SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Esnaf Bilgilendirildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:29:29
Esnaf Bilgilendirildi
A- A+ PAYLAŞ
 
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından Malatya'daki esnaf teşkilatlarına yönelik olarak Sosyal Güvenlik Reformu ve Reform Sonrası ile ilgili olarak genel bilgilendirme yapıldı.
   
Esnaf Sarayı'ndaki bilgilendirme toplantısı SGK Başmüfettişi Vedat Taşlıçay tarafından yapılırken toplantıya, SGK İl Müdürü Mustafa Yılmaz, MESOB Başkan Vekili Orhan Özbek, ESKKK Başkanı Ali Evren, oda başkanları, MESOB Genel Sekreteri Nazmi Güneş, esnaf odalarının genel sekreterleri katıldılar.
  
MESOB Genel Sekreteri Nazmi Güneş, "Esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik olarak sürekli yönetmenlik ve uygulamalarda değişiklikler olmakta. Esnaf ve sanatkarlarımızı en çok ilgilendiren konulardan birisi ise Sosyal Güvenlik Kurumu ile olan ilişkili yönetmenlik ve uygulamalardır. Bu nedenle, esnaf ve sanatkarlarımızın Sosyal Güvenlik ile ilgili uygulamaları zamanında takip edip, esnaf ve sanatkarlarımıza aktarılmasında odalarımızın ve yönetimleri ile genel sekreterlere büyük görevler düşmekte. Bu konuda esnaf ve sanatkarlarımızın önceden bilgilendirilmesi, uygulamalarda kolaylıklar sağlayacaktır" dedi.
  
MESOB Başkan Vekili Orhan Özbek ise, SGK İl Müdürlüğü ile yaptıkları istişare sonucunda böyle bir toplantının yapılmasına karar verildiğini belirterek, verilen destek için teşekkür etti.
  
SGK Başmüfettişi Vedat Taşlıçay ise, Türkiye'de gelinen noktada sosyal güvenlik sisteminin artık işlemez hale gelmesinden dolayı bir reform ihtiyacının ortaya çıktığını ve bunun da 2008 yılında gerçekleştirildiğini söyledi.
  
SGK Başmüfettişi Vedat Taşlıçay, "2008 öncesinde nüfusumuzun tamamı sosyal güvenlik çatısı altında değildi. Büyük bir kısmı sosyal güvenlik kurumlarının çatısı altında idi, ama tamamı değildi. Çalışan nüfus ile emekli nüfus arasındaki oran düşmeye başlamıştı. Bağladığımız aylıklar, elde ettiğimiz primlere oranla çok yüksekti. Belki emekli maaşları düşüktü, ama aldığımız primlere göre yüksek oranlarda seyrediyordu. 1992 yılından itibaren sistem açık vermeye başladı" dedi.
    
SGK Başmüfettişi Vedat Taşlıçay, yapılan iyileştirmeler ve bugüne olan yansımaları hakkında bilgiler aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız