SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Esnaf Çalışmalardan Memnun"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:05:15
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi ile Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından taksici esnafına yönelik düzenlenen, T Plakalı Taksi Sürücülerine Eğitim Semineri Belediye Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 

Eğitim seminerine Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra, AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın, TSO Başkanı Hasan Erkoç, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, ESOB Başkanı Şevket Keskin ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları, daire müdürleri ve taksici esnafı katıldılar. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak konuşan ESOB Başkanı Şevket Keskin, esnaf camiasının sorunlarıyla daima ilgilenen bir belediye başkanına sahip olduklarını belirterek, “Ne zaman ararsak arayalım daima sorunlarımızla ilgilenen bir Belediye Başkanı bulduk karşımızda. Esnafın sorunlarını çözmek için elinden gelen gayreti gösteren ve çözüm yolları üreten Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bugün genel başkanımızla birlikte esnaflarımızı gezdik. Belediye Başkanımıza ilettiğimiz sorunların çözüldüğünü gördük. Esnaf yapılan çalışmalardan memnun. Yine taksici esnafımıza yönelik başta bu eğitim programı olmak üzere taksi duraklarımız düzenleniyor. Bu hizmetleri sağlayan Belediye Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Sivil toplum kuruluşlarının en büyük destekçisinin siyasiler olduğunu belirten Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın’da, bürokrasinin Türkiye önünde büyük engel teşkil ettiğini söyledi. 

Türkiye’nin son 10 yılda önemli mesafeler kat ettiğini belirten Apaydın, “Son 10 yılda duble yollar, köprüler, viyadükler ve çeşitli tüneller yapıldı. Şehirler, mesafeler kısaldı. Yollar çile olmaktan çıkarıldı. Ama değiştiremediğimiz tek bir gerçek var ki o çok canımızı sıkıyor. Maalesef bu kadar hizmetlerin yapılmasına rağmen trafik kazaları hiç azalmıyor. Dikkatsizlik, hız ve diğer etkenleri azaltamadık. İşte bugün bu eğitim seminerleri, yönetmelikler bu trafik terörünün önüne geçmektir. Asıl ve nihai hedef budur. Hangi yaşta olursak olalım. Ne kadar tecrübeli olursak olalım. Bu eğitimlerden istifade etmeliyiz” dedi.

Yeni nesillere daha iyi bir Malatya bırakabilmek için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada, Malatya’nın bölgesinin önemli şehirlerinden birisi olduğunu söyledi. 

Malatya esnafı ve esnaf camiasıyla daima yan yana olduklarını belirten Başkan Çakır, “Bugün burada esnafımızın sorunları dile getiriliyor. Bizde üzerimize düşen görevi her zaman yapmaya hazırız. Bizler Malatya’yı daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için çalışıyoruz. Bunun sorumluluğuyla yükümlüyüz. Malatya hızlı bir şekilde gelişen, büyüyen büyük bir şehir. Bizler Malatya’yı cazibe merkezi haline nasıl dönüştürebiliriz bunun gayreti içindeyiz. Bu amaçla başlattığımız değişim ve dönüşüm çalışmalarında başarılı olduk. Büyükşehir olan Malatya’mızın çıtasını yüksek tutarak hizmetler üretmeye devam edeceğiz. Bu hizmetleri üretirken istişarelerle kararlar almaya özen gösterdik. Bu hizmetleri yaparken de insanlarımızın haklarını da koruyoruz.  Bu açıdan Malatya ile ne kadar övünsek azdır” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı’da yaptığı konuşmada, esnaf camiasının son 10 yılını değerlendirdi. 

Fındıklı, “TSO Başkanlığı yaptığım dönemde ülke’de siyasi ve ekonomik krizin yaşandığı bir süreç vardı. Esnaf camiasıyla hareket ederek bir gösteri yaptık ve meydana yaklaşık 30 bin kişi geldi. Malatya esnafı birlik ve beraberliğe büyük önem veriyor. Onların bu örnek davranışı beni daima etkilemiştir. Bu memleketin istikrarına ve huzuruna en çok katkı sağlayan, gerekirse meydanlara çıkıp efendice, kırıp dökmeden tepkisini koyan, yeri geldi mi de yapılan hizmetlere teşekkür eden bir esnaf kitlesi var Malatya’da. Bundan dolayı mutluyum, hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ta yaptığı konuşmada, esnaf camiasının partiye önemli destekler verdiğini söyledi.Bendevi Palandöken’in önemli Malatyalı şahsiyetlerden biri olduğuna vurgu yapan Çalık, “Esnaf camiamızın bize destek olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor. Onların desteği bizim için daima önemlidir. Esnaf camiasının içinde gelen birisi olarak şunu iyi biliyoruz ki ekonominin temel taşları sizlersiniz” dedi.

Türkiye’deki değişim, dönüşüme sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Malatyalı olmaktan gurur duyduğunu, Malatya’nın suyunun sert insanın mert olduğunu söyledi.

2014 yılında Malatya’nın Büyükşehir olacağına vurgu yapan Palandöken, “Ben bu şehrin insanıyım. Malatya gerçekten güzel bir şehir. Belediye Başkanımız Ahmet Çakır önemli ve takdir gören hizmetler yapmış, yapmaya da devam ediyor. Kendisini kutluyor, teşekkür ediyorum. Tabi ki problemlerimiz var. Hepte olacaktır. Ama ülkedeki değişime destek olup, özenle sahip çıkmamız gerekiyor. Geleneksel esnafımızı korumak için elimizden geleni yapacağız. Bunun için hazırlıklar yaptık, yasa taslağı meclisimizin gündeminde yine şoför esnafımızın sosyal güvence altına alınması ile ilgili çalışmalar yaptık. Başbakanımızda bu konuda talimatlar verdi.  Bu eğitim seminerinde bunları anlatmak nasip oldu” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik’te, Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın’a kayısı hediye etti. 

Yapılan konuşmaların ardından eğitim seminerine geçildi. Eğitim seminerinin modaratörlüğünü Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Kemal Deniz yaptı.

Seminerde Malatya Ulaşım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki Hedekoğlu, T Plakalı Ticari Taksi Durağı Yönetmeliğiyle ilgili, Malatya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli Ethem Koldankaya trafik güvenliğiyle ilgili, Malatya Jandarma Komutanlığı Jandarma Kıdemli Başçavuş Meriç Davarcı trafik psikolojisi ile ilgili, Doç. Dr. Yeşim Yasak ise Mesleki davranış kuralları ile ilgili birer sunum yaptılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız