SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eskişehir Başkanı Serbest

A- A+ PAYLAŞ

Malatya DGM tarafından 19 yıl önce hakkında gıyabi tutuklama kararı verilen Eğitim- Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı'nın Malatya'ya getirildiği ve daha sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

19 YIL SONRA YAKALANMIŞTI..
Malatya DGM'de 1987 yılında TİKKO adlı örgütle bağlantılı olduğu iddiasıyla hakkında o zamanki adı DGM olan ve halen 3. Ağır Ceza Mahkemesi olarak faaliyet gösteren mahkeme tarafından hakkında gıyabi tutuklama kararı verilen Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, 2 gün önce Eskişehir'de gözaltına alınmıştı. Şanlı'nın gözaltına alınmasına Eskişehir'deki sivil toplum örgütleri tepki gösterirken, Şanlı'nın 27 yıllık kamu görevlisi olduğu ve bu kadar süredir "gıyabi tutuklu olarak aranmasının anlaşılamadığı" belirtilmişti. Kuruluşların açıklamasında, Şanlı'nın 20 yıldır Eskişehir'de görev yaptığı da kaydedilmişti.

Eskişehir'de yakalanarak tutuklanan ve daha sonra Malatya'ya sevkedilen Şanlı'nın, hakkındaki gıyabi tutuklama kararının bugün vicahiye çevrildiği, daha sonra "takipsizlik" kararıyla tahliyesine karar verildiği bildirildi. Şanlı, tahliye işlemleri için tekrar cezaevine götürüldü ve daha sonra serbest bırakıldı.

CEZAEVİ KAPISINDA KARŞILAMA..
Şanlı, Eğitim Sen Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Gölpınar, Eğitim Sen Malatya Şube Sekreteri Tarık Kaya, sanık avukatları ve sendika yöneticileri tarafından Malatya E tipi Kapalı Cezaevi çıkışında karşılandı.

Cezaevinden çıkan Şanlı, "Şu an mutluyum, söyleyecek bir söz bulamıyorum. Bu ilk değil 3. kez aynı şeyi yaşıyorum. Sendikam beni yalnız bırakmadı. Aranıyor olmama rağmen bulunamayışım demokratik ilkelerin ne kadar ilkeli olduğunu gösteriyor. Benim yerim belli. Ben öğretmenim ve sendika başkanıyım bu düşündürücü. Demokrasinin işleyişi bakımından çok ilginç bir durum. Bundan sonra yine memurların haklarının korunması için elimden geleni yapacağım" dedi. Şanlı, Aralık 1986'da TİKKO'nun Tunceli Hozat'ta askeri konvoya saldırısında kendisinin de yeraldığının iddia edildiğini, kendisinin o tarihte Eskişehir Kılıçoğlu Lisesi'nde öğretmen olarak görev yaptığını, bunu mahkemeye anlattığını, ifadesinin ardından serbest bırakıldığını, kendi ifadesine ilişkin belgelerin ilgili kurumlardan gelmesiyle davanın sonuçlanacağını kaydetti.

Eğitim Sen Merkez Yönetim Kurulu üyesi Adnan Gölpınar ise "Arkadaşımız yalan yanlış haberlerin muhatabı olmuştur. Türkiye'de halen 12 Eylül'ün hukuksuzluğu sürüyor. Bu tür hukuksuzlukların bir an önce sona ermesi gerekir" diye konuştu. Şanlı, daha sonra havayoluyla Ankara üzerinden Eskişehir'e hareket etti.

ESKİŞEHİR'DE AÇIKLAMA..
Bu arada Eğitim-Sen Eskişehir Şube Sekreteri Süleyman Solak, yaptığı açıklamada, Şanlı'nın, 8 Ağustos'ta Eskişehir Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifadesi alınmak üzere tutuklanıp Eskişehir H Tipi Cezaevi'ne gönderildiğini hatırlatarak, "11 Ağustos Cuma günü Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifadesi alınan Şanlı, tutukluluk hali kaldırılarak tahliye edildi. Demokrasi ve emek güçleri ile geniş toplum kesimi tarafından tepkiyle karşılanan ve sahiplenilen bu olayın olumlu sonuçlanacağını bekliyorduk, buna inanıyorduk" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız