SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eskimalatyalı Muhtarlarla Toplantı

0
Güncellendi - 2016-03-07 18:08:49
Eskimalatyalı Muhtarlarla Toplantı
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz ile birlikte Eski Malatya bölgesi muhtarları ile bir araya geldi. Burada, Eski Malatya bölgesine yapılan hizmetler ve sorunlar konuşuldu.

Tarihi Poyraz Konağı’nda yapılan programa, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Vahap Boztepe, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Nevzat Aslan, Mustafa Sayın, Yaşar Karataş, Abdulvahap Şerefhanlı, İŞKUR Müdürü Vahap Toman, Battalgazi İlçe Emniyet Müdürü Murat Gülmüş, bazı Battalgazi Belediye meclis üyeleri, Eski Malatya bölgesi muhtarları ve bazı birim müdürleri katıldı.

Burada konuşan Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Vahap Boztepe, “Artık Eski Malatya, Malatya'nın bir mahallesi. Büyük bir ilçenin bir parçası. Özellikle de eski hastanenin yerine sayın başkanımızın çok ciddi çalışmalarının olduğunu biliyorum. Ğeçen hafta müsteşar beyle de görüştük. Başkanımızla görüşmüştü. Oraya 200 yataklı bir hastanenin yapılması için onayı çıktı. Tabi oraya o hastane yapıldıktan sonra Eski Malatya’ya yani bu bölgeye artık yeni bir hastane verilmez. Çünkü çok yakın bir mesafe. Geçmişte yaptığımız bir semt polikliniği var. Ardından Kaymakam beyin çalışmalarıyla ağız diş sağlığıyla ilgili bir poliklinik ki orada belediye başkanımızın binayı bize vermesiyle ancak açabildik. Eğer orada o bina verilmeseydi, bizim o polikliniği açmamız gerçekleşemezdi. Çünkü Sağlık Bakanlığı artık yeni yer yapmıyor. Ücretli kiralamaya da karşı. Ancak ücretsiz olursa böyle bir şeye izin veriyor. Başkanımızda o eski Ziraat Bankası’nın yerini bize ücretsiz verdi ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi açtık. 5 ünitelik bir merkez orası. Şu an iki ünite çalışıyor. İnşallah bir iki ay içinde orası 5'e çıkacak ve artık orada protez de yapılacak. Eski Malatya pırıl pırıl bir mahalle. Böylesine güzel ve güzide bir yer. Bu güzel hizmetlerin yanında bizde sağlıkçılar olarak bu memlekette yetişmiş biri olarak başkanımdan rica ediyorum ki; bize çok destek verdiler. Hem başkanımız hem de kaymakamımız biraz daha destek olurda kalıcı bir yer yaparsa bu bir fırsat şu an. Bende yatırımları planladığım için bu dönemde inşallah bir şeyler yaparsak bu da kalıcı olur” diye konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekerek, “Buradaki maksat mahallelilik ruhunu, hemşehrilik ruhunu ve kaynaşma ruhunu gerçekleştirmek. Bizler şükürler olsun ki yapıyoruz. Eski Malatya’daki bu kaynaşma, bugün Malatya’da bir sosyal barış varsa, temeli burada atılmıştır. Bunun altını çizerek belirtmek istiyorum. Burada mezhepsel anlamda, etnik anlamda veya hemşericilik boyutunu istismar itibariyle ya da cemaat, cemiyet, tarikat taasubuyla ilgili hiçbir şey olmamıştır. Bütünleştirici bir yapı vardır. Buradaki tabloda bunun en önemli göstergesidir. Birliğin olduğu yerde bereket olur. Bereketin olduğu yerde rahmet olur. Rahmetin olduğu yerde Allah'ın yardımı hepimize teşmil olur. Onun için bizler birbirimizi seveceğiz. Birbirimize destek olacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Bu birlik ve beraberlik toplumdaki huzur ve asayişi de sağlar” dedi.

Programa katılan muhtarlar, yapılan hizmetlerden duyduğu memnuniyetin yanı sıra mevcut sorunları Başkan Gürkan’a ilettiler.

Bülten

276c6605-eb41-4954-ae28-07162c05b643

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız