedeme… Biraz böyle çıkışarak.. Fakat diyor dedem, ‘onlar yalan Abdulhamid öyle bir padişah değil’ diye… Bu konuşmayı vefatından 38 gün önce yapıyor Turgut Özal. İnternete de ben verdim. Bir çok siteden bunu açıp kendi ağzından dinleyebilirsiniz. Diyor ki Özal, ‘Amerika’da okudum, dışarıya gittim, gezdim, dolaştım, araştırdım ve sonunda dedemin doğruyu söylediğini kitapların yalan söylediğini bizzat kendim müşahade ettim’. İşte bu milletin irfanı, akl-ı selimi budur. Sevdiğini tam sever. İsterse 90 yıl aleyhinde yazılsın, çizilsin, iftira atılsın ama hiçbir zaman onun iman dolu göğsünden içeriye giremez. Yalanlara karşı böyle bir direnişimiz var. Yeter ki hesap sorulacak bir gün; hesap günü o sorulacak ama bu millet de neler yapıldığını görecek.”

Kiminle dans ettiklerini geç anlayacaklardı

Armağan, daha sonra konferansında şöyle devam etti:

“Peki Masonu padişah yapınca ne oldu? Kur’an-ı Kerim ne diyor? Onların bir hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı var. Onların bir oyunu varsa Allah’ın da bir oyunu var. Abdülaziz Han, şehit edilince; 5.Murad o sırada yemek yiyiyordu, birden bire istifra etti, kendinden geçti, bir daha da iyileşmedi. Çocuk gibi etrafında dönmeye başladı, olmaz şakalar yapmaya başladı; bir Padişaha yakışmayacak şekilde davranmaya başladı. Delirmişti. Dolayısıyla Kılıç Kuşanma Töreni yapılamadı. Dolayısıyla darbeciler arayışa başladılar ve 5’nci Murad’ın 2 yaş küçük kardeşi Şehzade Abdülhamid’e geldiler. Dediler ki ‘Seni Padişah yapmak istiyoruz ama bizim istediklerimizi yaparsan’. Tabi kiminle dans ettiklerini biraz geç anlayacaklardı. Abdülhamid, büyük bir siyaset ustası, büyük bir diplomasi ustası. Tamam dedi, Meşrutiyet mi istiyorsunuz, ben de istiyorum; Anayasa mı, tabiî ki Anayasa bu ülke için lazım; hem onları ikna etmek için hem de ülkenin içine düştüğü kaosu önleyebilirim ümidiyle bunu kabul etti. Ve tahta geçti, Meşrutiyeti ilan etti ve Meclis açıldı. Meclis açılınca müzakereler başladı fakat bu arada yine Mithat Paşa ve diğer paşaların eliyle Osmanlı Devleti bir savaşın içine girdi; 93 Harbi.  Böylece Abdülhamid’in kurtlarla dansı başlayacaktı.”

Konferansının devamında Sultan Abdülhamid’in projelerini anlatan Armağan, Sultan’ın çizdirdiği Boğaz Köprüsü projesi ile yaptırdığı demiryollarını harita ve görseller eşliğinde sundu.

Araştırmacı-Yazar Mustafa Armağan, konferans programının sonunda kitaplarını da imzaladı."

Büyükşehir Belediyesi Bülteni- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Hayri Boz (7 yıl önce)
    Bu adam tarihçi değildir. Fetullahın en yakınındaki isimlerdendir. Anlattığı tarih de kendince uydurulmuş, Cumhuriyet düşmanı ve Osmanlı tapıcılığına dayanan şizofrenik bir yaklaşımdır. Ama ciddi derecede Abdülhamit fetişistliği var bunun. Onun üzerinden iyi para kazandı ve kazanıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selami (7 yıl önce)
    bu sözde tarihçi misyonu gereği bu milletin kurtuluş ve cumhuriyetin kuruluş mücadelesine, onun önderlerine söylemediğini bırakmıyor.Bunu tam 21 yıl süreyle, cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz'dan sonra adını ve sıfatını tam olarak söylediği bir hainin sesi olan basın organında yaptı.17-25 Aralık'tan sonra da orada tam 2.5 yıl süreyle yazdı.Cumhurbaşkanımızın söyledikleri, devletimizin son yıllarda yaşadıkları ve 15 Temmuz'da da ihanetin zirvesini gördüğümüz olayların kahramanı hain yapıyla aynı mecrada onların hedefi doğrultusunda yazdıklarıyla tarih çarpıtan, daha birkaç ay evvel bu yapıdan ayrılan adamın söylediği tarihe mi inanacağız.Cumhurbaşkanımızın tam olarak hakettikleri şekilde tanımladığı anlattığı FETÖ gibi bir hain ve kökü dışarıda yapıyı tanıyamamış, yorumlayamamış, anlayamamış bir adam mı bana tarihimi anlatacak! Bu zatın FETÖ ile ilgili bir tek eleştirisini, onlarla aynı mecrada olduğu için pişmanlığını söylediğini, yazdığını duyan var mı?Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tarihindeki en hain saldırıları yapan bir yapının gazetesinde yayınlarında düne kadar sözde tarihçilik yapan bu zat sırf Cumhuriyetin kurucularına, onların yönettiği kurtuluş mücadelesine saldırıyor diye daha 15 Temmuz'da yaşadıklarımız ortadayken, bunu bile anlayamamış birini değerli görmek nasıl bir mantığın ürünü.Ha tabi keşke bu memleketi yunan işgal etseydi diyebilen diğer bazı adamlar senin akil adamın kanaat önderinse buna destek çıkanlara başka söyleyecek sözüm yok.Allah şifa versin diyebilirim sadece.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan K (7 yıl önce)
    Malatyahaber.com tarafsızlığını korumalısın. Sen ki Malatyanın ilk internet haberciğini yapan, belli bir ismi olan bir sitesin. Kişileri yargılamak hoş degil. Sevmediğin kişileri şubu bucu şeklinde yargılamak hoş degil. Bak mesala ben CHP li değilim ama senin sitenin sahiplerinin CHP olduğunu bile bile, seni yargılamadan okuyorum ve hergün takip ediyorum degil mi? Hoş bir başlık olmamış! Böyle ayrımcılık yaparak bir yere gelemezsiniz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zeki (7 yıl önce)
    Malatyahaber iyisin hoşsun da bu içerikle uyumsuz başlıkla algı yönetmen çok sırıtıyor ve yakışmıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ali kemal (7 yıl önce)
    Daha ciddi başlık atılabilirdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Mustafa hocayı eleştirenler hayatlarında kaç tarih kitabı okumuş merak ediyorum ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ada Aydın (7 yıl önce)
    Başlığınız, tarafsız haber niteliğini yok etmiş. Resmen "sitemizi bizim gibi düşünmeyenler ziyaret etmesin" demişsiniz. Yazık ki ne yazık!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ramo (7 yıl önce)
    bu şahıs aynı konferansları feto grubuna veriyordu. sonuç milletin başına bomba yağdırdılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdal (7 yıl önce)
    Yazıyı hiç okumadım bile çünkü anlattiklarini tahmin edebiloyorum.size kısaca özetliyim kafasında,hayallerindeki osmanlı dönemini anlatmıştır,birde cumhuriyet dönemine hakaret etmiştir
    0
    0
    Yanıtla
  • Arat Gedikoglu (7 yıl önce)
    sizin niyetiniz tarih değil. Abdulhamidede hakaret eden siz. Menderese de hakaret eden siz özala da hakaret eden siz reise de hakaret eden siz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • buradaki mevzuyu anlamak istemiyorsun galiba..başlıkda bu adamın 20 yıl fetöyle işbirliği yaptığını şimdide gelip konferans vermesini eleştirilmiş..onun ne olduğu zaten belli de topladığı grubun küçük bir beyin fırtınası yapamamasını eleştiriyoruz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Arat Gedikoglu (7 yıl önce)tolga tekin isimli kullanıcı yorumuna
    sizi de anladım. ancak ben adam fetöcüymüş değilmiş le ilgilenmiyorum. Eğer öyleyse cezasını çeker inşallah. Ben sadece anlatılan tarihle ilgileniyorum. bu tarihe yalan tarih ittihat terakkici Yahudi hayranı masonların anlattığı tarihe doğru tarih diyorlar ben ona kızıyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ittihat terakki nedir biliyormusun osmanlı devlet bürokrasi yapısının türklerce teslim alınmasıdır.yıkılacağı 1789 da fransız devrimiyle belli olan imparatorluklardan biri olan osmanlının( diğerleri avusturya-rusya-britanya v.b) 100 yıl içerisinde ulus devlete dönüşme hikayesinde türklerin kendini kurtarma mücadelesidir.Bu zor günlerdede ittihat terakki türk bürokrasisinin birleşme unsuru olmuştur. bide şunu unutmayalım vahdettin cihat ilan ettiğinde ilk kurşunu mekke şerifi sıkmıştır..birinci dünya savaşı esnasında ve kurtuluş savaşı esnasında araplar, ermeniler,kürtler ve diğer azınlıklar (izmirde rumlar v.s) yaptıkları isyan hareketlerine karşı ittihat terakki olmasa kim karşı koyacaktı bunların cevabını verebilirmisin
    0
    0
    Yanıtla
  • Arat Gedikoglu (7 yıl önce)tolga tekin isimli kullanıcı yorumuna
    Güzel sözler. Senin o ittihat terakki dediğin yıllarca fransada masonik örgütler le türkiyeyi bölmek için birlik olmuş carbonarilerle alianz israility ile birlikte hareket edip abdulhamidi yıkmaya çalışmış ve utanmadan da islam diniin den ayrılalım başka bir dine geçelim diye meclise önerge getirmiştir. Ahmet Cevdet le 31. dereceden mason 5. muratla mason enver paşa ile mason ziya paşa ve mason Tevfik fikret le islam elden gidiyor deyip yaygara kopararak ülkeyi Almanlara teslim etmeye gitmişlerdir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arat Gedikoglu (7 yıl önce)tolga tekin isimli kullanıcı yorumuna
    Aynı zamanda o ittihat Terakkiciler ülkeyi Yahudi rothschild ailesine borçlandırarak filistinde Yahudi devleti kurulmasına yardımcı olmuştur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • abdulhamit neden 1877 de meclisi kapattı? 1909 neden hükümete darbe yapmaya calıştı? abdulhamit döneminde neden binlerce türk bürokratı sürgün edildi. bu yaptıklarının sonucu ne oldu. imparatorluklar dönemi sona ererken osmanlıda yokoldu.döneme ayak uyduramadı..eğer bu yukarda yazdıklarımı gerçeklestirseydi şuan ingiliz kraliyet ailesi gibi simgeselde olsa topkapıda sembolik kalırlardı çocuklarıda residanslarda yaşamaya devam ederlerdi. onlar iktidara sımsıkı sarıldılar bırakmamak için yanlışa yanlışla karşılık verdiler.kendi okullarında yetişmiş subaylarda bu duruma dur dediler..tabiki senin yazdıklarınında haklılık payı mutlaka var..ama etkisi yüzde 10 dur..üst akıl dediğiniz şey buysa bunda bizim akılsızlığımız daha ağır basar...diğer konu abdulhamitten istenen filistin mevzusu bu konu doğrudur abdulhamite borçlar karşılığında filistin istenmiştir..abdulhamit filistini vermemiş olup kuzey ırak ı teklif etmiştir..araştırırsan görürsün.
    0
    0
    Yanıtla
  • tolga tekin (7 yıl önce)tolga tekin isimli kullanıcı yorumuna
    imparatorluklar derken zaten osmanlı islam avusturya katolik rus ortadoks britanya katolik zaten gelişen yüzyıl(19.20yy) dinlerin devlet yapısından çıkma dönemidir..kimisi ayak uydurdu buna geçiş süreci rahat atlatıldı.kiminde de devrimlerle oldu..tarihe ayak uyduramayan uygarlıklar yok olmaktan kurtulamazlar.. ruslarda ramonov süralesi öldürüldü.Kominizm geldi. alman-avusturya imparatorlukları yok oldu..osmanlı ise 1877 de az çok demokrasiye adım adım giden meclisini kapatarak kendini monarşiye hapsetti..tarihi böyle okuduğunda üst akıl ,ben yapmadım o yaptı ben hep haklı ve iyiydim demezsin..eleştirel bakıp bir daha aynı hataları yapmazsın..ama bizim tarihimizde atalarımızda sürekli aynı hataları yapmıştır..hatayı kabul etmek bizim genetiğimizde ve geleneğimizde mevcut değildir...sürekli sizinde yazdığınız gibi üst akıl başkalarının planları v.s.. bu konferansı veren adam 20 yıldır senin söylediklerini söylüyor..ama yanlış yerde olduğunun farkında değilmiş..farkında olup orada kaldıysa şuan insan yüzüne çıkamaması lazım. farkında değilse o zaman yaşadığı dönemde kendi yanlışını göremeyen 100 yıl önceyi zaten anlayamaz.. anlasılan her dönemin adamı olmak böyle bir şey..
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Kadıoğlu (7 yıl önce)
    Bu adam kuyruğuna bir tarihcilik takmış gidiyor yıllardır bu zatı takip ederim bu adamın nasıl bir çarpıtmacı olduğunu fazla değil şöyle bir on yıl geriye dönüp günümüze kadar olan yazılarını bir incelerseniz olduğunu anlarsınız.Gelelim verdiği konferansa ; söyledikleri yıllardır sahipleri tarafından kendisine dikte ettirilen şeyler, ben bu adamın söylediklerine mi inanayım yoksa o devirde yaşayıp olayları bizzat yaşayan ve görenlere mi , 80,90 yaşında olan büyüklerden devlette o zaman memur olanlardan en azından Menderes dönemini öğrensinler veya bu zatın salladıklarına inanacaklarına dünya çapında olan çok değerli tarihçilerimiz var açıp okusunlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • tolga tekin (7 yıl önce)
    bu adam yıllarca zaman gazetesinde yazılar yazıyordu. 20 yıl boyunca içinde bulunduğu medya yapısının terör örgütü olduğunu anlayamamış ama şimdi kalkmiş 100-200 yıl önceki mevzuları anladığını sanıyor anlamaklada kalmıyor bide 1000 kişiye toplantı yaparak anlatıyor..anlatanda dinleyende aynı kafa...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sacit efe (7 yıl önce)
    Tarih tarih olmuştur artık,tarihle didişip durmayın olmuş ile bitmişe çare yok.Bunu bırakın vatandas aç,sefil perişan gırtlağına kadar borç içinde,550 yetmedi şimdi 600 kişiyi daha besleyecegiz,18 de mebus olup 21 de emekli olup aylık 15000/tl maaş ölene kadar.
    0
    0
    Yanıtla
  • CUMOLİ (7 yıl önce)
    işinize gelmedi demi zıt görüşlü haber sitesi olduğunuz için attığınız başlık
    0
    0
    Yanıtla
  • Arat Gedikoglu (7 yıl önce)
    Çok ayıp. bu nasıl başlık. Yazarı aşağılamak için Kendi bildiği tarih ne demek. Anlattlığı tarihi bilgiler yalandanmı ibaret. bunumu demek istiyorsunuz. Yazara saygı için lütfen başlığı değiştirin. Bu kadar taraf olduğunuzu gösteremeyin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa Coşkun (7 yıl önce)Arat Gedikoglu isimli kullanıcı yorumuna
    Herkes kendine yakışanı yapıyor
    0
    0
    Yanıtla