SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Eskiden Elektrik mi Vardı?" Diyorlarmış!

0
Güncellendi - 2016-11-18 00:54:09
'Eskiden Elektrik mi Vardı?
A- A+ PAYLAŞ

Mahalle incelemelerini sürdüren CHP Battalgazi Merkez İlçe Yönetimi Orduzu ve Göztepe mahallelerini ziyaret etti. Mahalle geziler sırasında vatandaşlarla tanışıp sohbet eden CHP Yönetimi mahalle sakinlerinin dertlerini, yakınmalarını dinliyor, not alıyor tespit ediyor ve mahallenin muhtarıyla görüşüyor. Bu gezilerinin çok olumlu geçtiğini, belirten İlçe Başkanı Avukat Selahattin Sarıoğlu, "Bizim vatandaşımız iyi kalplidir, sıcak kanlıdır, konukseverdir. Şu parti, bu parti demiyor, sevgi, saygı gösteriyor. Tabii ki bu gidiş gelişlerimizin, bu dokunuşlarımızın kesilmemesi, zaman zaman yinelenmesi gerekir." dedi.

İlk olarak eski belediye binasındaki Orduzu Mahallesi Muhtarlığına giden Başkan Sarıoğlu ve CHP Battalgazi Yönetimini muhtar Zeki Bakan'la görüştü. Muhtar Bakan, "CHP Heyetini burada görmekten mutluluk duyuyoruz. Gelmeleri bizi çok mutlu etmiştir. Ayaklarına sağlık. Zahmetlerine teşekkür ediyorum." dedi.

Başkan Sarıoğlu da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Sağolsun, sayın muhtarımız bizi Hac'dan gelmişiz gibi karşıladı. Kendisi sporcudur, beden eğitimi öğretmenidir, boksördür. Burası belediyelikken başkanlığa aday olmuştu. Başkan olarak hizmet edemedi ama şimdi muhtar olarak hizmet ediyor. Her şey kısmetle tabii. Orduzu, onbeş bine yakın nüfusuyla Malatya'nın onuncu büyük mahallesi. Sorunları tabii ki var. En büyük sorunu imar sorunu. Malatya'nın önünün, geleceğinin kapanmaması için, düzenli büyümesi için, yeni imar planı yapılması, imara uygun parsellerin oluşturulması gerekiyor. Ayrıca Orduzu'nun özellikle yaz aylarında su sorunu var. Yine yolları bakımsız, kaldırımlar çok yetersiz." dedi.

Orduzu'dan sonra Göztepe Mahallesinde incelemelerde bulunan CHP Battalgazi Yönetimi burada muhtar Bilal Yerli ile konuştu. Muhtar Bilal Yerli, "CHP Battalgazi başkanlığının, gelip sorunlarımızı gözleriyle görmeleri çok güzel. Biz dertlerimizi herkese, uçan kuşa anlatmak istiyoruz. Ki herkesçe duyula. İlgililere dilekçeler yazıyoruz. Ancak çözüm noktasında isteksiz davranılıyor. Herkes topu birbirine atıyor." dedi.

CHP Battalgazi başkanı Avukat Sarıoğlu ise şunları söyledi:

"Göztepe Mahallesi Çevre Yolumuzun altındaki bir mahalle. Valilik binasına iki kilometre yakınlıkta. Adı gibi sorunları tepe. Çevreyolunun altındaki Taştepe, Kiltepe, Yıldıztepe mahalleleri gibi. Bir Kanalboyuna, bir Kernek Parkına, İsmetpaşa Parkına milyon liralar harcayıp hiç bir artı değer üretmeyen, tam tersine bu kadim yerleri bozan Büyükşehir Belediyesi o parları çevre yolunun altına harcasaydı buralar mamur olurdu. Üstelik o kimliksel yerler de bozulmazdı. Şu elektrik direklerine bakın bir... Leylekler yuva yapmış. Teller arap saçına dönmüş. Bu hem tehlike, hem görüntü kirliliği. Bunlar yer altına alınamaz mı? Sokak lambalarını çoğu yanmıyormuş. Niye yanmıyor? Bu karanlık tehlike, korku demektir. Yöneticiler, AKSA'cılar 'Bir şey olmaz, eskiden elektrik mi vardı?' mı diyorlar? Sokaklarda bir tek kaldırım yok. Ana caddede var ama her yer yıkık, sökük. Yolların asfaltı yama üstüne yama yapıla yapılmaktan yama tutmaz hale gelmiş. Bunlar kazınıp, alt yapı halledilip güzel bir asfalt dökülemez mi? Cadde üzerinde bir dönüm kadar bir boşluk var. Burası Tandoğan ve Göztepe mahallelerine ait. Burası rezil halde duruyor. Güzel bir park yapılamaz mı? Muhtarımız diyoe ki; Büyükşehir'e dilekçe yazıyoruz, Battalgazi'ye gidin diyor, Battalgazi'ye yazıyoruz, Büyükşehir'in işi diyor. Şaştık kaldık.' Buncağız yeri yeşillendiremeyen ilgilileri burada kınıyorum gerçekten."

Sarıoğlu sözlerini "Bu mahalle de üç kapının ikisinin yardıma muhtaç olduğu söyleniyor. Bu zaten gözle görülüyor. Bu insanların yüzleri küçük yatırımlarla güldürülebilir. İçlerinde taşıdıkları sıkıntıların bir bölümü giderilebilir. Bir nebze olsun rahatlatılabilir. Buralar da yaşanılabilir duruma getirilebilir. O zaman çekicilik kazanır. Mahalle canlanır, bakkalı, kasabı kazanır, evi, arsası değerlenir. Özel sektör yatırıma yönelir. Yumruk gibi sıkışmış Malatya merkez da böylece açılır, ferahlar; trafik rahatlar, kiralar düşer, fiyatlar düşer. Ama bunlar yapılmaz... Bunların yapılması için, ufuk olacak, insan aşkı olacak, Hak aşkı olacak, ülkü, ideal olacak!" diyerek tamamladı.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

chpbattalgazi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız