SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Esnaf Belediyeden Şikayetçi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:57:21
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, seçim çalışmalarını yoğun bir tempoyla sürdürüyor. Büyükşehir olduktan sonra Malatya’nın en yüksek nüfusuna sahip olan ilçesi Battalgazi’yi ziyaret eden CHP’li Hakan İnci, esnafların sorunlarını dinledi, kıraathanelerde halkla sohbet etti ve projelerini anlattı. 

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İnci, CHP Battalgazi İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar ve ilçe yöneticileriyle birlikte Battalgazi ilçe merkezine gelerek esnafları ziyaret etti. Ziyaret sırasında sorunlarını İnci’ye anlatan esnaflar, işlerinin her geçen gün daha da kötüye gittiğini belirterek, bazen siftah yapamadan dükkanlarını kapattıklarını söylediler.

İNCİ: DAİMA ESNAFIN YANINDA OLACAĞIZ

İnci ise esnafların sorunlarını yakından bildiğini belirterek, belediyelerin esnaflara yardımcı olması gerektiğini kaydetti. Hakan İnci, “Malatya genelinde esnafların sıkıntılarını görüyorum. Pek çok esnaf belediyeden şikayetçi. Belediyelerin görevi esnaflara yardımcı olmaktır, rakip olup onları zor durumda bırakmak olmamalıdır. Biz göreve geldiğimizde, işlerinizi daha iyi şartlarda yapabilmeniz için sizlerle birlikte çalışacağız. Size daima destek olacağız” diye konuştu. 

Battalgazi’deki kıraathaneleri de gezen İnci, uzun sohbetler gerçekleştirerek projelerini anlattı. CHP adayı İnci’ye yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, bugüne kadar siyasetçilerin sadece seçim dönemlerinde kendilerini ziyaret etmelerine tepki göstererek, “Sizden isteğimiz her zaman bizimle birlikte olmanız, sorunlarımızın çözümü için bize sürekli yardımcı olmanızdır” dediler. 

“HAKİM OLAN SİYASETÇİ PROFİLİNİ KABUL ETMİYORUM” 

Hakan İnci ise bugüne kadar siyasetçilerin ilgisizliğine yönelik vatandaş tepkilerinin haklı olduğunu belirterek, şöyle dedi: “Seçilsem de seçilmesem de bundan sonra hep Malatya halkının yanında olacağım. Sizin bu anlattığınız ve ne yazık ki bugüne kadar hakim olan bu siyasetçi profilini kabul etmiyorum. Benim onlardan farklı olduğumu siz de göreceksiniz. Her zaman yanınızda olacağım.” 

GENÇLERE VE ÇOCUKLARA YAKIN İLGİ

Sokaklarda gördüğü gençlerle ve çocuklarla da sohbet eden CHP’li İnci, kendisini turist rehberi olarak tanıtan Abuzer isimli çocuğun Battalgazi tarihini anlatmak istemesi üzerine, “Buranın tarihini iyi biliyorum. Malatya’nın büyük bir tarih hazinesine sahip ilçesi olan Battalgazi’yi bir de senden dinleyeyim” diyerek onu kırmadı ve dinledikten sonra çocuğa harçlık verdi.

KONAK'A ZİYARET..

Seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, Konak kasabasını ziyaret ederek, esnaflarla görüştü. CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Banu Sevil, CHP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Hulisi Porgalı ve Konak eski belediye başkanı Mustafa Çiçek’in de katıldığı ziyarette kasabadaki tüm esnafları tek tek gezen Hakan İnci, ilgiyle karşılandı. 

Esnaflar, CHP adayı Hakan İnci’ye sorunlarını anlatırken, daha önce belediyelik olan Konak’ın mahalleye dönüşmesinin ardından hizmet yüzü görmediklerini söylediler. Konak’ın kendi haline terkedilmiş bir kasaba haline geldiğini belirten esnaflar, “Belediyemiz kapatıldıktan sonra Malatya Belediyesi bizi unuttu. Gelirken görmüşsünüzdür, yollarımızın durumu içler acısı. Ulaşım sorunu yaşıyoruz, yol çalışmaları nedeniyle belediye otobüsüne binebilmek için kilometrelerce yol yürümek zorunda kaldık” dediler.

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci ise yaptığı konuşmada, belediyesinin kapatılmasıyla Konak’a haksızlık yapıldığını belirterek, şunları söyledi: “Malatya’nın mahallesi haline dönüştürülen Konak’a bu şehrin bir mahallesi değilmiş gibi muamele yapıldığını görüyoruz. Eğer göreve gelirsek, burayı Malatya’nın en gözde mahallelerinden biri haline getireceğiz. Konak’ı, doğa turizmi açısından değerlendirip bu güzellikle tüm Malatyalıların buluşmasını sağlayacağız. Şehir merkezindeki mahalleler ne kadar hizmet alıyorsa, Konak da en az o kadar hizmet alacak.”

Ziyaret ettiği kıraathanelerde işsizlik sorununa değinen CHP’li İnci, gençlere yönelik eğitim projeleri olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Gençlerimiz işsiz. Bir de vasıfsız olunca iş bulmak imkansızlaşıyor. Gençleri iş sahibi yapmak için önemli projelerimiz var. Bunun için iş garantili eğitim programları düzenleyeceğiz. Örneğin; Malatya’daki otellerde resepsiyon görevlisi, kat görevlisi, ön büro gibi işleri yapacak elemana ihtiyaç var. Bunun için otellerle görüşüp anlaştıktan sonra belediye olarak eğitim programları düzenleyeceğiz. Bu programlarda sertifika alan gençlerimizi doğrudan otellere eleman olarak yerleştireceğiz. Pek çok sektörde buna benzer çalışmalar yaparak, hem vasıflı personel ihtiyacını karşılayacağız hem de işsizlik sorununu azaltmış olacağız.”

CHP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Hulisi Porgalı da yaptığı konuşmada, “Ben Yeşilyurtluyum. Buranın insanıyım. Yeşilyurt’un sorunlarını çok iyi biliyorum. Projelerimi yakında detaylarıyla açıklayacağım, ancak sizden bu seçimde tüm adayları enine boyuna değerlendirip ona göre oy vermenizi istiyorum. Artık sadece partiye bakarak oy vermeyin, adayların projelerine ve niteliklerine bakarak oy verin” diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız