SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eskiler (Parantez)de Yazılacak.!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi, il genelindeki köy tabelalarına eski isimlerin de parantez içinde yazılması için karar verdi. CHP'li üyenin verdiği önergeyi AKP'liler de kabul edince karar oy birliği ile alındı.

Malatya İl Genel Meclisi'nde eski köy isimlerinin tabelalarda parantez içinde yazılması konusunda verilen önergeyi görüştü. CHP Arguvan İl Genel Meclisi Üyesi Naki Düzova geçtiğimiz ay Meclis'e verdiği önergede yeni isimlerin halk tarafından tanınmaması nedeniyle mağduriyetlerin ortaya çıktığı ve tabelalara yeni isimlerin yanına parantez içinde eski isimlerinde yazılması teklif etmişti. Teklif, sevk edildiği AR-GE ve Meclis Kararlarını İzleme Komisyonu'nda rapora bağlanarak Meclis'e sunuldu.

Komisyon raporunda, "İlimiz merkez ilçe ve 13 ilçedeki köylerimizin yeni isimleri halk tarafından çok iyi tanınmadığı ve insanlar gidecekleri yer konusunda zorluk çektiklerinden, köy tabelalarında yeni isimler yazılırken eski isimlerin de parantez içinde tabelanın alt bölümüne yazılmasının uygun olacağı kanaatine varılmıştır" denildi.

AR-GE ve Meclis Kararlarını İzleme Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Doğan, halkın benimsediği eski isimlerin tabelalarda yazılmasının talep edildiğini belirterek, yörelerin alışılmış isimleriyle bilinmesinin istendiği ve bu konuda başka bir amacın olmadığını ifade ederek, teklifin kabul edilmesini istedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata tarafından komisyon raporu oylamaya sunuldu.

Oylamada , eski köy isimlerinin tabelalara parantez içinde yazılması teklifi oy birliği ile kabul edildi.
Teklifi Meclis'e sunan CHP Arguvan İl Genel Meclisi Üyesi Naki Düzova, İHA'ya yaptığı açıklamada, "Yeni köy isimleri gurbete ve yabancı ülkelere gidenlerce bilinmemektedir. Köy isimleri bilinmediği için yol güzergahları şaşırılıyor. Vatandaş büyük bir sıkıntı yaşıyor. Eski köy isimlerinin tabelalara yazılmasının toplumumuz için daha uygun olacağı için teklif vermiştim" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata da İHA'ya yaptığı değerlendirmede, "Türkiye bir açılım süreci içinde. Geçen dönemlerde köy isimleri değiştirilmişti. Köy ve beldelerden gelen vatandaşlar, köy ve beldelerin eski köy ismine dönüştürülmesini talep ediyorlar. Burada karar alıyoruz, ancak süreç uzuyor. Uzadığı için biz bir çözüm bulalım istedik, köylerin tabelalarının altına parantez içinde eski isimlerin de yazılması teklif edildi. Biz de teklifi komisyona havale ettik. Komisyonumuzda köy ve beldelerde yaptığı toplantılarda, milletimizin de bunu istediğini gördük. Meclis olarak, eski köy isimlerinin de parantez içinde tabelalarda yazılmasını kabul ettik. Bu bir insanlık görevidir. Bunu ülkeye sahip çıkma adına yaptık. Ben Meclis'imi tebrik ediyorum" ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız