SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Esnaf Bu Parayı Ödeyemez"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:17:57
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, küçük esnafın 50 liradan 600 liraya çıkarılan Pazar  günü harçlarına yapılan zamları sert bir dille eleştirdi. “Esnaflarımız eriyor, kan kaybediyor, kepenk kapatıyor, siftahsız akşam ediyor” diyen Ağbaba, “İşçiye yüzde 4 zam verip bakkallardan 12 kat fazla katkı isteyenleri huzurlarınızda kınıyorum. "21 Ocağa kadar 600 lira verip ruhsat alın, yoksa pazar günleri dükkanınızı  açamazsınız." diyorlar, kısacası "Dükkânlarınızı kapatın." demek istiyorlar.” şeklinde konuştu.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, başta bakkallar olmak üzere, pazar günü dükkanlarını açan küçük esnaftan belediyenin istediği  hafta tatili ruhsatlarına yapılan fahiş artışı sert bir dille eleştirdi. 

4 YILDA 850 BAKKAL İFLAS ETTİ

 “Esnaflarımız eriyor, kan kaybediyor, kepenk kapatıyor, siftahsız akşam ediyor. Esnaflar içinde en çok mağdur olanların başında da bakkallar geliyor.” İfadeleriyle konuşmasına başlayan Ağbaba, rakamlarla Malatya’da ki bakkalların içinde bulunduğu durumu özetleyerek ”Bir rakam vermek istiyorum sizlere: Malatya'da dört yıl önce bakkal sayısı 2.300 iken, bugün 1.446'ya düştü. Dört yılda 850 bakkal iflas etti. Nasıl iflas etmesin, her köşe başına belediye marketleri, süpermarketler açtılar. Mahalle bakkalları ekmek dışında bir şey satamıyor. Maalesef, Malatya’da AKP döneminde tam bir alışveriş merkezi terörü var” şeklinde konuştu.

ESNAF BU PARAYI ÖDEYEMEZ

CHP’li Ağbaba, “Zaten kıt kanaat geçinen bakkallara bir darbe de belediyeler vurmaya hazırlanıyor. Bakkallar, pazar günleri dükkânlarını açabilmek için belediyeye harç yatırıyordu, 2013'te 50 lira olan harç 2014 yılında 600 lira oluyor, yeni pazar ruhsatı bir anda yüzde 1200 artırılıyor. İşçiye yüzde 4 zam verip bakkallardan 12 kat fazla katkı isteyenleri buradan huzurlarınızda kınıyorum. Bakkallara "21 Ocağa kadar 600 lira verip ruhsat alın, yoksa pazar günleri bakkalınızı açamazsınız." diyorlar, kısacası "Bakkal dükkânlarınızı kapatın." demek istiyorlar. Malatyalı esnaflar bu parayı ödeyemeyeceklerini Malatya Belediyesine ilettiler, maalesef buradan bir sonuç çıkmadı. Bu sorunun çözülmesini bekliyoruz.” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız