SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eskimalatya'da Jeotermal Su Sondajı

0
Güncellendi - 2017-01-04 01:16:00
Eskimalatya'da Jeotermal Su Sondajı
A- A+ PAYLAŞ

Eskimalatya'da jeotermal su potansiyeli izine rastlayan Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü, bölgede sondaj çalışması başlattı.

Eskimalatya Karahan Mahallesi sınırları içerisinde kalan alanda 2 yıldır etüt çalışması yürüten MTA ekipleri, jeotermal su potansiyeli izine rastladı. Bunun üzerine alana büyük bir sondaj makinesi kuran ekipler aramalara başladı.

Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen mühendisler tarafından yürütülen çalışmada henüz ilk aşamada olunduğu belirtilirken sondaj çalışmasının ise yaklaşık 4 ay süreceği ifade edildi.

Daha önce tesadüfen sıcak suya rastlanıldığı iddia edilen bölgede jeotermal bir potansiyele rastlanılması durumunda çıkan suyun özelliğine göre turizm, seracılık ya da elektrik üretimi gibi yatırımların yapılacağı bildirildi.

-Kaplıca suyu ihtimali üzerinde duruluyor

Sondaj çalışmasını 2 bin 200 metre derinliğe kadar sürdüreceği belirtilen MTA ekiplerinin özellikle sağlık turizmine yönelik kaplıca suyu özelliğinde bir kaynağa rastlanılması ihtimalini daha güçlü gördüğü öğrenildi.

Bölgede daha önce tesadüfen sıcak suya rastlandığı ve bu suyun özel bir firma tarafından bir süre kullanıldığı iddia ediliyor.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • mus (7 yıl önce)
    Sayet,sicak,su,cikarsa,malatya,icin,cok,guzel Sevindirisi,haber,olur,emegi,gecenlere,tesekkur Ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Malatya insanın sorunu egitim
    0
    0
    Yanıtla