SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eskiden Ailemiz Derdi ki.."

0
Güncellendi - 2016-03-15 03:04:07
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin başlattığı “ Medya Bağımlılığı” projesi bu hafta Orgeneral Eşref Bitlis Anadolu Lisesi öğrencilerine anlatıldı.

Orgeneral Eşref Bitlis Anadolu Lisesinde yapılan konferansa sunumlarına yapmak üzere Gençlik Meclisi üyesi Ayşenur İnan, Orgeneral Eşref Bitlis Anadolu Lisesi müdürü İbrahim Kayaduman ve Orgeneral Eşref Bitlis Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.

Gençlik Meclisi üyesi Ayşenur İnan, günümüzde artık sosyal medya araçlarını kullanmayan insan sayısının az olduğunu, sosyal medya araçlarını kullanmanın artık insanlarda bağımlılık haline geldiğini ve sosyal medya ile insanların hiçbir özel hayatının kalmadığını, o an yapılan her ne var ise bunların sosyal medya aracığıyla paylaşıldığını dile getirdi.

Ayşenur İnan “Sosyal medya üzerinden paylaştığımız resimler veya yazılar hiçbir zaman kaybolmuyor ve bir yerlerde sürekli depolanıyor. Paylaştığımız şeyler daha sonra bizi ve ailemizi zor durumda bırakabilecek durumlar yaratabiliyor bu nedenle paylaştığımız şeylere dikkat etmeliyiz.” dedi.

İnan,“Sosyal medyanın bugün ki eğilimi beğenilmek, ne kadar beğeniliyorsak ne kadar popülerlik sağlıyorsak o kadar kendimizi iyi hissediyoruz ve o kadar kendinizi seviyoruz. Tanıdığımız veya tanımadığımız insanlar bizim hakkımızda yorum yapıyorlar fakat onlara bu hakkı biz veriyoruz. Çünkü paylaştığımız resimler veya yazılar herkesin görebileceği durumlara gelebiliyor. Eskiden ailemiz yabancılardan şeker almamamızı veya konuşmamamızı isterlerdi, şimdi ise tanımadığın insanların sosyal medyadan kabul etme diyorlar.” dedi.

Sosyal medyanın aile ve toplum yapısı üzerindeki olumsuz etkisine vurgu yapan İnan, Sosyal medyanın sık kullanılması nedeniyle boşanmaların ve aile yapısındaki bozulmaların arttığından bahsetti.

Projeden dolayı Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisine teşekkür eden Orgeneral Eşref Bitlis Anadolu Lisesi müdürü İbrahim Kayaduman, “Medya bağımlılığı zamanımızda çok sıkıntılı bir konu, bu tür projelerin devam etmesini diliyoruz.” dedi.

Konferansın sonunda öğrenciler Gençlik Meclisi Üyesi Ayşenur İnan’a konu ile ilgili çeşitli sorular yöneltip sunumlarından dolayı teşekkür ettiler.

Bülten

611ea03d-99e5-480d-8f2b-ce91cae99d84

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız