SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eskimalatya'dan Kırkgöz'e Yeni Bağlantı

0
Güncellendi - 2018-08-07 05:20:14
Eskimalatya'dan Kırkgöz'e Yeni Bağlantı
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından Eskimalatya'nın Alacakapı Mahallesi’nde bulunan Turgut Özal Caddesi ile Kırkgöz Caddesi’ni birbirine bağlayan yeni bir bağlantı yolu açılıyor. Yeni yol açma çalışmalarını yerinde inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yeni açılan yolun trafiği büyük oranda rahatlatacağını söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Zafer Kırçuval, Yaşar Karataş ve bazı meclis üyeleri ve birim müdürleri ile birlikte Alacakapı Mahallesi’nde bulunan Turgut Özal Caddesi ile Kırkgöz Caddesi’ni birbirine bağlayan yeni bağlantı yolunda yapılan yol açma çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Burada açıklamada bulunan Başkan Gürkan, açılan yolun şehir merkezindeki trafiği büyük oranda rahatlatacağını belirterek, “Battalgazi’nin bildiğiniz gibi trafiği çok sıkışık. Özellikle şehir merkezine giriş ve çıkışlarda hakikaten seyir eden araçlar büyük problemler yaşıyor.  Aynı zamanda esnafında aynı problemleri en üst seviyede devam etmiştir. Diğer taraftan da özellikle bu bölgedeki mahallelerimizde gelen araçlar ve barajın öte tarafından feribotla gelen Baskil bölgesinin araçları da hatta trafiği çok sıkıştırıyor. Yıllardan beride bu yolun hep yapılması gündemdeydi.  Fakat her zaman bir engel çıkıyordu.

Netice itibari ile belediyemiz buralardaki gerekli şuyulandırma, gerek kamulaştırma çalışmalarını yaparak ve ağaç bedellerini de ödeyerek burada 30 metre genişliğinde bir çevre yolu idrak ettik.  Şuan da çevre yolu çalışmasına başlandı. Ve öyle tahmin ediyorum ki en kısa zamanda bir ay gibi kısa zamanda bu çevre yolu açılarak vatandaşımızın ve Battalgazi halkımızın hizmetine sunulacak. Ve trafikte bu kadar yoğun kalmayacak. Özellikle bu mahallemizden gidenler anayoldan gelip direk seyirle ilçe merkezine girmeden, veyahut da Baskil ve diğer mahalleden gelen feribotla gelen araçlarımızda yine bu çevre yolunu kullanarak şehir içi trafiğine her hangi bir yük getirmeden şehir içi trafikte rahatlayacaktır. Özellikle bu yolda emeği geçen teknik ekibe teşekkür ediyorum. Ayrıca bu yolun açılmasında imar düzenleme noktasındaki yaptığımız çalışmadan dolayı imardaki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Diğer taraftan da Fen İşlerimiz bu konudaki çalışmaları yürütüyor ve Cumartesi, Pazar demeden, gece-gündüz demeden çok kısa zaman içerisinde bu çevre yolunun açılması gerçekleşecek.

Bura standartlara uygun zemini ve taşı sağlam olan ve kısa zamanda asfaltlanarak bu yol hizmete girecek. Diğer taraftan bu yolun bağlantı yolu olması hem Boran-Toygar, hem Çolakoğlu ve diğer mahallelere de Baskil feribot iskelesine bağlantı yolu olacak olan bu yolda 25 metrelik köprü yapılarak o güzergahtan da köprüden geçişi rahatlatma anlamında da, biz gerekli çalışmaları yaptık. Köprü çalışmaları da bitmiş durumdadır. Burada en kısa zamanda bitirilerek vatandaşımızın hizmetine açılacaktır” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    Şu ip gibi siraya dizilip foto cekmeniz yok mu? Ah le Malatya vah le Malatya uyan uyan Malatya. Yahu arkdas yani baska illerde bu kaldirim asfalt islerini boyle reklam ediyorlar mi acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • seyfettin atay (5 yıl önce)
    Başkanım elinize sağlık teşekkür ederim.Ancak yollarımızı ip gibi düz olarak yapılırsa şehrin estetiğini daha iyi gösterir.Lütfen yollarımız geniş ve düzgün ip gibi yapılması lazım teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla