SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Eşlerine İhanet Edenler Mağdur Olamaz'

A- A+ PAYLAŞ

Yunanistan ziyareti öncesinde Ankara Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarına bir açıklama yapan Başbakan Erdoğan, Yunanistan ziyareti, YSK kararı ve CHP'deki gelişmeler üzerine çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"ANAMUHALEFET MAHKEMESİ OLDU"

Anayasa paketinin CHP tarafından Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesine ilişkin bir soruya cevap veren Başbakan Erdoğan, "Daha taslak ortaya çıkmadan zaten ana muhalefet partisi, Anayasa Mahkemesi'ne gideceğini açıklamıştı. Zaten Anayasa Mahkemesi ismini de CHP anlayışı ile değiştirdi. Ben Anayasa Mahkemesi'ne "Anamuhalefet mahkemesi" diyorum. Mahkeme, herhalde tarihte hiç bir dönem bu kadar yorulmamıştır. Son yedi yıl içerisinde her değişiklik, Anayasa Mahkemesi'ne götürülmüş. Buna yabancı değiliz, aslolan görevlerinden birini yerine getiriyorlar.

YSK KARARI

Başbakan, gazetecilerin YSK kararına ilişkin düşüncelerini sorması üzerine, Meclis üzerinde güç gibi duran yargı organları gibi YSK'nın da bir güç olmaya başladığını söyledi: "Zorlama bir karar olduğunu düşünüyorum. Ama YSK'nın kararı olduğu için de uyacağız. 120 güne de 60 güne de hazırız."

CHP'DEKİ GELİŞMELER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir soru üzerine, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı elinde olduğu iddia ettiği bilgi ve belgeleri yargıyla niçin paylaşmadığını sordu. Kaset olayı ile ilgili eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün "Kadını da hükümet mi soktu?" sözüne atıf yaparak, gizli buluşmanın yapılmadığı yönünde açıklama olmadığını belirtti. Erdoğan, kendilerini zorla bu işin içerisine sokulmak istendiğine işaret ederek, "İster istemez kenarından köşesinden bizi bulaştırıyorlar." açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin toplumsal yönden ahlak erozyonuna uğratılma gayreti olduğunu ifade eden Erdoğan, "Eşlerine ihanet edenleri, biz hiç bir zaman bu toplumun içinde mağdur olarak göremeyiz. Mağdur olarak da kimseye gösteremeyiz. Böyle bir gayretin içinde de olamayız." diye konuştu.

İKİDE BİR PROGRAMINDAKİ İDDİA

Habertürk'te yayınlanan İKİDE BİR programında dün gece Ahmet Tezcan tarafından ortaya atılan "Erdoğan isteseydi Baykal'ı dört yıl önce bitirebilirdi" iddiası da Başbakan'a soruldu. İddiayı yalanlamayan Başbakan Erdoğan, "O gün Tezcan'a ne demişsem bugün de öyledir" dedi.

Başbakan Erdoğan, kendisine yöneltilen bir soru üzerine, "Erken seçim gündemizde yok" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız