SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eskimiş Elektrik Hattı Köy Yakıyor!

0
Güncellendi - 2020-01-23 17:55:42
Eskimiş Elektrik Hattı Köy Yakıyor!
A- A+ PAYLAŞ

Pütürge ilçesinde, eskiyen enerji nakil hatlarının, bazı evlerin üzerine düşmesi sonucu bir evin yandığı, birçok evde de beyaz eşyaların kullanılamaz hale geldiği bildirildi. Pütürge ilçesi Başmezra Mahallesi Muhtarı İzzet Beyhan, yaptığı açıklamada, “Defalarca şikayetlerimizi ilettik ama bir sonuç alamadık. Böyle giderse daha çok ev yanar” dedi.

 Sosyal medya platformu twitter üzerindeki Recep Kaptan isimli bir hesaptan yapılan paylaşımlarda,  Pütürge’nin Başmezra Mahallesi’nde (köyü) eskiyen enerji nakil hatlarına ait kabloların bir evin üzerine düşmesi sonucu bir ev yandığı, çok sayıda evde de elektrikle çalışan beyaz eşyalar bozuldu ve kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

Bu arada, twitter mesajı eşliğinde yayınlanan fotoğraflarda, elektrik nakil hatlarına ait kabloların üzerine düştüğü evin tamamen yandığı görülüyor.

Yanan evde yaşayan ailenin, kısa süre önce İstanbul’daki çocuklarının yanına gittiği, evin boş olması nedeniyle can kaybının olmadığı öğrenildi.

Muhtar Beyhan: Böyle giderse daha çok ev yanar

Pütürge ilçesi Başmezra Mahallesi muhtarı İzzet Beyhan, olayı doğrulayarak “Mahallemizde teller eğri. Direkler bükülmüş. Sürekli elektrik kesintileri oluyor. Elektriğin gidip gelmesi sonucu tellerde kontak yaptı ve maalesef bir ev yandı” dedi. Köydeki elektrik hatlarının eski olduğunu ve özellikle kış aylarında büyük sorunlar yaşandığını aktaran Muhtar Beyhan “Defalarca bu şikayetlerimizi iletmemize rağmen bir sonuç alamadık.  Son olarak önceki gün elektrik geldi-gitti ve kabloların kontak yapması sonucu bir evimiz yandı. Ev sahipleri bir haftalığına İstanbul’daki çocuklarının yanına gittikleri için çok şükür ki can kaybı olmadı. İlçedeki birçok sokakta sokak lambaları da yanmıyor. Direkler eski, teller eğri, böyle giderse burada daha çok ev yanar” diye konuştu.

Yardım taleplerine cevap vermeyen belediye başkanları ve siyasilere tepki mesajları yayınlandı

Öte yandan söz konusu hesapta yapılan paylaşımlarda, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Fırat Aksa Elektrik ve Malatya Milletvekilleri’nden olayla ilgilenilmesi istendi ve etiketlediği yetkililer ve kurum yöneticilerinin yardım talebine cevap vermemesi üzerine bu isimlere tepki gösterdi.

Recep Kaptan isimli kullanıcı attığı twetlerde “@... Ben bizim köyün sıkıntılarını dile getirdim.. Hani köylü milletin Efendisiydi.. Belediye Ak Parti olunca hemen iki maymunu oynuyorsunuz... yazık.. @... Vekil Vekilliğini Belediye başkanı başkanlığını yapsın İyi valla Akpartili diye yiyip içip yatsın birşey demiyelim .. Yok böyle bir saçmalık ... Herkes işini yapacak . Kimse kusura bakmasın… @ Malatya Pütürge Başmezra köyü'nde #fıratElektirik yüzünden kış Köylülere haram oluyor. Yüksek gerilim hatları eskimiş değişmesi lazım dün gece kablonun bir evin üstüne düşmesi sonucu yangın çıktı Beyaz eşyası yanmayan ev kalmadı Bu rezalete dur deyin @selahattingrkn @MikailSuluk” şeklinde tepki gösterdi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Bilirkişi (4 yıl önce)
    Bu Fırat elektrik kadar milleti mağdur eden milletin başına bela olan bir kuruluş yoktur bunlar gibi gruplara devletin kurumları verilmemeliydi çok acilen bunların sözleşmeleri feshedilmeli vatandaşın temel ihtiyacı olan elektrik hizmeti devletimizin kontrolünde olmalı.
    0
    0
    Yanıtla